[Rehber] Windows 10 Kurtarma Diski Oluşturma

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba Arkadaşlar, size bu konuda kurtarma diski nasıl oluşturulur onu anlatacağım. Çoğu kullanıcı bilgisayarına bulaşan virüslerden dolayı ya da herhangi bir işlem yaparken oluşan sorunlardan dolayı Windows’a girmiyor ve bazı sorunlar yaşıyor. Bu sorunları yaşadığımızda elimizde herhangi bir Windows yüklü disk yok ise bilgisayarı kurtaramıyoruz. Böyle durumlar da hazırlıklı olmak için bir kurulum CD’si veya USB’sinin bulunması gerekiyor. Bu konuda size bunu nasıl yapacağımı anlatacağım. Aşağıdaki adımları sırayla uygulayın.

1- Windows’un arama kısmına ‘’Kurtarma Sürücüsü’’ yazalım ve çıkana tıklayalım.
Başlıksız-1.jpg

2- Karşınıza bu şekilde bir ekran çıkacak buna ileri deyin.
Başlıksız-2.jpg
3- Daha sonra yükleyeceğiniz CD ceya USB’yi seçin ve ileri deyin.
Başlıksız-1.jpg
4- Son olarak oluştur deyin ve işlem bittikten sonra bitir deyin.
Adlkljsız 2.jpg

Arkadaşlar işlem bu kadardır. İyi forumlar...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ellerine sağlık, önceden hazırlık iyidir.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ellerine sağlık. Yazı güzel olmuş. :)

Ben bir tane USB belleğimi multiboot olarak hazırladım. İçerisine Windows onarım diskini, bootloader'ı onarmaya yarayan Linux tabanlı ufak boyutlu işletim sistemini, yedek alma-yedek yükleme işine yarayan iso dosyasını yazdırdım. USB bellekten bilgisayarı boot ettikten sonra karşıma menü çıkıyor. Hangisini kullanacaksam onu seçip kullanıyorum. :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ellerine sağlık. Yazı güzel olmuş. :)

Ben bir tane USB belleğimi multiboot olarak hazırladım. İçerisine Windows onarım diskini, bootloader'ı onarmaya yarayan Linux tabanlı ufak boyutlu işletim sistemini, yedek alma-yedek yükleme işine yarayan iso dosyasını yazdırdım. USB bellekten bilgisayarı boot ettikten sonra karşıma menü çıkıyor. Hangisini kullanacaksam onu seçip kullanıyorum. :)
EFI desteği de varsa eksiğimiz yok demektir.

black_sea_28

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Üstat, sıfır alınan bazı bilgisayarlarda üreticilerin yaptığı gibi F tuşları ile başlatma şeklinde kurtarma diski yapılabilir mi ?