RedHack davası başladı

Enis Kurtay

Asistan
Reaksiyon puanı
8
RedHack üyesi olduğu iddiasıyla tutuklan ve 24 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Duygu Kerimoğlu, Uğur Cihan Okutulmuş ve Alaaddin Karagenç’in de aralarında bulunduğu 10 kişi bugün hakim karşısında. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada şüphelilerin kimlik tespitlerinin ardından savunmalara geçildi. Mersin Üniversitesi’nde iki yıllık Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama Bölümü öğrencisi olan tutuklu sanık Duygu Kerimoğlu savunmasında ‘Ben Ankara Emniyeti’nin sitesini hacklemedim. Bu düzeyde bilgisayar bilgim olsa iki yıllık okulun, beşinci yılında olmazdım’ dedi. RedHack duruşmasında üçü tutuklu 5 kişi savunmasını tamamladı. Duruşmaya, 13.30’a kadar ara verildi.

spacer.gif

12:10

Duruşmada daha sonra tutuklu sanıklardan lise öğrencisi Uğur Cihan Okutulmuş savunma yaptı. Okutulmuş şöyle konuştu:

LİSE ÖĞRENCİSİYİM 9 AYDIR TUTUKLUYUM

“Herhangi bir silahlı örgüte üye değilim, örgüt adına da suç işlemedim. AnkaraEmniyeti’nin sitesine, izinsiz girip siteyi çökertmedim. Bilgisayar kullanma becerim de siteyi çökertecek kadar değildir. Zaten bilgisayarımda da siteyi çökertecek programlar yoktur. Benim bilgisayarımdan Ankara Emniyeti’nin sitesine girdiğime ilişkin delil de yoktur. Kızılcan Yıldız rumuzunu ben kullanmıyorum. Bu ismini kullanan kişi aynı zamanda Manyak ismini kullanan şahıstır. Ankara Emniyeti’nin sitesine girildiğini ben Facebook’tan öğrendim. Hakkımdaki bilirkişi raporunda da siteye girdiğime ilişkin bir suçlama yoktur

Ankara Emniyeti’nin sitesine girildikten sonra internetteki bir sohbet sitesinde Manyak isimli kişi ile konuştum. Bu konuşmam, emniyetin sitesinin çökertilmesinden sonra oldu. Aramızdaki konuşma NTV’nin yaptığı bir haber videosunun Youtube’ye yüklenmesiyle ilgilidir. Redhack’in bir tüzüğünün olduğunu da savcılıkta öğrendim. Sanıkların hiçbirini tanımıyorum. Lise son sınıf öğrencisiyim. 9 aydır tutukluyum. Yeterince mağdur oldum. Daha fazla mağdur olmamak için tahliyemi istiyorum.”
Mersin Üniversitesi’nde iki yıllık Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama Bölümü öğrencisi Duygu Kerimoğlu da savunmasında şöyle konuştu:

[TABLE="width: 198, align: right"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
line.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
"BU DÜZEYDE BİLGİSAYAR BİLGİM OLSA..."

Derslerimi takip etmek için iki bilgisayar var. Hakkımda yapılan soruşturmada iki dizüstü bilgisayarıma ve masaüstü bilgisayarıma el konulmuştur. Bana yönelik suçlamalar bazı yazılar, okuduğum bazı haberlerdir. Hakkımdaki suçlamalar asılsızdır. Redhack üyelerini internet ortamında bile tanımıyorum. Ben Ankara Emniyet Müdürlüğünün sitesini hacklemedim. Hack yapmak üst düzey bilgisayar bilgisine sahip olmak gerekir. Ben hack yapmayı bilmiyorum. Hack yapacak bilgisayar programlarına dahi sahip değilim. Bu düzeyde bilgisayar bilgim olsa iki yıllık okulun, beşinci yılında olmazdım. Benim tek yaptığım Hackle ilgili haberleri okumaktı. Bunu da bilgi sahibi olmak için yaptım. Facebook’ta bir yorumum çarpıtılarak delil yapılmıştır. Bu yorumumdan, Redhack’i tanıdığım iddia ediliyor. Ancak bu iddia doğru değildir. Redhack’in tüzüğünü bilmiyorum. Ben 20 Şubat’ta yaptım. Bu tarihte dava konusu emniyetin sitesine girilme olayı dahi olmamıştır.
Yılmaz Güney ve Deniz Gezmiş’in fotoğrafları var sayfamda. Bunların hiçbiri terör örgütü üyesi değildir.

11:35

SUÇSUZUM TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM

Duruşmada ilk olarak tutuklu sanık Alaattin Karagenç savunmasını yaptı. Karagenç savunmasında özetle şöyle konuştu:

"Ankara Emniyet sitesine yasadışı olarak da girmedim. Böyle bir eylemim yok. Ankara emniyet sitesine girdiğime ya da belgeleri çaldığıma ilişkin herhangi bir delil yoktur. Bizler bugün bilişim çağında yaşıyoruz. İnternette her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz. Günde yüzlerce siteye giriyorum. Redhack’i de bu şekilde tanıdım. Manyak’la da bu şekilde tanıştım. Zaman zaman sohbet odalarına girmişliğim oldu.
Yalnız bunlarla ilgili hiçbir talimat ve emir almadım. Bu sohbet odalarına esas girmek amacım teknolojik konulardan bilgi sahibi almaktı. Manyak rumuzlu şahsın suçlu olduğunu dahi bilmiyordum. Bu soruşturma ihbar üzerine başlıyor. İhbarcının güvenirliği nedir? Delillerden değil, ihbarlardan biz tutuklandık. İhbarlar üzerine bizdeki bilgiler toplanmıştır. Rehdack’i internetten, merakımdan tanıdım. 9 aydır tutukluyum. Mağdurum. Emniyet çağırsaydı, gider bilgi verirdim. Haksız şekilde tutuklandım. Tahliyemi istiyorum."

24 YILA KADAR HAPİS

3'ü tutuklu 10 sanık "terör örgütü üyesi olmamakla beraber, silahlı terör örgütü adına suç işlemek" suçundan yargılanıyor. Davanın iddianamesinde sanıklar "bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına hukuka aykırı olarak girmek, bilişim sisteminin işleyişini engellemek ve bozmak, kişisel verilerin ele geçirilmesi ve yayımlanması, gizli bilgileri temin etmek" ile de suçlanıyor. Sanıklar hakkında 8,5 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

BİZ YAKALANSAK BU KADAR CANIMIZ YANMAZDI

Hürriyet’e açıklama yapan RedHack sözcüsü yargılananların kendileriyle alakalarının olmadığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:
“Yargılananların bizimle hiç alakası yok. Bu gencecik insanları, RedHack hakkında paylaşımda bulunmakla suçluyorlar. Bu tür paylaşımları hükümet üyeleri dahil herkes yapıyor. Peygamber hakkında paylaşımda bulunarak ehlibeyte dahil olunur mu? Bu çocukların yaptığı paylaşım da onları RedHack hacker yapmaz. 18 yaşındaki çocuğun 15 yıldır bize lider olması mümkün mü? Duygu Kerimoğlu, iki yıllık bilgisayar bölümünü 5 yılda tamamlamamış bir kız. Alaaddin Karagenç, tekstil işçisi, Okutulmuş ise lise öğrencisi. Bizden biri yakalansa canımız bu kadar yanmazdı.”

Kaynak Hurriyet.com.tr : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22015260.asp

------------

Kendi yorumum: Sadece gülüyorum. Sanık sıfatında soruşturma alan kişilerin geçmişlerine ve bilgilerine baktığınızda, gerçekten de komik görürsünüz.

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
davayı gören kişilerin inşallah konuyla ilgili bilgileri vardır çünkü bu adamların kalkıp böyle bir eylemi kendi bilgisayarlarından yapmıcaklarını bilmiyorsa yargılanan arkadasların işi çok zor allah kolaylık versin

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
emniyet bu kişileri kafasına göre seçmiyor herhalde. bilişim suçları ip üzerinden çalışır adam seçmez. saldırı sırasında kullanılan ip'ler üzerinden araştırma yapılır ip üzerinden telefon telefon üzerinden adres tespiti yapılır. adresden de ortaya çıkarsa sorumlusu çıkmazsa hat sahibi suçlu bulunur. bu kişiler suçsuzsa onların bilgisayarı üzerinden saldırı yapan gerçek redhack elemanları suçludur. redhack tarafından masum edebiyatı yapılması saçmalığın daniskası. o kişileri ateşe atan zaten redhacktir.

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne yazikki az biraz bu işe merak salan gençleri kullanıyorlar. Gerek o gençlerin haberi olsun gerekse olmasın bir şekilde maşa olarak kullanılıyorlar. Sonra olan işte böyle hevesle bu işe bakanlara oluyor.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
emniyet bu kişileri kafasına göre seçmiyor herhalde. bilişim suçları ip üzerinden çalışır adam seçmez. saldırı sırasında kullanılan ip'ler üzerinden araştırma yapılır ip üzerinden telefon telefon üzerinden adres tespiti yapılır. adresden de ortaya çıkarsa sorumlusu çıkmazsa hat sahibi suçlu bulunur. bu kişiler suçsuzsa onların bilgisayarı üzerinden saldırı yapan gerçek redhack elemanları suçludur. redhack tarafından masum edebiyatı yapılması saçmalığın daniskası. o kişileri ateşe atan zaten redhacktir.
çocuklar zaten ip kayıtlarına yada somut delillere göre tutuklanmamış. ihbar üzerine tutuklanmış. hatta bilirkişi raporları bu çocukların alakası olmadığını göstermiş (muhtemelen takibi bu çocuklara çıkmadı). maalesef ülkemizde adaletin izi bile kalmamış durumda. hukuka göre insanlar suçlu oldukları ispatlanana kadar suçsuzdur. bizde ise suçsuz olduğunuzu ispat edene kadar içeride yatarsınız. çok rahat birilerinin iftirası ile aylar hatta yıllarca tutuklu kalabiliyorsunuz. 18 yaşındaki çocuk 15 yıldır örgüt yöneticisi olmakla suçlanıyor. bu saçmalıklara rağmen hala tutuklular.

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Emniyet bu kafayla giderse işi çok zor muhtemelen zombie bilgisayarlar tarafından botnet ile yapılmış saldırılardır bunların kendi bilgisayarların da virüs olduklarından haberleri bile yoktur ayrıca o kadar basit değil yalamak adamlar private vpn ile yapıyorlardır saldırıları 1 günde yakalanacak kadar amatör olduklarını düşünmüyorum ki emniyet böyle giderse zor.