Redmi Note 8 Pro vs Mi9T

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Birkaç hafta önce yine burada konu açıp, en sonunda Mi9T'de karar kılmıştım fakat ardından çıkan ve yine bu forumda herkese önerilen Redmi Note 8 Pro aklımı karıştırdı. Donanımsal olarak daha iyi olması ve batarya konusunda da bir tık daha iyi olması ve tasarım konusunda da bana göre Redmi Note 8 Pro'nun daha iyi olması ve Mi9T'de ki pop-up kamera kafamı karıştıran kısım. Fakat Mediatek işlemci olması da açıkcası kafamda soru işareti bırakıyor. Sizce iki telefon arasından hangisini almak daha mantıklı olur ? Özellikle uzun kullanımda Mediatek işlemcili Redmi Note 8 Pro sorun çıkarır mı ? Açıkcası telefonda benim için önemli unsurlar sırasıyla; performans-batarya-kamera-ekran. Telefonlar arasındaki birbirlerine karşı üstünlüklerini yazabilir misiniz ?

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Rn8 pro daha iyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mediatek kaliteli bir marka . Qualcom kadar büyük bir marka

Isaac42

Profesör
Reaksiyon puanı
2,525
İşlemci dışında hangisi hoşuna gittiyse onu al derim. Mediatek işlemcisi hiç üzmedi beni şu ana kadar 4 yıllık eski telefonum hala ilk günkü stabilliğini koruyor

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Mi 9T'de bulunan Amodel ekran ve 8nm işlemci aradaki batarya farkını kapatır helede siyah renkli wallpaper kullanırsan. Pop-up kamera hakkında bir şey diyemem ama RN8 Pro da işlemci konusunda şüpheli. İlk 2 yıl sorun olacağını sanmam ama sonrası meçhul. Qualcomm kadar donanım ve yazılım optimizesi iyi olan bir işlemci yok.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Kamera konusunda ciddi bir fark var mıdır ?

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Birkaç hafta önce yine burada konu açıp, en sonunda Mi9T'de karar kılmıştım fakat ardından çıkan ve yine bu forumda herkese önerilen Redmi Note 8 Pro aklımı karıştırdı. Donanımsal olarak daha iyi olması ve batarya konusunda da bir tık daha iyi olması ve tasarım konusunda da bana göre Redmi Note 8 Pro'nun daha iyi olması ve Mi9T'de ki pop-up kamera kafamı karıştıran kısım. Fakat Mediatek işlemci olması da açıkcası kafamda soru işareti bırakıyor. Sizce iki telefon arasından hangisini almak daha mantıklı olur ? Özellikle uzun kullanımda Mediatek işlemcili Redmi Note 8 Pro sorun çıkarır mı ? Açıkcası telefonda benim için önemli unsurlar sırasıyla; performans-batarya-kamera-ekran. Telefonlar arasındaki birbirlerine karşı üstünlüklerini yazabilir misiniz ?

Mi 9T’ye göre tercih edebilecek bir cihaz...

Kamera ve performans açısından Mi 9T’ye göre daha iyi bir cihaz. Ayrıca Pop-up kamera bulunmamasından dolayı daha güven verici bir cihaz.

Batarya 500mAh daha fazla gözüküyor ama ekran teknolojisi ve 11nm işlemciden dolayı Mi 9T ile çok yakın ekran süreleri alıyor.

Ben de ikisi arasında kalmıştım. Dün Mi Store’da iki cihazı da inceledim. Boyut açısından ikisi de bana çok yakın geldi. Amoled ekran olmadığı için cihazı küçümseyenler var, onları hiç takmayın. İki cihazı da elime aldığımda pek fark hissetmedim.

Mediatek’ten yana endişeniz olmasın, hem G90T iyi bir işlemci hem de Xiaomi’nin Note serisi gibi çok satan bir seride küçücük bir risk bile alacağını sanmam. Bu arada cihaz 3 aydır global olarak satılıyor ve şuana kadar herhangi bir sorun haberi çıkmadı.

