Ram_kafasi
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 7,428
Merhabalar,geçen günlerde kendi Raspberry Pİ 3B+ cihazıma Ubuntu Touch kurdum ve kurmak isteyen arkadaşlarımızın olabileceğini düşündüğüm için bu rehberi hazırladım,öncelikle rootfs-rpi [Rootfs images] [Jenkins] bu siteden ubuntu-touch-raspberrypi.img.xz adlı dosyayı indiriyoruz daha sonra Raspberry Pi OS – Raspberry Pi
Bu siteden Raspberry Pi Imager programını indiriyoruz,daha sonra programı açıyoruz.
Bu kısımdan "İŞLETİM SİSTEMİ SEÇİN" kısımına giriyoruz.
Buradan "Özel imaj kullan" kısımını seçiyoruz.
Buradan Ubuntu Touch'un IMG.XZ formatındaki dosyasını seçip ekliyoruz.
Daha sonra IMG.XZ formatındaki dosyayı yazdıracağımız SD kartı ekleyip yaz butonuna basıyoruz,bundan sonrasında Raspberry Pİ'ı açıp Ubuntu Touch'un aşırı basit olan kurulumunu tamamlayarak Ubuntu Touch'u Raspberry Pi'a kurma işleminin sonuna geliyoruz,Ubuntu Touch'un varsayılan şifresi "phablet" olacaktır,rehberde bir sıkıntı veya eksik varsa bana söylerseniz memnun olurum.
Bu siteden Raspberry Pi Imager programını indiriyoruz,daha sonra programı açıyoruz.
Bu kısımdan "İŞLETİM SİSTEMİ SEÇİN" kısımına giriyoruz.
Buradan "Özel imaj kullan" kısımını seçiyoruz.
Buradan Ubuntu Touch'un IMG.XZ formatındaki dosyasını seçip ekliyoruz.
Daha sonra IMG.XZ formatındaki dosyayı yazdıracağımız SD kartı ekleyip yaz butonuna basıyoruz,bundan sonrasında Raspberry Pİ'ı açıp Ubuntu Touch'un aşırı basit olan kurulumunu tamamlayarak Ubuntu Touch'u Raspberry Pi'a kurma işleminin sonuna geliyoruz,Ubuntu Touch'un varsayılan şifresi "phablet" olacaktır,rehberde bir sıkıntı veya eksik varsa bana söylerseniz memnun olurum.