Rektör Bey'in ilginç masraf listesi

Bu konuyu okuyanlar

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Rektör Bey'in ilginç masraf listesi


Sayıştay denetçileri, Dokuz Eylül Üniver-sitesi Rektörü Alıcı'nın, Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı'na ödettiği, aralarında kadın pedinin bile bulunduğu faturalarda usulsüzlük saptadı.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından üniversite bünyesinde yapılacak bilimsel araştırmalara ve etkinliklere destek olması amacıyla kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı'nda (DEVAK) incelemelerde bulunan Sayıştay denetçileri, vakfın başkanı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı ve yönetim kurulundaki öğretim üyelerinin, vakıf kasasını kendi özel hesapları gibi kullandığını ortaya çıkarttı.

burhhe2.png


Denetçilerin raporlarına rektör ve yöneticilerin kadın pedi, iç çamaşırı, alkollü içki, çeşitli mutfak harcamaları, şahsi cep telefonu görüşmeleri, tekstil ürünleri ve saat faturalarını vakıfa ödettiği yansıdı. 2007 yılı içerisinde vakfın hesaplarında geçmişe dönük inceleme başlatan denetçiler fatura incelemerinde ilginç detaylarla karşılaştılar Aynı zamanda vakfın başkanı olan Prof. Dr. Alıcı'nın başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin şahsi harcamalarını vakfa fatura ettiği belirlendi. Denetçilerin raporlarında, yumurtadan tuvalet kâğıdına, şampuandan mutfak malzemesine, cep telefonu faturasından kadın pedine, bayan pantolonundan kol saatine kadar üniversite ve bilimsel araştırmalarla ilgisi olmayan yüzlerce kalem ürünün parasının vakıf tarafından ödendiği bilgisi yer aldı. Buna göre sadece son bir yol içerisinde yüzlerce milyon YTL'lik alkollü içkinin faturası vakıf tarafından ödenirken, harcamalar arasında kadın pedi bile bulunuyor.

1122to2.jpg


YÜKLÜ TELEFON FATURASI

Sayıştay denetçilerinin faturalar üzerindeki incelemelerinde dikkat çeken bir diğer bölüm ise vakıf yöneticilerinin kullandıkları cep telefonlarına ait faturalar oldu. Başta Rektör Prof. Dr. Alıcı olmak üzere çok sayıda öğretim üyesinin faturalarının vakıf tarafından ödendiği raporlara yansıdı. Denetçiler 2003 yılı cep telefonu faturalarında yaptıkları incelemelerde fatura tutarlarının kişi başı 1 milyar TL'yi bulduğunu belirledi.

Sayıştay denetçileri, "Harcamalarda dikkat çeken bir vurdumduymazlık var. Kamu kaynaklarının sorumsuzca harcandığı açıkça ortada" yorumu yaptı. Prof. Emin Alıcı ise "Konunun Rektörle yani benimle hiç bir ilgisi yok. Sayıstay denetçisinin hazırladığı raporda rektörlükle ve rektörle ilgili hiçbir şey yok. Gerçek raporu görmeden de yazmak doğru değil" dedi.

112211cx2.jpg


TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMALAR YAPMIŞTI!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, 2006 yılında yaptığı konuşmayla Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla uzatmaları oynadığını ileri süren Alıcı, "Seçimleri akıl ve bilim kazanmazsa Türkiye biter" demişti. Karşıyaka Toplantıları" nın konuğu olan Prof. Dr. Emin Alıcı, "Değişen Dünya Koşullarında Türkiye'nin Konumu" üzerine bir konuşma yaparak dikkatleri üzerine toplamıştı. "Keşke Anadolu Müslüman olmasaydı" diyen Alıcı, şöyle konuşmuştu: "Türkiye son iktidarla uzatmaları oynuyor, hak kavramı kalktı, ulufe kavramı geldi. Demokratik işbirliği içinde ortak karar verilmelidir. Bugün karar verirsek 20 senede kurtulabiliriz."

Vakıf tarafından ödenen faturalardan birinde kadın pedinden banyo lifine, diş macunundan çamaşır suyuna vakıfla hiç ilgisi olmayan harcama kalemleri dikkat çekti. Ödenen faturalar arasında yüklü cep telefonu görüşmeleri de var.

Sabah



Kaynak :

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=281413

 

regedit

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
1,452
Reaksiyon puanı
1
Puanları
36
umarım hakettiği cezayı bulur.
rektör eğitim haricinde herşeye bulaşmış :mad: siyaset, usülsüzlük daha neler vardır kimbilir :^)
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Bir eğitimci bunu yapıyorsa başkaları ne yapmaz
Artık kimse kimseyi cahil falan diye horgörmesin cahiller bilmeden anlamadan suç işleyebiliyor okumuşlar daha beterini yapıyor yazıklar olsun... :mad: :mad:
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
HABER7
Hangi kurumun yayıncısı?
Üniversitlerdeki rektörlerin görevinden uzaklaşması ve yerlerine akepeci adamların gelmesi için kendisini yırtan gazete.

19 mayıs üniversiesi için de yazdı sonuç beraat, Van üniversitesi rektörü için de yazdı linç kampanyası başlattılar adam beraat nasıl ayağa kaldırmıştı ortalığı.

Üniversitelerdeki rektörlerle ilgili haber yapmaya bayılıyorlar.

İstanbul'da arazi ihalesini alan dubai şeyhinin başbakanın oğluna gemi vermesini, unakıtan'ın bir geceliğine vergiyi indirip oğlu mısır'dan pamuk ithal eder etmez tekrar rakamı yukarı çekmesini, çalık holdingin kuzey ırakta ihale almalarına laf etmiyorlar, Bosna Hersek'e yardım için toplanan paraları iç edenlerin yargılandığı Erbakan'ın da dahil ceza aldığı davada yargılanması gereken birini de Cumhurun başı yapılması için her yerde propaganda yapıyorlar ve gül hazretleri cumhurbaşkanı oluyor.

Kalkıp ege üniversitesindeki daha mahkemeye gitmemiş akepenin kendi adamlarının yaptığı denetlemeyi yazıyorlar. Bu da 19 mayıs üniversitesindeki, yüzüncü yıl üniversitesinde ki gibi linç kampanyası mı?

Ayıp denen bir şey var, çalan çırpan varsa gebersin gitsin ama birine ses çıkartmayan haber kanalları, bir diğerinin haberini kaçırmamaya çalışıyorsa o haber kanalı insanları aptal yerine koyuyordur.
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
BackDoor

Yayınlamış olduğum haber başka bir sitede çıksaydı inan yine yayınlardım ben ne haber7 veya başka bir HABER sitesine hayranlığım yok.
Ama bir eğitimcinin hangi haber kaynağında olursa olsun bu tarz bir haberle gündeme gelmesi eğitim camiası açısından utanç verici...

Diğer haberlerle ilgili bir yorumun olacaksa konu aç hep beraber yorumlayalım olurmu :) Kolay gelsin
 

titanyum

Profesör
Katılım
17 Nisan 2006
Mesajlar
3,795
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
inş hakkettiği cezayı bulurda diğer rektörlere bir des olur bu yoksa ipin ucu kaçar gibi geliyo bana yani bir rektör bunu yaparsa ne deyim ben başka
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben sizi değil haberi yorumladım.
Haberi buraya koymanızda sorun yok olamaz da sizin iradeniz, ama yazayım ki herkes bilgilensin, bu haber kanalı yüzüncü yıl üniversitesindeki olayları nasıl yazdı, ne belgeler ortaya koydu, 19 mayıs için de aynısını yaptı sonuç? Beraat.

Amaçları rektörleri düşürmek. Adam rektör, haber7 için can düşmanı sayılır, diğer rektörler suçsuzken haber7 gündeme getirdi, onlar da eğitimciydi "suçsuzken haber yapılmaları" onların suçu mu? Hayır. Bu haber7 ayıbı, suçsuz adamlara sırf ideolojileri nedeniyle saldırmayı vazife biliyorlar, bu haber doğrudur yanlıştır bilemem, doğruysa yapanın belasını versin, ama söz konusu haber7 olunca oturup düşünürüm.

Sayın amesfa bir eğitimcinin mi dolandırıcılık yapması daha önemlidir yoksa mercümek davasında yargılanması gerekip vekil olduğu için yargılanamayan abdullah gül'ün hakkındaki iddialar mı (diğer davalıların hepsi ceza aldı)? Başbakanın yapması mı? Yani başbakanın ihale verdiği bir adamdan oğluna gemi alması çok namuslu olay mıdır, hangi insan oğlu bu gemi için para ödendiğini vicdanen söyler de kadın pedi anormal oluyor. Ayan beyan ortada olan bu olayları yazmayan haber kanalları rektörlere ve askerlere ilgi ve alaka gösteriyorlarsa ben elbetteki art niyet ararım.

Bu adam rektör aptal değil ki üzerlerinde bunca baskı varken yapacak kadar salak mı? Yapacak olsa bunun bir sürü yolu var faturalandırır mı bunu? Adamların arkadaşları bile hükümet tarafından rahat bırakılmıyorlar, baskı ve denetime uğruyorlar.

Bu rektör yemişse ve bunu böyle faturalandırarak yapmışsa müebbet alsın, çünkü rektör olmuşsa kadın pedini faturalandırıp gerekçesi yokken devlete ödetecek kadar salaksa "sen rektör değil hademe olamazsın" derim, millet gemilere kılıf buluyor sen bir pedin parasını çarparken eline yüzüne bulaştırıyorsun.
 

DarkLady

Dekan
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
6,597
Reaksiyon puanı
12
Puanları
0
bu devirde rektörede güvenmeyecen demekk:(üzücü bi durummm
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
ziraatci63 dedi ki:
bu devirde rektörede güvenmeyecen demekk:(üzücü bi durummm

Eğitim camiası adına bayaa üzücü bir durum
 

otek72

Öğrenci
Katılım
14 Kasım 2007
Mesajlar
78
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
işte bu gibilerin arkasında bazılarının ateşli bir şekilde savundugu yök var.
bir zamanlar bir kesim eleştirirdi şimdi diger kesim hala göremediler galiba ilmi çalışmalarını bu savunucular listede bir bizim harcamalarımız yok.
 

Mr.Fastfinger

Doçent
Katılım
12 Eylül 2007
Mesajlar
743
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Vakıf yönetmenin verdiği stress'i atmak için tabu almışlar :D
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
türkiyedeki üniversiteler tam bir rezillik arkadaslar... işe alımından tezlere kadar... neden yök ün kaldırılmasını bu kadar istemiyolar sanıyorsunuz
 

Wolker

Profesör
Katılım
2 Kasım 2006
Mesajlar
1,542
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
her zaman bir menfaat , her zaman bir çıkar ilişkisi.Artık vatandaşının ve öğrencisinin gözünde bütünüyle saygınlıgını yitirmiş bir kurum neden hala ayakta tutulmak isteniyor anlayabilmiş değilim ...
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İki görüş yök kaldırılsın istiyor:
1 - Türkiyede gerçekten düzgün eğiim sistemi isteyenler.
2 - Akepeliler.

Akepe yökün bu zaafını kullanarak farklı bir amaç içersinde bu değişiklikleri yapmak istiyor, 1. görüşte olanlar da iyiniyetliler ama istemeden akepeye uşaklık ediyorlar. Üniversitelerde problem var ama akepenin yönetiminde olan kurumlardan daha fazla sorunu yok, gündeme sık getirilip sorun var gibi gösteriliyor.

Örnek verdim yüzüncü yıl üniversitesi ve 19 mayıs rektörleri akepe kampanyasıyla saldırıya uğradı sonuç ne? Beraat.
Tipik akepe oyunları bunlar.

Forumda ve net genelinde bakıyorum hep akepe yandaşları kaldırılsın diyor, üniversitedeyken pkk'lılar kaldırılsın diye diretirdi şimdi akepelilerle beraber diretiyorlar moda tabirle kanki oldular, iki görüş bir şeyi istiyorsa bunun altında başka nedenler vardır, bilimsel eğitimmiş bahaneye bak, okullar yök elinde değil ama sıfır çekme oranı hiç bu kadar yükselmemişti.

Akepenin içinde olacağı olay ülke menfaatine olmaz ancak dtp yararına olur bir de fettoş zihniyetine.
Adamların tek amacı yandaşlarına menfaat kazandırmak ya da türbanla uğraşıp durmak başka numaraları yok, ha bir de sürekli atarlar tutarlar 1 aydan beri attıkları gibi.

Tübitak gelirini tamamen durdurup, 5 yıl başkan atamayı beceremeyen, yök elinde olmayan okullarda sıfır alma rekorları kıran, akepe elindeki milli eğitim anlayışıyla mı bilim, eğitim gelişecek? Peh, önce bir milli eğitim sorunlarını halletsinler sanki her şeyi hallettiler rektörlere laf edip duruyorlar.

