EthemAslan
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 80
Öncelikle merhaba, diğer forumlarda bu ürün bir süredir önerilmiyor. Fakat burada hâlâ önerildiğini görüyorum. Neden alınmaması gerektiğinden kısaca size bahsetmek istedim. PSU’lar hakkında genel olarak temel bir bilgiye sahibim, yanlış bir şey söylediğimi gören olursa; belirtirseniz sevinirim.
VS (2012) İle İçyapısının Aynı Olması
En önemli sebep bu, eski VS serisi kötü tasarlanmış bir seri idi. Grup düzenlemeli bir içyapı kullanıyordu. Ayrıca yabancı kaynaklarda, Tier E yani; tehlike kısımda yer alıyor. Topoloji türlerinden en kötüsü grup düzenlemeli olanlardır.
Sıralama şu şekildedir;
LLC DC DC > DC DC > Bağımsız Düzenleme > Grup Düzenlemeli
Corsair VS 2012 İç Yapısı
Sharkoon SHP v2 Serisi İç Yapısı
Grup Düzenlemeli PSU Neden Alınmamalıdır?
Grup düzenlemeli PSU’lar 12v ve 5v kanalını aynı yerden kontrol eder, bu yüzden 12v kanalı yük altına girdiği zaman 5v kanalı dengede tutulamaz.
Diğer bir sebep ise 12v kanalından fazla kayıp olması.
OCP Korumasının Bulunmaması
Aşırı Akım Koruması (Over Current Protection) diye geçer ve mutlaka PSU’larda bulunmalıdır. 12v kanalından çekilen akımın, devrenin belirlediği sınırı aştığında güç kaynağını kapatmaya yarar.
Bu kadar , bu sebeplerden dolayı bu ürünü önermiyorum. Bu arada bu konuyu PSU’ya orada burada “C4 sjsjsj” “bomba la o” demeniz için açmadım, bir güç kaynağına markasına göre bomba vs. demeyin sakın. Bu güç kaynağı yerine şu daha mantıklı; Zalman ZM550-GVII 550 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe [psucultists] PSU Tier List
VS (2012) İle İçyapısının Aynı Olması
En önemli sebep bu, eski VS serisi kötü tasarlanmış bir seri idi. Grup düzenlemeli bir içyapı kullanıyordu. Ayrıca yabancı kaynaklarda, Tier E yani; tehlike kısımda yer alıyor. Topoloji türlerinden en kötüsü grup düzenlemeli olanlardır.
Sıralama şu şekildedir;
LLC DC DC > DC DC > Bağımsız Düzenleme > Grup Düzenlemeli
Corsair VS 2012 İç Yapısı
Sharkoon SHP v2 Serisi İç Yapısı
Grup Düzenlemeli PSU Neden Alınmamalıdır?
Grup düzenlemeli PSU’lar 12v ve 5v kanalını aynı yerden kontrol eder, bu yüzden 12v kanalı yük altına girdiği zaman 5v kanalı dengede tutulamaz.
Diğer bir sebep ise 12v kanalından fazla kayıp olması.
OCP Korumasının Bulunmaması
Aşırı Akım Koruması (Over Current Protection) diye geçer ve mutlaka PSU’larda bulunmalıdır. 12v kanalından çekilen akımın, devrenin belirlediği sınırı aştığında güç kaynağını kapatmaya yarar.
Bu kadar , bu sebeplerden dolayı bu ürünü önermiyorum. Bu arada bu konuyu PSU’ya orada burada “C4 sjsjsj” “bomba la o” demeniz için açmadım, bir güç kaynağına markasına göre bomba vs. demeyin sakın. Bu güç kaynağı yerine şu daha mantıklı; Zalman ZM550-GVII 550 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe [psucultists] PSU Tier List
Son düzenleyen moderatör: