Reboot and select proper boot device!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bveo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bveo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hepinize merhabalar. Sorunum resimlerde de görüldüğü üzere, pc açılamıyor. Birçok konu okudum hepsini denedim uyguladım ama sonuç alamadım. Herşey format atmamla başladı. Dün format atayım dedim çok kasıyordu. Formatı atarke
image.php
[/URL][/IMG]
image.php
[/URL][/IMG]
image.php
[/URL][/IMG]n de bir takım sıkıntılar oldu. Ardından kuruldu programları falan kurdum. İlk kapatıp açışımda bu ekran geldi. Sonra biosu falan kontrol ettim herşeyi yaptım gitmedi yine format attım. Yine böyle oldu. 1- pcye takılı herşeyi çıkarıp denedim 2-kabloları da kontrol ettim. Bios ekranında gördüğünüz gibi bir seçenek var daha önce görmediğim yeni gelmiş bir seçenek. Sorunun ordan kaynaklandığını düşünmekteyim. Bu dertten kurtabalen arkadaşlardan allah razı olsun şimdiden.
image.php

bveo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bi fikri olan yok mu?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
First boot device olarak windows boot manageri secip deneyin. Bilgisayara takili usb stick harici disk varsa cikarin.

Bu genelde hatali harddiskten kaynaklaniyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ya da bios ayarlarinda bir sorun var.

Reaksiyon puanı
16,128
sistemi kurduğun yada kuramadığın disk öncelikli değil ondan oluyor bunun deneyini yaptım mbr bozuldu xp kurulum olmadı 7 başlangıcı onarmam gerekti onarma seçenekler başlangıcı onar düzelir tabi o hdd ilk ayarlı ise onu da denedim 7'nin ne kadar salak olduğunu gördüm olmayan ide hdd ilk idi 7 başlangıcı onardığını idda eden 7 usb ve açılmayan pc olayı oldubiosu düzeltince mbryi onarınca düzeldi ...

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
2 kere vurmayı dene.

bveo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim senin konuştukların biraz yakın geldi bana. Bu mbr olayını daha önce de okudum bi yerden ama bu konuyla ilgili bi fikrim yok inan. Nasıl düzeleck o? Bu arada sistemi kurarken de disk bölme aşamasında sorun yapmıştı komut sistemini açıp disk temizleme yapmıştım. Velhasıl kelam iki denememde de aynı şeyler tekrarlandı. Biosdan seçebileceğim herşeyi seçip denedim. O boot manager i de seçtim denedim her şekilde olmadı. Genelde harddiskin bozulduğunu söylediler Ama öyle olsa sistem hiç kurulmaz ki. Cevaplarını bekliyorum ilgine çok teşekkür ederim kardeşim:)

Reaksiyon puanı
16,128
disk bölümleme sırasında sorun varsa disk sorunlu olabilir kurulur ama boot edemişka hdd dene tabi başka pcde biçimlendir bölümle öyle kurmayı dene.

bveo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
disk bölümleme sırasında sorun varsa disk sorunlu olabilir kurulur ama boot edemişka hdd dene tabi başka pcde biçimlendir bölümle öyle kurmayı dene.
"Boot edemişka" ne demek anlayamadım. Tam olarak yapmam gerekeni biraz daha açıklayabilir misin çok da fazla anlamam boot olayından daha önce pek başıma gelmedi böyle bişey. Ama anlatırsan anlayabilirim. Bir de mbr falan diyordun o nasıl bişeydi?

GraFitee

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Tüm yöntemleri denedin olmadıysa Bios ayarlarını sıfırlamayı dene bakalım.Bios menunden "Load System Defaults" veya "Load Optimized Defaults" seçeneklerınden birini seç.Tamamen sıfırlamak içinde Bios pilini çıkarabılırsın. Daha sonra açılmassa tekrar ayarları deneyebılırsın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hdd ye harici olarak başka bilgisayarda format at olmadı low level format at bağlantısının düzgün olup olmadığını kontrol et

Reaksiyon puanı
16,128
pilin yanında reset jumper'ı var onu kullanın pili değiştirmek için çıkartın.

bveo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlginiz için teşekkür ediyorum ama gerek kalmadı. İlginç bi şekilde kendiliğinden düzeldi. O ilk yazdığım işlemleri tekrar yaptım yani format attım. Bi baktım pc normal. Biosdaki o ıvır zıvır da gitti. Ama bi yandan da içim içimi yiyor sebebini asla öğrenemeyeceğim sorunun :/