Amaç üzüm yemek olsa buyursunlar yesinler ama amaçları bağcı dövmek.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Olayın "diğer" rektörlerle bu aşamada ilgisi yok.
Adam şahi zevkleri için devleti yoluyor hala "eğitimci" diye savunuluyor, hala laf "dine" getiriliyor. Ne zaman böyle adamların kusuru ortaya çıksa hemen laflar başka yönlere çekiliyor. Bilmiyorum acaba Türk insanı ne zaman uyanacak gerçek aydınlığa. Üniversiteye kadın pedi, alkol parası ödeten bu adam sözde aydın, eğitimci! Bütün bunları yaparken de "Keşke İslam Adanaolu'ya hiç gelmeseydi, Türklerin ayağına ayak bağı oldu" diyebilecek kadar pişkin. Bana soracak olursanız Türkler İslam'ı ayaklarına ayak bağı yaptılar gerçekten, ama bu gibi adamlar ayak bağı bile olmaktan öte, sonu ölüme götüren kenelerden daha kötüler.

Eminim buna rağmen bu adamı savunanlar çıkacaktır. (Hatta var bile.)
Çünkü önemli olan ne suçlar işlediği değil, düşmana ne denli zarar verdiğidir. Böylece hangi suçu işlemiş olursa olsun, din karşıtı bir eylem yapmışsa o bir kahramandır, aydındır, eğitimcidir. Hatta tahsilli olmasına bile gerek yok. Nitekim bazı üniversitelerde ona buna bedavadan profesörlük dağıtılıyor. Bazı üniversitelerde ise eğitimci, aydın diye 15 oya karşılık sadece 1 oy almış adam rektör yapılıyor.

Eh, Erdoğan nasıl oğlunu Çalık Holding'e müdür, başkan her ne yaptıysa, bu sevgili rektörümüz de milletimizin başına geçirilmiş İslam çorabının üstüne bir de dolandırıcılık çorabını örüyor.. Her halükarda Erdoğan'ın hatalarını savunanlar olduğu gibi, bu adamların aydın olduğunu savunanlar da olacak. Hadi bakalım, hodri meydan. Milleti meydana davet ediyoruz, hangisi aydın, Erdoğan mı? Yoksa Rektör Alıcı mı? (Malesef ikisi de değil, değil mi? "O halde kim" sorusuna kim cevap verecek?)

[konu dışı]
Çok yazık ki insanlar kendi kişisel görüşleri yüzünden başkalarını yakıyorlar. Erdoğan bunu başka kulvarda yapıyor, bu gibi adamlar başka kulvarda. Türk olan Türkçe'yi düzgün kullanır bu arada.
[/konu dışı]
 

yer6

Profesör
Katılım
5 Eylül 2007
Mesajlar
2,398
Reaksiyon puanı
54
Puanları
48
yaa herhangi bir yönetimde sorun bulan suçu,bu günlerde, akp ye atıyor.bi arkadaşımız akepe demiş yada öle diyim.akepe ye atıyo.bundan önceki başa gelenleri herkes unuttu.doların aniden 3 katına çıkması mesela.ama ben atatürkçüyüm dedikleri için kimse gıkını çıkarmadı.şimdi aynısnı akp yapıyo.biz dinciyiz diyolar.ilk durumda dinciler ses çıkarmadı.çünkü ata nın ne olduğunu hepsi biliyo ve saygı gösteriyo.ama ikinci durumda dincilere karşı çok büyük bi kampanya var.
akp hükümeti çokmu iyi.hayır.ama neredeyse bizim gördüklerimizin en iyisi.hertürlü şeye karşı çıkan chp mi iyi?yada asıp kesen mhp?biz apoyu asarız şöle yaparız böle yaparız diyolar her fırsatta.apo(o.ç) nun idam kararını durduran 3 imzadan birisi mhp ye aittir.bunları söylememin amacı bi akp taraftarı olmam diildir.ama tarafsız bakmak lazım.kim iyiyse onun yanında olmak lazım.şuanda ennnn iyisi onlar.yapabilceğimiz bişey yok.köstek olmamak lazım.

her fırsatta yorumlarını okduğum ve sessiz kaldığım(çünkü çoğunda aynı şeleri düşünüyoruz) Elmacık BİLE bi akıma kapılmış gidiyo.vurun kahpeye.erdoğan şöle erdoğan böle...yok bilmem ne.yaa ecevitin bile arkasından "yaa çok iyiydi" deniyosa erdoğan omuzlarda taşınmalıdır.bu ülke kimleri kimleri gördü.ama tamamı unutuldu.
akepe nin kötü oluş nedeni dinci olmaları.din kötü bişey çünkü.emir ve yasaklarını uygulamaktan çekinenlerimiz din ve onunla ilgili hiçbişeye sıcak bakmıyo.buyüzden akp kötü.ewet bencede bazı yönleri çok kötü.ama alıp bizi getirdiği yer oldukça iyi.

