Recuva hakkında bir soru?

nedben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harici hard diskimi yanlışlıkla biçimlendirdim ve recuva programıyla kurtarırken son bir saatte elektrik kesildi ve yarım kaldı o zamana kadar ki dosyaları kurtarır mı acaba?

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Boşuna ümitlenmeyin. Elektrik kesilmese de hiç bir şey kurtarmayacaktı. O programı defalarca denedim bir harf bile kurtardığını görmedim.

nedben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elektrikler geldi ve makinanın 800 gb dolu gözükmesine rağmen dosyaları görmüyor...hiren bootla da değişen birşey yok...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
TestDisk Download - CGSecurity bunu dene.

Kullanımı:

1 -Create ile inceleme başlatacaksın ve incelemek istediğin diski seçeceksin.
2- Proceed ile ilerleyeceksin
3- Intel türünü seçeceksin
4- Analyse
5- Deeper Search
6- P'ye bas ve C'ye basarak istediğin yere dosyaları kopyala.

onurozan91

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben de bir ara harddiskimi yanlışlıkla biçimlendirmiştim. Recuva gerçekten başarılı bir program. Silinmiş tüm klasörlerimi "klasör yapısı"nı koruyarak kurtarmıştım. Yani tüm bilgilerim eskisi gibi düzenli bir şekilde yerine gelmişti.

Yani diyeceğim şu ki; recuva işini görür. Ve elektrik kesilmiş olsa bile, harddiskte sorun yoksa en baştan kurtarma işlemine başla. Göreceksin herşeyin geldiğini.

Not:Kurtarmak istediğin bilgileri "farklı harddisk"e kaydet. Kurtarma yaparken, kurtardığın bilgileri, aynı harddiskin içine yazdırma. Yoksa bilgilerinin tamamını kurtaramazsın... Tavsiyelerime kulak verirsen sevinirim :) . Şimdiden kolay gelsin arkadaşım...

yamorah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorunu şu an ben de yaşıyorum. Recuva'yı kurdum fakat sabahtan beri aynı ekran önümde duruyor. O da şu: Aşama 1/2 Sürücü silinmiş dosyalar için taranıyor. Kalan tahmini süre hesaplanıyor."

Bir kere acaba hep böyle mi kalacak diye iptal ettim ve ekrana kurtarılan dosyalar geldi. 50 adetmiş. Onları dediğiniz gibi harici hard disk dışında bir yere kaydedeyim dedim, tahmini süreye 2 gün verince tekrar taratayım dedim. Şu an yine yaklaşık bir saattir tahmini süreyi hesaplıyor. Bu ekran normal mi?

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.