Herkese selamlar,
CS2'ye geçtiğimizden beri çoğumuzun en büyük şikayeti sürekli hilecilerle, trollerle veya 50 saatlik smurf (yan) hesaplarla eşleşmek. Bunun en büyük sebebi Valve'ın bizi eşleştirmek için kullandığı o meşhur ama gizli Güven Faktörü (Trust Factor) sistemi. Eğer güven faktörünüz Sarı veya Kırmızıya düştüyse, oyun sizin için bir eziyete dönüşüyor.
Valve bu puanı profillerimizde bize göstermiyor. Geçenlerde yabancı kaynaklarda gezinirken, Steam'in açık API verilerini kullanarak bu gizli skoru hesaplayan harika bir araç keşfettim ve SDN ahalisiyle paylaşmak istedim.
Güven Faktörünüzü Nasıl Öğrenirsiniz?
Güven Faktörü (Trust Factor) Nasıl Yükseltilir?Sitede puanınız beklediğinizden düşük (Sarı/Kırmızı) çıktıysa, Valve'ın gözünde hesabınızı tekrar "Güvenilir" yapmak için uygulamanız gereken gerçek adımlar şunlar:
Herkese hilesiz ve keyifli maçlar dilerim!
CS2'ye geçtiğimizden beri çoğumuzun en büyük şikayeti sürekli hilecilerle, trollerle veya 50 saatlik smurf (yan) hesaplarla eşleşmek. Bunun en büyük sebebi Valve'ın bizi eşleştirmek için kullandığı o meşhur ama gizli Güven Faktörü (Trust Factor) sistemi. Eğer güven faktörünüz Sarı veya Kırmızıya düştüyse, oyun sizin için bir eziyete dönüşüyor.
Valve bu puanı profillerimizde bize göstermiyor. Geçenlerde yabancı kaynaklarda gezinirken, Steam'in açık API verilerini kullanarak bu gizli skoru hesaplayan harika bir araç keşfettim ve SDN ahalisiyle paylaşmak istedim.
Güven Faktörünüzü Nasıl Öğrenirsiniz?
- Öncelikle cs2trustfactor.com adresine giriyoruz.
En Önemli Detay: Site sizden kesinlikle Steam şifrenizi veya giriş yapmanızı İSTEMİYOR. Sadece herkese açık Steam ID64'ünüzü veya profil linkinizi kopyalayıp yapıştırıyorsunuz.- "Analiz Et" butonuna bastığınızda site; hesabınızın yaşını, CS2 saatinizi, rekabetçi performansınızı ve topluluk etkileşiminizi analiz edip size 100 üzerinden net bir puan ve renk (Yeşil, Sarı, Kırmızı) veriyor.
Güven Faktörü (Trust Factor) Nasıl Yükseltilir?Sitede puanınız beklediğinizden düşük (Sarı/Kırmızı) çıktıysa, Valve'ın gözünde hesabınızı tekrar "Güvenilir" yapmak için uygulamanız gereken gerçek adımlar şunlar:
- Topluluk Adamı Olun: Steam sadece "Oyuna Gir/Çık" platformu değildir. Profilinize CS2 ekran görüntüleri yükleyin, Steam Atölyesindeki haritalara veya skinlere oy verin, rehberler oluşturun. Algoritma bu etkileşimlere çok yüksek puan veriyor.
- Oyun İçi Report (Griefing) Yemeyin: Takım arkadaşınızı vurmak veya sürekli toksiklik yapmak güven faktörünüzü dibe çeker. Bir süre sadece sessizce kendi oyununuzu oynayın.
- Övgü Botu Tuzağına Düşmeyin: Parayla "Commend Bot (Övgü Botu)" satın almak hiçbir işe yaramaz. Valve bu botları anında tespit eder ve hesabınızı daha beter kırmızıya atar.
- Hesabınızı Zenginleştirin: Sadece ücretsiz CS2 oynamak yerine kütüphanenizde başka oyunların da olması ve Steam seviyenizin yüksek (rozet işlenmiş) olması hesabınızın değerini artırır.
Herkese hilesiz ve keyifli maçlar dilerim!