Bu arada Pop-up kamerayı inovatif bir gelişim olarak görmüştüm ama çoğu kullanıcıdan edindiğim bilgiye göre görüntülü aramalarda siz aramayı açmasanız bile kamera kendi açılabiliyor. Bu tarz yazılımsal sorunlar düzeltilmeden bakılmasını önermem.

Şahsen ‘çentiksiz ekran mı daha güvenli ön kamera mı?’denilse direkt daha güvenli kamerayı seçerdim.

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
CC9 Pro bekleyin derim. İki cihazın harmanlanmış hali. Amoled ekran, 730G, 108mp ana kamera, 4000 mAh batarya ve 27w hızlı şarj desteği.

Hocam onun da sadece ad kısmı belirsiz.

CC9 Türkiye’ye Mi 9 Lite olarak geldi, umarım CC9 Pro’yu Mi 9 Lite Pro tarzı bir isimle çıkarmazlar:)

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Hocam onun da sadece ad kısmı belirsiz.

CC9 Türkiye’ye Mi 9 Lite olarak geldi, umarım CC9 Pro’yu Mi 9 Lite Pro tarzı bir isimle çıkarmazlar:)
Valla o kısmı bende merak ediyorum :D 6-128 versiyonu 311 dolar olacakmış. Burada 3000-3500 TL arası çıkarsa ortalığı kasıp kavurur.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
CC9 Pro bekleyin derim. İki cihazın harmanlanmış hali. Amoled ekran, 730G, 108mp ana kamera, 4000 mAh batarya ve 27w hızlı şarj desteği.
Ne zamana gelir ki o telefon Türkiye'ye ? En geç Black Friday'de iyi bir indirim yakalarsam telefonu almayı düşünüyorum, daha sonrası zor olur gibi, elimde ki telefona daha fazla katlanmak istemiyorum özellikle batarya konusunda.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Ne zamana gelir ki o telefon Türkiye'ye ? En geç Black Friday'de iyi bir indirim yakalarsam telefonu almayı düşünüyorum, daha sonrası zor olur gibi, elimde ki telefona daha fazla katlanmak istemiyorum özellikle batarya konusunda.
24 Ekimde telefon tanıtılacak. Gelmesi 2 haftayı bulur ortalama.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
730G derken 7.5G mi demek istediniz? yoksa 108 mp kamera derken yazım hatası mı yaptınız?

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Sonunda buldum şöyle bir video ve sizlerle paylaşmak istedim

rosmisal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Sonunda buldum şöyle bir video ve sizlerle paylaşmak istedim

Teşekkürler
Mi 9T kamerada ve video da daha iyi çekiyormuş,ses kaliteside iyimiş
zaten iki cihazda benzer fiyat aralığındaydı ,note 8 pro bir anda düştü fiyatı daha da düşecektir
performans hariç diğer konularda mi 9t üstün

taisenberg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
1900tl civarına garantisiz note 8 pro mu yoksa mi 9 lite mı tavsiye edersiniz? Lite sensörü imx 586 sanırım. Gönlüm lite almaktan yana ama ara model güncelleme sıkıntısı olur mu acaba ilerde?

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Bu videoda üç işlemcide karşılaştırmışlar. G90t ısınıyor diyenler izlesin. Hatta bazı oyunlarda en az ısınan g90t olmuş.

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
Bu videoda üç işlemcide karşılaştırmışlar. G90t ısınıyor diyenler izlesin. Hatta bazı oyunlarda en az ısınan g90t olmuş.

Zaten G90T’ye karşı eleştiri değil ‘yergi’ yapanlar ya eskiden mediatek’ten mağdur olanlar ya da hiç bilgisi olmadan konuşanlar.

Açıkçası optimizasyon olarak G90T’de kendilerini gayet geliştirmişler. Kirin’i zaten geçmiş, snapdragon’a yaklaşmış.