şimdi asıl konuya gelelim.tüm rektörler özenle seçilmiş görevlerine devam ediyolar.çünkü yök denen bişey var ve kimse karışamıyo.tüm rektörler biz ata nın yanındayız diyip dine hayır kampanyası içindeler.halbuki atamızın böle bi düşüncesi olmamıştır!!!
birsürü çarpıklık içinde en göze batanın akepe olması çok tuhaf.aslında butür bi yazıyı samimi söyliyim Elmacık tan bekliyorum.tüm bu sorunları akepe dediğimiz varlık mı yaptı?yada ben yanlışmı düşünüyorum?adamın yaptığı iyi şeylerin konuşulmamasının nedeni ne?bu kadar kötü bi adamsa neden hala seçiliyo ve neden en çok oyu o aldı?birilerinin açıklaması(özellikle isim verdim) oldukça sevindirir beni...
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Arkadaşlar yorumlarınıza saygı duyuyorum ama sanırım konu özünden uzaklaşıyor, konuyu akp veya diğer siyasi partiler bazında değilde bir eğitimcinin neden bu tarz bir haberle gündeme gelme nedenleri üzerine yoğunlaşırsak daha iyi olur diye düşünüyorum.
Bununla beraber gereksiz gerginliklerinde önüne geçmiş oluruz.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim...
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bu lafları ancak gözlerini dünyaya çevirmeyen, akepenin din morfiniyle uyutulmuş cahiller inanır malesef.

Size örnek verdim hala olayı saptırıyorsunuz.

Aynı yayın organı Yüzüncü yıl ve 19 mayıs üniversitelerinin rektörleri için de yaptı ama sonuç beraat çıktı. Aynı yayın organı ilk mesajımda saydığım yolsuzluklara değimnmedi bile, çünkü bu adamların tek bir işi var türban başka dertleri yok.

Rektörlere de o nedenle sürekli çamur atıyorlar.

Daha önce de yaptılar adamlar beraat etti, hala konunun onla ilgisi yok diyorsunuz. Nasıl ilgisi yok eski yaptığı iftiraları unutacağız yeni yaptığı karalama kampanyalarına inanmaya devam edeceğiz.

Kendinize şunu sorun aynı tür haberleri önceden de yapmıştı ama adamlara iftira ettikleri ortaya çıktı, ya şimdi de öyleyse?
Vicdanı olan, bunu söyler laf kalabalığına getirmeye gerek yok, ideolojik düşünenler ise direktolarak sorgulamadan habere yorum yapar olay budur.
 

yer6

Profesör
Katılım
5 Eylül 2007
Mesajlar
2,398
Reaksiyon puanı
54
Puanları
48
zamanında şike yapıldı iddasıyla tahkime başvuruldu yetmedi mahkemeye gittiler.hemde dikkatini çekerim türkiyedeki en yetkili mahkemeye.ellerinde delil vardı aynı böyle.telefon kayıtları dahil.ama sonuç beraat."yani şike yoktur".
senin dediğin örnekle birebir örtüşüyo.bellişeyleri yapan insanlar sonlarınıda düşünüyolar.çünkü bu insalar oldukça güçlüler.yaptığı sahtekarlığın üzerini örtmüş olamazlarmı sence?aynı şike yapanların şike yaptıklarını örttükleri gibi?????

ben senin bahsettiğin yayın organınıda bimiyorum ayrıca.sadece örnek verdim...
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Düzenleme: Ben mesajımı yazarken üç yeni mesaj daha gönderilmiş. Amesfa, çok güzel noktaya temas etmişsin, önceki mesajımda ben de yazmıştım, ama kimsenin fark etmediğini fark ettin mi? :) Bizler kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkasına yapmayı çok seviyoruz insan olarak. Yani örneğin dayak yemeyi sevmeyiz, ama dayak atmayı çok severiz değil mi? :)

Yer6, yazdığın yazı yüzünden çok "sert" eleştirileceksin. (Düzenleme: Anladın mı?)
Yani esası eleştiri olmayan bazı hakaretlere kendini hazırla, doğru söylemek çoğu zaman hakaret işitmeye neden olur. O yüzden de doğru söyleyenlerle yalan söyleyenler birbirlerine karışırlar.

