Recovery CD'leriyle Format Atma

N.Amrabat

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Şuan Windows 8 kullanıyorum.Bilgisayarımın ilk işletim sistemi Windows 7'ye geri döneceğim.3 tane recovery CD'si var.Nasıl format atacağım? Bilgisayar açılırken mi yapacağım? Bununla ilgili bir video vs. var mı?
Birde format attım diyelim.Bilgisayarın altındaki yazan kodlar tekrar çalışır mı? Aklıma yeni geldi birde bilmiyorum ama eğer yüklediğim sistem 32 bitse 64 bite çevirmek için tekrar format mı gerekir?

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle bios açılışın CD-DVD ROM konumunda olmalı. 3 CD nin ilkini takıp PC ni resetle. Zaten kurulum ekranı türkçe olarak gelecektir. Adım adım önerilenleri takip et. Altta yazan kodlardan kastını anlayamadım ama PC yi ilk aldığında orjinalde mevcut olan bir şeyse bu, recovery yapınca tekrar gelecektir. Eğer sistem 32 bit ise 64 bit e çevirmen için hem başka bir ISO lazım hemde yeniden format atman gerekli.

N.Amrabat

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle bios açılışın CD-DVD ROM konumunda olmalı. 3 CD nin ilkini takıp PC ni resetle. Zaten kurulum ekranı türkçe olarak gelecektir. Adım adım önerilenleri takip et. Altta yazan kodlardan kastını anlayamadım ama PC yi ilk aldığında orjinalde mevcut olan bir şeyse bu, recovery yapınca tekrar gelecektir. Eğer sistem 32 bit ise 64 bit e çevirmen için hem başka bir ISO lazım hemde yeniden format atman gerekli.

1-CD-DVD ROM konumu derken?
2-3 CD nin ilkini takıp PC ni resetle?
3-Bu elimdeki CD'lerin kaç bit olduğunu öğrenebilir miyim?

Bir kere format attım çok tecrübeli değilim.Teşekkürler.

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bios tan açılış konumunu CD-DVD ROM olarak ayarlaman gerekiyor. Bu da her bios ayarında farklıdır. Yada bilgisayar açılırken ilk siyah ekranda "Select Boot Device F9" gibi yazılar görürsün. Yani açılışın ne ile başlamasını istiyorsan seçmek için F9 a bas demektir. Tabi bu senin PC de F10 tuşuda olabilir F12 de. Bu tuşa basıp CD-DVD ROM u seçebilirsin bir alternatif olarak. Recovery CD lerin orjinal mi ? Orjinal ise üzerinde işletim sistemi bilgileri ve kaç bit olduğu yazar. Hangisinin ilk CD olduğu da buna dahil.

N.Amrabat

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Bios tan açılış konumunu CD-DVD ROM olarak ayarlaman gerekiyor. Bu da her bios ayarında farklıdır. Yada bilgisayar açılırken ilk siyah ekranda "Select Boot Device F9" gibi yazılar görürsün. Yani açılışın ne ile başlamasını istiyorsan seçmek için F9 a bas demektir. Tabi bu senin PC de F10 tuşuda olabilir F12 de. Bu tuşa basıp CD-DVD ROM u seçebilirsin bir alternatif olarak. Recovery CD lerin orjinal mi ? Orjinal ise üzerinde işletim sistemi bilgileri ve kaç bit olduğu yazar. Hangisinin ilk CD olduğu da buna dahil.

CD-ROM olayını anladım.CDler orijinal değil galiba.Üstünde bir şey yazmıyor.Birinci CD'yi taktım şunlar var:

http://i.hizliresim.com/0qE1d8.png

Patch dosyasının içinde de PEX64 ve PEX86 dosyaları var.Acaba her iki bitde mi var?

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bu şekilde sistem açıkken belli olmaz. Diamon Tools ile Restore yazan iso yu başlat onun içinden bak. Ama windows 8 kurulu olduğuna göre tahminimce büyük ihtimal 64 bittir bu recovery. Hiç uğraşma kurulumu başlat derim :) Beğenmezsen 64 bit indirirsin usb flash a yazarız ordan kurulum yaparsın. Yardımcı olurum...

N.Amrabat

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Bu şekilde sistem açıkken belli olmaz. Diamon Tools ile Restore yazan iso yu başlat onun içinden bak. Ama windows 8 kurulu olduğuna göre tahminimce büyük ihtimal 64 bittir bu recovery. Hiç uğraşma kurulumu başlat derim :) Beğenmezsen 64 bit indirirsin usb flash a yazarız ordan kurulum yaparsın. Yardımcı olurum...

Peki,teşekkürler.

N.Amrabat

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
@NeoDJV

Peki neden 3 tane CD var? Hadi 1 tane olsa normal format gibi yapacağım da 3 taneyi nasıl yapabilirim? Kendi mi ister yüklerken? Video izleyerek format atmayı düşünüyorum.Normal format videosu izlesem de olur mu?

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Full sistem yedeği büyük olur

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kendi isteyecek diğer cd leri. Video ile olmaz recovery menülerin farklı olacak. Ama pc nin modelini yazıp recovery diye ararsan çıkar.

N.Amrabat

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Kendi isteyecek diğer cd leri. Video ile olmaz recovery menülerin farklı olacak. Ama pc nin modelini yazıp recovery diye ararsan çıkar.

