selam arkadaşlar soru belki saçma gelebilir. ben genede sormak istiyorum. bugün tv açsan reklam. pc açsan reklam. telefonu açsan reklam. süreki gördüğümüz aynı reklamlar . yemek olsa kusar insan. telefonu açıyorsun haber uygulamasını açayım diyorsun. pat karşına videolu reklam nerdeyse telefonu kıracam.illet öyle birşeyki önceleri köşedeki çarpıya basınca reklamdan çıkıyordum şimdi de işin mokunu çıkarmışlar çarpıya bastımı 2. reklam ekrana geliyor 3. kez çarpıya bastımı ekrana malum internet alışveriş sitesinin reklamı tekrar gelıyor yani inatla o video sana zorla izlettiriliyor. sırf bu yuzden tv izlemiyorum 45 dk lık bir dizi 2 iki buçuk saat suruyor tv izlemeyi de bıraktım netfilx vs. takılıyorum. soruma dönersek ( espiri amaçlı nokia nın veya samsung blackberynın eski tuslu telefonlarını önermeyin ) yurt dısında reklamsız bir marka model telefon varmı . mesela linux tabanlı Promoted Devices • Ubuntu Touch • Linux Phone bu tip telefonlarda reklam engelleme varmıdır. PinePhone Pro Explorer Edition - PINE STORE bu telefonlar turkiyede kullanılabilirmi