Redmi note 8 pro geldi...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Leand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Evet arkadaşlar hayırlı olsun overlokçu ayağınıza geldi.

Fiyatlar 2600 ve 2700... 64 gb 2700, 128 gb 2600 ve ikiside ithalatçı ilginç bir durum.

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906

Fiyatlar 2600 ve 2700... 64 gb 2700, 128 gb 2600 ve ikiside ithalatçı ilginç bir durum.

1-2 haftaya kadar Mi Store’lara geleceğini düşünüyorum. Artık oradaki deneyimlerime göre ya Redmi Note 8 Pro ya da Mi 9T alıcam.

Redmi Note 7 serisinin aksine pro modeli ülkemize getirmeleri güzel olmuş?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
1570299520027.png

1570299547659.png

bunların fiyatları nasıl aynı oluyor, biraz baktım ama diğer her şeyi aynı ..?

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266

Ya forumdakilere soruyorum. Sizce alınmaya değer mi? Ben öyle oyun manyağı birisi değilim. Zaten okuluma daha çok önem veriyorum. Bu nedenle okul zamanı hiç girmem pubgye. Tatillerds girerim. Isınma sorunu olmaz diye düşünüyorum.

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Ya forumdakilere soruyorum. Sizce alınmaya değer mi? Ben öyle oyun manyağı birisi değilim. Zaten okuluma daha çok önem veriyorum. Bu nedenle okul zamanı hiç girmem pubgye. Tatillerds girerim. Isınma sorunu olmaz diye düşünüyorum.

Ben de çok ayrımdayım. Mi 9T mi, RN8 Pro mu???

Batarya ve 4. kamera RN8 Pro diyor ama Amoled ve çentiksiz ekrana karşılık IPS ve damla çentikli ekran düşündürüyor. Galiba her şey Mi Store’daki anlık deneyimime kalıcak bu gidişle??

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Belli olmaz o. Ama hocam para varsa alın.

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266

Batarya ve 4. kamera RN8 Pro diyor ama Amoled ve çentiksiz ekrana karşılık IPS ve damla çentikli ekran düşündürüyor. Galiba her şey Mi Store’daki anlık deneyimime kalıcak bu gidişle??
Nasıl karar vercez biz ??

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887

Batarya ennnn garanti yoldur hocam. Fakat Li-Po değilse.

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942

Redmi note 8 pro mi 9t kapışmasında mi 9t alır benim merak ettiğim redmi note 8 pro mu yoksa mi 9 lite mı bende telefon alacağım eğer mi 9 lite ile redmi note 8 pro aynı fiyattan satılırsa tercihim mi 9 lite'dan yana olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Redmi note 8 pro mi 9t kapışmasında mi 9t alır benim merak ettiğim redmi note 8 pro mu yoksa mi 9 lite mı bende telefon alacağım eğer mi 9 lite ile redmi note 8 pro aynı fiyattan satılırsa tercihim mi 9 lite'dan yana olur
Mediatek'e ne kadar güvenmek istesemde güvenemiyorum

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Hocam sizce Xiaomi Redmi Note 8 Pro mu? Samsung Galaxy S4 mini mi?

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
RN8 Pro kesin kazanan? S4 mini'nin de bataryası iyi ama. S4 normal modeline göre 700 mAh fark var. Ama işlemcisi 2 çekirdek???????

Hayırdır böyle mantıklı sorular ;) şimdi s4 ile s4 mini kyasımı yoksa s4 mini ile rn 8pro kıyasımı. :D

S4 mini hafife alınacak telefon değil hocam.

Stabilmi stabil bitti...... ayna gibi çekiyormu çekiyor yine bitti..

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887
Hayırdır böyle mantıklı sorular ;) şimdi s4 ile s4 mini kyasımı yoksa s4 mini ile rn 8pro kıyasımı. :D

Stabilmi stabil bitti...... ayna gibi çekiyormu çekiyor yine bitti..
S4 mini için mi? Sonraki karşılaştırma;
iPhone 11 Pro Max VS S4 mini. Kazanan; %87 fark ile S4 mini. ?????????

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
S4 mini için mi? Sonraki karşılaştırma;
iPhone 11 Pro Max VS S4 mini. Kazanan; %87 fark ile S4 mini. ?????????

Değerlendirme ergonomi ve sağlamlık ise katılırım öteki türlü bilemedim şimdi... onu bırakta kaç kadeh içtin. :D

Melih Beyefendi

Profesör
Reaksiyon puanı
887

Mediatek'e ne kadar güvenmek istesemde güvenemiyorum
MediaTek çöp hocam. GM serilerinde varsa güven olmaz. Samsung Exynos Octa 5410 çok daha iyidir MediaTek işlemciden.

Değerlendirme ergonomi ve sağlamlık ise katılırım öteki türlü bilemedim şimdi... onu bırakta kaç kadeh içtin. :D
5 kadeh su içtim hocam. Ph değeri 4.2

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
MediaTek çöp hocam. GM serilerinde varsa güven olmaz. Samsung Exynos Octa 5410 çok daha iyidir MediaTek işlemciden.

5 kadeh su içtim hocam. Ph değeri 4.2

Muayene sonucunda asit oranı yüksek su sonucu kafayı bulduğu saptanmıştır.????

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Nasıl karar vercez biz ??

Uzun süre kullanacağım için snapdragon 730’a sahip Mi 9T’ye bakacağım yüksek ihtimalle.

Bi de şu var: G90T 12nm bir işlemci olduğundan ve cihaz IPS ekranlı olduğundan tahminimce iki telefon da az çok aynı ekran sürelerini verirler. Sonuç olarak derinlik algılayıcı kamera için Amoled ekrandan vazgeçmeye gerek yok.

Suyun içine anti depresan atmış herhalde :)

Kesin Yandex atmıştır. Ne de olsa reklam engelleyicisi olduğu gibi kullanıcı engelleyicisi de var(!)??

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Uzun süre kullanacağım için snapdragon 730’a sahip Mi 9T’ye bakacağım yüksek ihtimalle.

Bi de şu var: G90T 12nm bir işlemci olduğundan ve cihaz IPS ekranlı olduğundan tahminimce iki telefon da az çok aynı ekran sürelerini verirler. Sonuç olarak derinlik algılayıcı kamera için Amoled ekrandan vazgeçmeye gerek yok.

Kesin Yandex atmıştır. Ne de olsa reklam engelleyicisi olduğu gibi kullanıcı engelleyicisi de var(!)??
Ben hala kararsızım.

Ben hala kararsızım.
Birde mi 9t alamam çünkü yakınımdaki telefoncularda bulamıyorum. Internet üzerinden almayacağım. Bu yüzden mi 9 lite ya da rn8 pro alacağım ama hangisi olur bilelemem

Son düzenleme:

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Ben hala kararsızım.

Teker teker özellikleri inceleyelim.

Ekran:

Ekran büyüklüğü olarak Redmi Note 8 Pro kağıt üstünde bi tık daha önde ama pratikte çok yakın cihazlar.

Ekran kalitesi ve özellikleri olarak Mi 9T çok önde. Amoled ekran ve HDR 10 desteği artısına sahip.

İşlemci olarak Mi 9T CPU frekansı ve nanometre olarak daha önde, RN8 Pro ise GPU olarak biraz daha önde yer alıyor. Aslına bakarsak hem benchmark sonuçlarında hem de günlük kullanımda iki cihaz da çok yakın.

Kamera olarak iki önemli fark var:

Mi 9T’nin diyafram değerleri daha düşük olduğu için gece çekimlerinde çok daha başarılı bir cihaz.

RN8 ise 64mp kamera artısına sahip, ayrıca Redmi’de derinlik algılayıcı kamera da bulunuyor.

(64mp-48mp arasında çok fark olacağını sanmam. Kameradaki asıl durum şu aslında: Daha iyi portre fotoğraflar mı, daha iyi gece fotoğrafları mı?)

Batarya:
Mi 9T 4000, Redmi Note 8 Pro 4500mAh bataryaya sahip. RN8 Pro +500mAh batarya artısına sahip ama şahsen iki cihazın ekran sürelerinin çok yakın olacağını düşünüyorum.

Bunun 2 nedeni var:

1. 12nm’ye karşı 8nm işlemci kullanılmasının pil verimliliği konusunda Mi 9T’yi çok daha öne taşıyacağını düşünüyorum.

2. Amoled’e karşı IPS ekran kullanılması tahminimce daha çok güç tüketeceği için günün sonunda ikisi de az çok aynı değerleri vericek.

Umarım yardım edebilmişimdir, iyi akşamlar...

Birde mi 9t alamam çünkü yakınımdaki telefoncularda bulamıyorum. Internet üzerinden almayacağım. Bu yüzden mi 9 lite ya da rn8 pro alacağım ama hangisi olur bilelemem

İkisi arasından seçim yapacaksanız RN8 Pro’ya bakmak daha mantıklı olur.

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Teker teker özellikleri inceleyelim.

Ekran:

Ekran büyüklüğü olarak Redmi Note 8 Pro kağıt üstünde bi tık daha önde ama pratikte çok yakın cihazlar.

Ekran kalitesi ve özellikleri olarak Mi 9T çok önde. Amoled ekran ve HDR 10 desteği artısına sahip.

İşlemci olarak Mi 9T CPU frekansı ve nanometre olarak daha önde, RN8 Pro ise GPU olarak biraz daha önde yer alıyor. Aslına bakarsak hem benchmark sonuçlarında hem de günlük kullanımda iki cihaz da çok yakın.

Kamera olarak iki önemli fark var:

Mi 9T’nin diyafram değerleri daha düşük olduğu için gece çekimlerinde çok daha başarılı bir cihaz.

RN8 ise 64mp kamera artısına sahip, ayrıca Redmi’de derinlik algılayıcı kamera da bulunuyor.

(64mp-48mp arasında çok fark olacağını sanmam. Kameradaki asıl durum şu aslında: Daha iyi portre fotoğraflar mı, daha iyi gece fotoğrafları mı?)

Batarya:
Mi 9T 4000, Redmi Note 8 Pro 4500mAh bataryaya sahip. RN8 Pro +500mAh batarya artısına sahip ama şahsen iki cihazın ekran sürelerinin çok yakın olacağını düşünüyorum.

Bunun 2 nedeni var:

1. 12nm’ye karşı 8nm işlemci kullanılmasının pil verimliliği konusunda Mi 9T’yi çok daha öne taşıyacağını düşünüyorum.

2. Amoled’e karşı IPS ekran kullanılması tahminimce daha çok güç tüketeceği için günün sonunda ikisi de az çok aynı değerleri vericek.

Umarım yardım edebilmişimdir, iyi akşamlar...

İkisi arasından seçim yapacaksanız RN8 Pro’ya bakmak daha mantıklı olur.
Teşekkür ederim. İyi akşamlar. Eğer rn8 pro alırsam inşallah uzun vadede sıkıntı çıkarmaz.