[Rehber] Sharkoon SHP650 v2 Neden Alınmamalıdır?

EthemAslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
80
Öncelikle merhaba, diğer forumlarda bu ürün bir süredir önerilmiyor. Fakat burada hâlâ önerildiğini görüyorum. Neden alınmaması gerektiğinden kısaca size bahsetmek istedim. PSU’lar hakkında genel olarak temel bir bilgiye sahibim, yanlış bir şey söylediğimi gören olursa; belirtirseniz sevinirim.

VS (2012) İle İçyapısının Aynı Olması

En önemli sebep bu, eski VS serisi kötü tasarlanmış bir seri idi. Grup düzenlemeli bir içyapı kullanıyordu. Ayrıca yabancı kaynaklarda, Tier E yani; tehlike kısımda yer alıyor. Topoloji türlerinden en kötüsü grup düzenlemeli olanlardır.

Sıralama şu şekildedir;
LLC DC DC > DC DC > Bağımsız Düzenleme > Grup Düzenlemeli

Corsair VS 2012 İç Yapısı

Ovu1gy.png

Sharkoon SHP v2 Serisi İç Yapısı
XuuRy1.jpg

Grup Düzenlemeli PSU Neden Alınmamalıdır?

Grup düzenlemeli PSU’lar 12v ve 5v kanalını aynı yerden kontrol eder, bu yüzden 12v kanalı yük altına girdiği zaman 5v kanalı dengede tutulamaz.

Diğer bir sebep ise 12v kanalından fazla kayıp olması.

OCP Korumasının Bulunmaması

Aşırı Akım Koruması (Over Current Protection) diye geçer ve mutlaka PSU’larda bulunmalıdır. 12v kanalından çekilen akımın, devrenin belirlediği sınırı aştığında güç kaynağını kapatmaya yarar.

Bu kadar :D, bu sebeplerden dolayı bu ürünü önermiyorum. Bu arada bu konuyu PSU’ya orada burada “C4 sjsjsj” “bomba la o” demeniz için açmadım, bir güç kaynağına markasına göre bomba vs. demeyin sakın. Bu güç kaynağı yerine şu daha mantıklı; Zalman ZM550-GVII 550 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe [psucultists] PSU Tier List

Son düzenleyen moderatör:

dearepcik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Abi Allah askina bana bir PSU oner.
Sistem : Rx580, Ryzen 5 2600, 16GB Ram.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada Zalman stoklarda yok.

EthemAslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
80
450TL

Upgrade yapmayacagim. Sadece kaliteli olmasini istiyorum. Suanda Frisby var.
1.5 senedir diken ustunde kullaniyorum çat pat sesleriyle. Kaliteli bir sey olsun istiyorum.
50 TL aşamaz mısın?

Öncelikle merhaba, diğer forumlarda bu ürün bir süredir önerilmiyor. Fakat burada hâlâ önerildiğini görüyorum. Neden alınmaması gerektiğinden kısaca size bahsetmek istedim. PSU’lar hakkında genel olarak temel bir bilgiye sahibim, yanlış bir şey söylediğimi gören olursa; belirtirseniz sevinirim.

En önemli sebep bu, eski VS serisi kötü tasarlanmış bir seri idi. Grup düzenlemeli bir içyapı kullanıyordu. Ayrıca yabancı kaynaklarda, Tier E yani; tehlike kısımda yer alıyor. Topoloji türlerinden en kötüsü grup düzenlemeli olanlardır.

Sıralama şu şekildedir;

Ovu1gy.png

XuuRy1.jpg

Grup düzenlemeli PSU’lar 12v ve 5v kanalını aynı yerden kontrol eder, bu yüzden 12v kanalı yük altına girdiği zaman 5v kanalı dengede tutulamaz.

Aşırı Akım Koruması (Over Current Protection) diye geçer ve mutlaka PSU’larda bulunmalıdır. 12v kanalından çekilen akımın, devrenin belirlediği sınırı aştığında güç kaynağını kapatmaya yarar.

Bu kadar :D, bu sebeplerden dolayı bu ürünü önermiyorum. Bu arada bu konuyu PSU’ya orada burada “C4 sjsjsj” “bomba la o” demeniz için açmadım, bir güç kaynağına markasına göre bomba vs. demeyin sakın. Bu güç kaynağı yerine şu daha mantıklı; Zalman ZM550-GVII 550 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

KAYNAK

ÖNEMLİ NOT
Sharkoon yerine önerdiğim PSU’nun linkinde Gigamax yerine Wattgiga varmış, fark etmemişim. Wattgiga değil Gigamax öneriyorum. Buyrun link Zalman ZM550-GVII 550W 80+Bronze Güç Kaynağı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993

Sıralama şu şekildedir;

Ovu1gy.png

XuuRy1.jpg

Bu kadar :D, bu sebeplerden dolayı bu ürünü önermiyorum. Bu arada bu konuyu PSU’ya orada burada “C4 sjsjsj” “bomba la o” demeniz için açmadım, bir güç kaynağına markasına göre bomba vs. demeyin sakın. Bu güç kaynağı yerine şu daha mantıklı; Zalman ZM550-GVII 550 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

KAYNAK

Boş konulardan çok daha iyi bence.

dearepcik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
50 TL aşamaz mısın?

ÖNEMLİ NOT
Sharkoon yerine önerdiğim PSU’nun linkinde Gigamax yerine Wattgiga varmış, fark etmemişim. Wattgiga değil Gigamax öneriyorum. Buyrun link Zalman ZM550-GVII 550W 80+Bronze Güç Kaynağı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Aşarim galiba tam bilmiyorum. Tek korkum hicbir yerde yokken burada farkli bir model gondermeleri.

Yani elimizde yok diye farkli bir model yollarlarsa birde onunla ugrasmayayim.

EthemAslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
80

dearepcik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Bu ürün yeni çıktı, daha önceden Core Reactor diye bir ürünleri vardı. Çok sağlamdır Core Reactor, 900-1000 TL bütçede önerebilirsiniz.
Hocam hep yeni urunleri test eden bir kesim olur. Nerde urunun sikintisi varsa onlarin ustunde test edilir. O yuzden bilindik sikintisi olmayan bir sey alayimda sikinti cikarmasin.

Reaksiyon puanı
4,101
Hocam hep yeni urunleri test eden bir kesim olur. Nerde urunun sikintisi varsa onlarin ustunde test edilir. O yuzden bilindik sikintisi olmayan bir sey alayimda sikinti cikarmasin.

EthemAslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
80

dearepcik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12

DESLAER

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı