Resident Evil mı? Silent Hill mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RE_6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sizce hangisi daha iyi

• Kullanılan toplam oy
    116

FenerLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
askında ikisde güzel bunda seçim yapmaka zor olacak

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sadece Resident Evil film serisini seyrettim, oyunları bilmiyorum.

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
yuureii dedi ki:
Sadece Resident Evil film serisini seyrettim, oyunları bilmiyorum.
oyunları efsanedir, oyunlarla ilgin varsa oyna ;)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Resident Evil derim. Resident Evil'ın benim için yeri ayrıdır. Henüz 8 yaşımda iken tanışmıştım RE ile. O zamanlar RE2 vardı. Daha doğrusu babam tanıştırdı. Hala nostalji olsun diye oynarız babamla :)

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Hmm güzel bi anket olmuş. Her ikisinin yeri ayrı ama Silent Hill diyorum, neden diye sormayın, çok karışık. Aksiyondan çok gerilmeyi sevdiğim için olabilir, evet.

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Alengirli İşlerin Adamı dedi ki:
Hmm güzel bi anket olmuş. Her ikisinin yeri ayrı ama Silent Hill diyorum, neden diye sormayın, çok karışık. Aksiyondan çok gerilmeyi sevdiğim için olabilir, evet.

+1 Resident Evil'de anlık bir ses ile korkuyorsunuz yada Zombi duvarı kırıyor, kapıyı açıyor yerinizden bir anlık hopluyorsunuz. Ama Silent Hill'da kafa karışıyor, bulmacalar delirtiyor, Her an gerilim var (müzikleri başlı başına gerilim) Silent Hill ile tanıştıktan sonra Resident Evil fanlığım bitmiştir...

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Ayrıca Silent Hill de daha cok bulmaca var ;)

nights

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
silent hill hiç sevmiyorum :* aslında RE de sevmiyordum. ama RE4 güzel olmuş. 8 yaşında RE2 oynadığımda geceleri uyuyamıyordum ;D

Tanshaydar

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Acaba sorabilir miyim anketi açan arkadaşa, neye göre karşılaştırıyor?

Elma ile armut mu karşılaştırıyoruz. Ben armutu daha çok severim. Evet ikisi de meyve, Silent Hill ile Resident Evil de oyun. Aynı mantıkla Diablo mu Silent Hill mi, Super Mario mu Resident Evil mi şeklinde bir karşılaştırma da yapabiliriz o zaman.

Kendi sitemizde Valtiel isimli bir kullanıcının yazdığı mesaj
Bu (Silent Hill) oyundaki tüm yaratıklar semboliktir, bilinç altındaki korkuların ürünüdür dememe gerek yok sanırım. RE maddeseldir, kimyasaldır; SH psikolojiktir, manevîdir. RE ettir kemiktir; SH ruhtur, özdür. İki oyunun da korku öğeleri birbirinden farklıdır. RE de gürültüden, SH de sessizlikten tırsılır. Sakın ola ki bu iki oyunu yukarıdaki örnekteki gibi kıyaslamaya kalkmayın, çuvallarsınız

çok hoşuma gitmiş bir açıklamadır ;)

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Beyler biraz sakin olalım...

Hakaret ve tartışma çıkaran mesajlar silinmiştir !!!

"resident" eğer buna benzer bir olay tekrarlanırsa başka yollara başvurucaz...

Forum içersinde hakaret, küfür, kişiliği, onuru zedeleyici mesajlar yazmak yasaktır.Yazanın hakkında gerekli işlem yapılır !

pinkbu88le

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ikiside farklı konuları işliyor farklı kategoride oyunlar silent hill psikolojik gerilim daha çok geçmişe dönük geçmişle hesaplaşma vicdan azapları yüzleşmeler vs... yani hepimizin gerçek hayatta yapabilecegimiz gayet bize özgü insani hatalar insanın kendi kendisiyle olan ruhsal muharebeleri... resident evil aksiyon korku hayatta kalma mücadelesi.ikisini de oynadım re:3 nemesis i defalarca oynadım.silent hill 2 tüm ending lerini bitirdim.ikiside ayrı ikiside mükemmel kurgulanmış senaryoları olan oyunlardır...

Sands

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Resident evil 3 nemesis çok kral oyundur

hele o nemesis camdan falan dalar böyle staaaaar! diye bağırır :D

hala aklımda ya o sahneler :D

Golden.Eye

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
resident evil korku turunden cikip artik aksiyona girdi daha cok ama silent hill korku turunde tam gaz ilerliyor..
ben resident evil derim ama silent hill in kurgusunu da hic biseye degismem the room neydi oyle oyunu bitirdikten bi kac gun sonra etkisinden cikamamistim homecoming in de degisik sonlarda bitisi cok guzeldi ama ozellikle the room superdi konu olarak resident evil a acik ara fark atar.. fakat resident evil grafikleriyle aksiyon dolu bolumleriyle ve cesitli silahlariyla her turlu daha iyidir