Reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and

boboerman

Asistan
Reaksiyon puanı
2
merhaba arkadaslar dun sorunsuz sekılde calısan pc bugün konuda belirttigim gibi hat verdi... suan acılmıyor...

Reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Sanırsam hard diskin ile alakalı bir problem yanmış olabilir , kabloları yerinden oynamış olabilir vb başıma geldi ordan biliyorum eğer kasayı masayı oynattıysanız kaydırdıysanız bir kablolarını kontrol edin.

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,275
Hardiskin Sistemde Gorunmuyor. Sistemdekı Slotları deneyerek Okumasını Sagla Cıkmıs olabılır Slotlardan ayrıca Kullanılan Kabloda sorunlu olabılır..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba,

Elektrik kesintisinden sonra düşük voltajdan dolayı açılmayan bilgisayarımın kasasını söktüm. Sadece anakart soğutucusunu çıkarıp temizledim ve bios pilini de nedense çıkarayım dedim. Tekrar eskisi gibi taktıktan sonra (ilk kez yapmadığım için acemi değilim) bilgisayardan reboot and select... hatası aldım. Bios ayarlarında boot ekranından w7 yada Os yerine w8 seçip kaydettim (sistem w8 olduğu için ve ayrıca w7 seçili iken hiç bir değişiklik olmadı)

Pc düzgün şekilde ilk ekranı gösterdi (casper logosu ve bios/boot tuş yazıları) daha sonra pc onarıma geçiyor diyerek w8 alt yapısıyla pcyi yenileme işlemini gerçekleştirdim, tamamlandı ancak hiç bir değişiklik yapılmadı çünkü hata var uyarısını aldım.

Verilerimden vazgeçip format atmak istediğimde ise harddiskteki c ve d birimlerini isimleriyle görmeme rağmen seçemedim.

Araştırdım, kablolar, hdd sorunu, boot seçimi derken gittim yeni hdd aldım ancak yine aynı sorunla karşı karşıyayım.

Çözümü olan arkadaş varsa çok sevinirim. İyi çalışmalar