Reeder Uygulaması: Telefonlarda Kullanışlı mı?

Sefa Akbudak

Asistan
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
95
Reeder uygulamasının telefonlarda ne kadar kullanışlı olduğu, uzun zamandır aklımı kurcalayan bir konu. Geçen ay, RSS okuyucularını araştırırken Reeder'ı keşfettim ve birkaç hafta boyunca aktif olarak kullandım. Şimdi ise deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Uygulamanın arayüzü oldukça sade ve temiz. Navigasyon kolay, bilgisayar kullanımımdan alışkın olduğum bir düzene sahip. Bu yüzden, uygulamaya hızlıca adapte oldum.

Performansı da oldukça iyi. Yüzlerce aboneliğim olmasına rağmen, içerik yüklemesi hızlı ve sorunsuz gerçekleşti. Genel olarak, donma veya takılma yaşamadım. Telefonumun orta seviye bir model olduğunu da belirtmeliyim.

Reeder'ın en sevdiğim özelliği, okuma modunun özelleştirilebilir olması. Yazı tipi, boyut ve arka plan rengi gibi ayarları dilediğim gibi değiştirebiliyorum. Bu sayede, gözlerimi yormadan uzun süreli okuma yapabiliyorum.

Uygulamanın bazı eksik yönleri de yok değil. Örneğin, Türkçe dil desteği sınırlı. Bazı menüler hala İngilizce. Umarım gelecek güncellemelerde bu durum düzeltilir.

Özellikle, paylaşım seçenekleri biraz yetersiz kalıyor. Diğer uygulamalarla entegrasyonu daha iyi olabilirdi. Örneğin, doğrudan Twitter veya Facebook'a paylaşım yapabilmek çok daha kullanışlı olurdu.

Fiyatlandırması ise, ücretsiz bir deneme sürümünden sonra ücretli bir abonelik gerektiriyor. Bu da, uygulamanın her kullanıcının bütçesine uygun olmadığı anlamına geliyor. Uygulamanın birçok özelliği mevcut olmasına rağmen ücretli olması dezavantaj olarak görünüyor.

Reeder uygulaması, temiz arayüzü ve performansıyla oldukça başarılı bir RSS okuyucu. Ancak, Türkçe dil desteğinin iyileştirilmesi ve paylaşım seçeneklerinin zenginleştirilmesi gerekiyor. Fiyatlandırma politikası da bazı kullanıcılar için engel oluşturabilir. Bence, denemeye değer bir uygulama, ama ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığına karar vermeden önce ücretsiz deneme sürümünü kullanmanızı öneririm.