Bana gelince; ben her zaman adaletten yanayım. Dinsiz bile olsa, hatta din düşmanı dahi olsa, iki kişi arasında hak söz konusu olduğunda hakkı hak sahibine teslim ederim. Bundan önceki hükümetler, kendi yaptıkları pislikleri AKP'nin üzerine attılar. AKP ise onların pisliğini temizliyor şu anda, insanlar her gün gelen zamları unutmuşlar, hergün gazete küpürlerine ve karikatür dergilerine malzeme olan "enflasyon canavarı" unutulmuş, neredeyse her oturumda mecliste tekme tokat kavgaların üstü örtülmüş, o rehavetle "dinci" partiye yüklenilmiş durumda. (Eskiden küçük çocuklara meclis nedir diye sorduklarında vekillerin kavga ettiği yer derlerdi.)

Bu açıdan Erdoğan'ın çok hakkı yenildi. Ancak şu bir gerçek ki Erdoğan döneminde başkalarının da çok hakkı yenildi. Bundan önceki hükümetlerin yolsuzlukları daha büyük o ayrı bir konu, ama dedim ya, hak meselesi. Sırf "dinci" diye birilerini her türlü savunmak Allah'ın adaletine aykırıdır. Hatta benim gözümde Erdoğan'ın yapacağı hata, diğerlerinin yapacağı hatadan daha kötüdür. Aslında konu çok uzun, çok detaylı, şimdi ne desem başka yönlere çekilecek. O yüzden sadece herkes kendi payına kendi düşünmelidir diyorum. Nitekim el elden, akıl akıldan üstündür, herşeyin en iyisini düşündüğümü de iddia edecek değilim ya?

Ben AKP'ye oy verdim, sebebi de AKP'yi sevdiğimden değil (bilakis sevmediğimi de dile getirdim çoğu zaman) ancak daha iyisini göremediğimden. Herkesin ağzında vaatler listesi, kara bir geçmiş.. Neyse, artık umurumda değil, ben kendi açımdan elimden geleni yapmaya çalışıyorum, bundan sonraki dönemde de din düşmanı olmayan, akılcı ve gerçekten laik olacak birilerine oy verebilmeyi ümit ediyorum. Kendim bile bu yüzden asla düşünmem siyaset yapmayı, insanoğlu işte.. Mutlaka fikirler çatışacak, mutlaka haksızlık yapılacak. Kardeş(!) Yunanistan'ın geçmişinden gelen felsefenin nimetleri işte, faydalanın...

[konu dışı] Tekrar söylüyorum, Türk olan Türkçe konuşur.[/konu dışı]
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Elmacık, desteğin için teşekkür ederim aynı desteği ve anlayışı diğer arkadaşlardan da rica ederim...
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
yer6;
Birinci husus "ikrar": Bahsettiğin şike olayını tüm Türkiye biliyor aleni şekilde yapıldığı söylenmeyen hususlarda kişileri suçlu sayamazsınız. O konuşmaları hepimiz biliyoruz, şike olduğu söylenmedi adamın biri şike olduğunu söyletmeye çalışıuyordu karşı taraf ise boşver deyip kapatıyordu olayı.

İkinci husus; "kanuna aykırı şekilde elde edilen deliller mahkemede delil olarak kullanılmaz."

Üçüncü husus: Fatura delili ile telefon konuşması mahkeme huzurunda delil değeri açısından farklı değerdedirler, 2.maddede belirttiği şekilde, faturalandırılmışsa ürün bundan kaçışınız olamaz mantıklı açıklaması yoksa.

Yani bu olayla, bu delille kesinlikle yazdığınızın yakından uzaktan alakası yok "faturalandırılmış" bir şeyi inkar edemezsiniz. Eskiler içinde bu yayın organı benzerlerini çıkardı ortaya ama sonuç sıfır.
Konu hakkında hukuki bilgileri olmayan kişileri yanlış yönlendirecek ve sizin de hukuki konularda bilgi sahibi olmadığınız durumları lütfen yazarken dikkat edin ki insanları yanlış yönlendirmeyin.

Sayın elmacik.
Sizin bir dediğiniz ertesi güne uymuyor, bir gün onur şeref haysiyet adalet derken ertesi gün tamamını kenara atıp diğeri de yaptı, mahvoluruz, susalım, verip de kurtulalım vs. diyen kişisiniz. Hiç bir zaman tutarlı yazılarınız olmadı, hatta sizi iki konuda eleştirdim dedim ki artık tutarlı olun.

Konu açın oraya tüm linkleri vereyim, sizin ne kadar koyu akp ve Amerikan yanlısı olduğunuzu biliyoruz, o nedenle sizin rektörü kötülemenizin Türk milletinin gözünde bir değeri yok, o rektör ağzıyla kuş tutsa siz "kuş katliamı yapıyor" diyecek adamlardansınız, bu yayın organıyla aynı paralelde haraket ettiğinizi bilmeyecek kişiler yazılarınızı takip etmeyenlerdir.

Konuyu tayyipe ben getirmedim dediğimi anlamak için rektör olmanıza gerek yok ;D
"birileri çalarken ses çıkartmayan yayın organları nedense rektör ve asker haberlerini çok seviyor "Bunu söyleme nedenim yayın organının politikasını ortaya koymaktır, daha öncede karalamada bulunduğunu, yanlı olduğunu, birisi yaparken görmeyip başkası yapmadığı halde iftira attığını, asıl amacının adalet değil yıpratmak olduğunu söyledim" buna kızmanıza gerek yok, habere yorum yaparken iftira atmayı adet edinmiş bir yayın organı olduğunu okuyuculara söylemek vatandaşlık görevim.

O nedenle önceki iletimi tekrarlıyorum. ;)

Bu lafları ancak gözlerini dünyaya çevirmeyen, akepenin din morfiniyle uyutulmuş cahiller inanır malesef.

Size örnek verdim hala olayı saptırıyorsunuz.

Aynı yayın organı Yüzüncü yıl ve 19 mayıs üniversitelerinin rektörleri için de yaptı ama sonuç beraat çıktı. Aynı yayın organı ilk mesajımda saydığım yolsuzluklara değimnmedi bile, çünkü bu adamların tek bir işi var türban başka dertleri yok.

Rektörlere de o nedenle sürekli çamur atıyorlar.

Daha önce de yaptılar adamlar beraat etti, hala konunun onla ilgisi yok diyorsunuz. Nasıl ilgisi yok eski yaptığı iftiraları unutacağız yeni yaptığı karalama kampanyalarına inanmaya devam edeceğiz.

Kendinize şunu sorun aynı tür haberleri önceden de yapmıştı ama adamlara iftira ettikleri ortaya çıktı, ya şimdi de öyleyse?
Vicdanı olan, bunu söyler laf kalabalığına getirmeye gerek yok, ideolojik düşünenler ise direktolarak sorgulamadan habere yorum yapar olay budur.
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hehe amesfa ilahi sen çok yaşa ;D
Haber kaynaklarına bak neresi.
Sabah, takvim vs. bu gazeteler kimin elinde senin haberin var mı?
Eminim yoktur sabah, atv, takvim bu gazeteler TMSF elinde yani hükümet el koymuştu bu gazetelşere hatırlarsın, hani başbakananızın soruları önceden hazırlayıp oı sorular dışında soru sormadığı medya grubu ;D
TMSF kimin elinde tayyip'in elinde, sağolasın sayende bu haberin asıl kaynağını öğrenmiş olduk Allah senden razı olsun, araştırma gereği duymamıştım, haber7 ve hükümet işbirliği. ;D

amesfa dedi ki:
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Backdoor, yine kişiselleştirdin, senden üçüncü defa rica ediyorum. Kişisel bir şey yazacaksan özelden yaz. Ve lütfen hakkımda yalan söyleyi bırak; ben hiç bir yerde "bırakalım, aman susalım" demediğim gibi, aksini söyledim defalarca. Ama gürültü patırtı çıkararak sözleri çarpıtıyorsun. Hatta ve hatta silah sanayimizin %60 bağımsız olduğunu söyleyerek övünüyorsun. Oysa ben %40'nın ABD'ye bağlı olmasından dövünüyorum. Acaba hangimiz gerçekten ABD yanlısı? Sana silah satıyor, düşmanına (PKK) bedava silah veriyor, böylece ne güzel biz birbirimizi yerken ABD silah sanayisini geliştirdiği gibi, bizi enayi yerine de koyuyor. Bu sadece bana doğan cevap hakkımı kullanmamdı. Tekrar rica ediyorum, konuya gel, sözleri başka yönlere götürme, kişisel bir şey yazacak olursan da özelden yazdığın müddetçe seni saygıyla dinlemeye ve soracağın sorulara cevap vermeye samimiyetle her zaman hazırım.
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Backdoor,

Sadece haber kaynaklarını belirttim bunu diğer mecralara çekmne gerek yok, yapılan işe ayrılan zamana saygı duymanı beklerim...
 

BacKDooR

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sayın Elmacik olayı kişiselleştirmedim bir gün "eskilerde çalıyordu abdullah gül de götürmüş çok mu?" mantığındayken bir başka gün "eskileri örnek göstermek dorğu değil yanlışa yanlışla cevap vermeyin" diyorsun, bir gün işine gelmeyen konuda "bu tür yazarlar milletin moralini bozuyor" derken onun öncesinde amerikan yanlısı mesajlarla insanları kendin ümitsiliğe düşürüyorsun.