Çok sağ ol yardımcı oluyorsun.Acer Aspire 5738 Recovery yazdım şansıma hiç video yok.Ne yapsam?

N.Amrabat

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
valla doğru external recovery dvd ile boot edersen her türlü kurulur vista starter external recovery dvd ile denedim oldu mevcut key yani kasanın altındaki de çalışıyordu.

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayar açılırken Alt tuşuna basılı tutarak F10 a yaparmısın kardeşim. eRecovery otomatik devreye girmeli. Bir dene sana zahmet haber bekliyorum.

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tahminimce orjinal DVD yok. 3 DVD ye backup alıp vermişler kardeşimize. Sorun o yüzden. Yoksa çoktan halletmişti hepimizin yardımıyla. HDD ye format atmış muhtemelen backup partition da silinmiş. Windows 8 kurduğu için. O vakit ne işe yarar bios kısayolu. Tabi sadece tahmin ediyorum. En kötü hiç uğraşmayacağız CD DVD filan. 64 bit windows 7 ISO indirip flash üzerinden yükleyeceğiz. Sorunu çözülecek...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
7 kurmasın 10 kursun 10074 çok iyi şuan kullanıyorum olay bitmiştir...
http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=522172 sha1 EF64364F1635611B6B5F2FD6039D66FFC9ACF4D4
4gb usb'ye sığmaz 8gb kullan rufus ile yazdır:
rufus_tr.png

https://rufus.akeo.ie/downloads/rufus-2.1.exe
vista external recovery dvd'nin imajını aldım iso'yu bununla usb'ye attım çalışıyor antikada bile işe yarıyor.

N.Amrabat

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayar açılırken Alt tuşuna basılı tutarak F10 a yaparmısın kardeşim. eRecovery otomatik devreye girmeli. Bir dene sana zahmet haber bekliyorum.

HDD Recovery Any kelimeleri yazıyordu.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

7 kurmasın 10 kursun 10074 çok iyi şuan kullanıyorum olay bitmiştir...
http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=522172 sha1 EF64364F1635611B6B5F2FD6039D66FFC9ACF4D4
4gb usb'ye sığmaz 8gb kullan rufus ile yazdır:
rufus_tr.png

https://rufus.akeo.ie/downloads/rufus-2.1.exe
vista external recovery dvd'nin imajını aldım iso'yu bununla usb'ye attım çalışıyor antikada bile işe yarıyor.

Sağ ol ama Windows 10'a anca yeni bilgisayar da geçeceğim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tahminimce orjinal DVD yok. 3 DVD ye backup alıp vermişler kardeşimize. Sorun o yüzden. Yoksa çoktan halletmişti hepimizin yardımıyla. HDD ye format atmış muhtemelen backup partition da silinmiş. Windows 8 kurduğu için. O vakit ne işe yarar bios kısayolu. Tabi sadece tahmin ediyorum. En kötü hiç uğraşmayacağız CD DVD filan. 64 bit windows 7 ISO indirip flash üzerinden yükleyeceğiz. Sorunu çözülecek...

Dediğin gibi internetten indirip kurmak kolay.Tahminlerin doğru galiba.Yalnız internetten indirince bende ki lisans kodu çalışır mı? Bende ki sürümün adı Windows 7 Home birde Prem OA gibi bir şey yazıyor biraz silinmiş.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bilgisayarın altındaki etikette Windows ismi ve lisans kodu bilgileri bulunur. Orada yazan Windows sürümü neyse onunla ilgili olan iso dosyasını indirirsen aynı lisans kodu çalışır ama dikkat et 20-35 defadan fazla format atıp o kodu girersen telefonla etkinleştirmek zorunda kalıyorsun.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
10 varken kul hakkına girme bill amca bedava veriyor işte helal...

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Lisans kodun çalışır sıkıntı olmaz. Diyelim ki çalışmadı yine sorun yok. Sen kurulumunu yaparsın key changer yazılımı ile lisans kodunu orjinalle değiştiririz.

N.Amrabat

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarın altındaki etikette Windows ismi ve lisans kodu bilgileri bulunur. Orada yazan Windows sürümü neyse onunla ilgili olan iso dosyasını indirirsen aynı lisans kodu çalışır ama dikkat et 20-35 defadan fazla format atıp o kodu girersen telefonla etkinleştirmek zorunda kalıyorsun.

Lisans kodun çalışır sıkıntı olmaz. Diyelim ki çalışmadı yine sorun yok. Sen kurulumunu yaparsın key changer yazılımı ile lisans kodunu orjinalle değiştiririz.
Evet ama internette doğru düzgün Windows 7 linki bulamadım.Flash belleği her şeyi de hazırladım.Ama şu recoveryle yapamadım ya içimde kaldı.

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Recovery önemli değil amacın windows 7 ye dönmek ise

N.Amrabat

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
Recovery önemli değil amacın windows 7 ye dönmek ise

Dün ilk CD'yi taktım,F12'den setup yaptım hata oldu bilgisayarı bozdum.Elime yeni ulaştı Windows 7 64 bit olarak sonunda.Ama RAM da artış olmadı :( .Neyse.Sana çok teşekkür ediyorum.

NeoDJV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ram da artış olmaz ki zaten alakası yok. 6 gb ram vardır 32 bit kurarsan olmaz ama 64 bit kurarsan max performans alırsın. Senin ram kaç ki?