Bugün de adaletten bahsediyorsun bir kere adaletten bahsetmek için adil olman lazım, bir gazete haberine bakarak insanları karalamak adalete uygun düşmez bu ne nalıncı keseridir her şeyi kendinize yontuyorsunuz, bu konuda bile tutarsız davranırken bunu eleştirince bana kızıyorsun, kişiselleştirme diyorsun "ben adil biriyim" derken adil davranmıyorsan bunu eleştirmek kullanıcıların hakkı değil midir? Adil olmadığını ispatlamak yanlış mıdır.

Amesfa teşekkür ettim Allah razı olsun dedim, onca tartışmayı boşuna yapmışız. Kaynağı TMSF başbakana ait olan bir haber.
Daha tartışacak konu kalmamış ki tayyip'in rektörlere bakış açısını biliyoruz. TMSF başkanının aralık ayında ki ihaleyi çalık holdinge yani başbakanının damadının bulunduğu oğlununsa bu şirket için Amerika'da çalıştığı gruba vermeyi amaçladıklarını da biliyoruz.

Böyle bir medya grubundan başka bir haber gelmesini beklemek Hz. Musa'nın kızıldenizi ikiye ayırmasından daha zor bir durum.

İlk mesajımda dedim çalan varsa her kimse Allah belasını versin ama adalet demek yanlı haber organlarının haberlerine bakarak hüküm vermekle olmaz.

Şu konuya ileti atan kimse karşı tarafı dinlememiş, hatta tv. de bile çıkmamış.
Ama vurun abalıya, yahu apo'ya bile avukat veriyorlar sizler tek taraflı olaya bakarak karar veriyorsunuz.

Unutmayın ey forum halkı bu gazetenin ve bu hükümetin geçenki asılsız ithamları neticesinde, iftiraları sonucunda yüzüncü yıl üniversitesi rektörü hakime baskı yapılarak tutuklandı, (tutuklama halleri gerçekleşmemişti) ve bunun sonucunda bir çalışan intihar etti, bir ailenin direği yıkıldı ve adamlar beraat etti adam öldüğüyle kaldı.

Adalet ve Kalkınma böyle olmaz sayın elmacik.
 

bkadri

Asistan
Katılım
27 Mart 2007
Mesajlar
172
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
yök için gayet normal bunlar, bayan öğrencilere dağıtmıştır herhalde.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Backdoor, sırf senin düşüncelerinde olmadığım için doğru bile söylesem eleştiriyorsun. Tekrar söylüyorum, benim adıma yalan söylemeyi de bırak. Delil ile konuş, her bir soru sorduğumda başka konuya atlayıp sözü yine çarpıtıyorsun. Herkes yedi bir de Abdullah Gül yesin diye nerede demişim? Sen ezberden siyaset yaptığın için böyle anlıyorsun. O başlıktaki yazılarımı buraya kopyalacak kadar cesur musun? Orada bu maaşı eleştirerek balğantı yaptım; bugün kimse Necdet Sezer'in maaşını sormuyor, hiç gündeme gelmiyor, yarın aynı maaşı Gül de alınca "tüü yazıklar olsun bu kadar maaş mı alınır" diyecekler demiştim. Kısaca ağzını açmışsın gözünü yummuşsun, itiraz edeyim de nasıl olursa olsun fikrine sahipsin. O kadar ricalarıma kulak vermeyip böyle alakasız bir başlığı bile "akepeye" getirdin. Bu başlığa bir daha yazmayacağım; istersen iş yerime gel birlikte çay içer konuşuruz. Hatta Adana dışındaysan seni burada misafir edebilirim, fikir alış verişinde bulunuruz. Şaka değil çok ciddiyim. Ama lütfen burada konuları çarpıtmaktan ve başka yönlere çekmekten vazgeç.

Not: Ben senin zan içinde bulunduğun gazete haberlerini okumadığım gibi onların yorumlarıyla da yorum yapmıyorum; hatırlarsan her zaman herkesi davet ettiğim şeydir; kendi yerinize kendiniz düşünün diye. Ama sen de gazete hablererine bakarak konuşuyorsun; bir çalışan intihar etti diyorsun. Sana bu kadar basit mi geliyor gerçekten? Hey hat, zaten o yüzden hem sen, hem de senin dinci dediklerin bana düşman. Olsun, kimsenin dostluğuna ihtiyacımız olmamasına şükürler olsun.
 

Son mesajlar

Üst