SIHIYE
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 9
Hangisini tercih etmeliyim? 3100 TL'yi geçmeyecek önerilerinizi bekliyorum.
Realme 7 al keyfine bak.Hangisini tercih etmeliyim? 3100 TL'yi geçmeyecek önerilerinizi bekliyorum.
@Cvnmrt komik olan ne Xiaomi avukatı? Adama çöpçüler kralı Xiaomi mi önerelim? Poco X3 dediğin cihaz leş bir ekrana,vasat bir kameraya sahip.Bide utanmadan kamerasının daha iyi olduğunu yazmışsın.Sen bana değil kendi yazdığına gül.Xiaomi sayfası şikayetlerle dolu hala utanmadan Xiaomi önerebiliyorsun.İkisi de alınabilir ama ben alacak olsam daha verimli işlemci, stereo hoparlör, genel olarak daha iyi kamera, daha yüksek ekran yenileme hızı, NFC ve kızılötesi için Poco X3 alırdım.
Nedenleriyle açıklamışım değil mi? Ayrıca dünkü önerime sırf başka cihazların yanında xiaomi de önerdim diye komik bıraktın bir şey demedim. Şimdi gelmiş çocuk gibi neden komik bıraktın tartışmasına mı girmek istiyorsun? Ekranda solukluk sorunu sonradan yüklenen hareketli duvar kağıtları uygulamasından kaynaklı yani uygulama kaynaklı bir sorun. @rise ve @sivasbeyefendisi Poco X3 kullanıyor ve onlardan hiç bunun ekranı soluk gibi bir cümle duymadım. Kamera konusunda oraya genel olarak yazmışım değil mi? Her alanda net daha iyi gibi bir şey demedim. İzlediğim karşılaştırma videolarında gördüklerimden yola çıkarak bu sonuca vardım. Doğruları söylüyorsam neden utanayım?Realme 7 al keyfine bak.
Mesaj otomatik birleştirildi:
@Cvnmrt komik olan ne Xiaomi fanboyu? Adama çöpçüler kralı Xiaomi mi önerelim.Poco X3 dediğin cihaz leş bir ekrana,vasat bir kameraya sahip.Bide utanmadan kamerasının daha iyi olduğunu yazmışsın.Sen bana değil kendi yazdığına gül.Xiaomi sayfası şikayetlerle dolu hala utanmadan Xiaomi önerebiliyorsun.
Nedenleriyle açıklamışım değil mi? Ayrıca dünkü önerime sırf başka cihazların yanında xiaomi de önerdim diye komik bıraktın bir şey demedim. Şimdi gelmiş çocuk gibi neden komik bıraktın tartışmasına mı girmek istiyorsun? Ekranda solukluk sorunu sonradan yüklenen hareketli duvar kağıtları uygulamasından kaynaklı yani uygulama kaynaklı bir sorun. @rise ve @sivasbeyefendisi Poco X3 kullanıyor ve onlardan hiç bunun ekranı soluk gibi bir cümle duymadım. Kamera konusunda oraya genel olarak yazmışım değil mi? Her alanda net daha iyi gibi bir şey demedim. İzlediğim karşılaştırma videolarında gördüklerimden yola çıkarak bu sonuca vardım. Doğruları söylüyorsam neden utanayım?
Nedenleriyle açıklamışım değil mi? Ayrıca dünkü önerime sırf başka cihazların yanında xiaomi de önerdim diye komik bıraktın bir şey demedim. Şimdi gelmiş çocuk gibi neden komik bıraktın tartışmasına mı girmek istiyorsun? Ekranda solukluk sorunu sonradan yüklenen hareketli duvar kağıtları uygulamasından kaynaklı yani uygulama kaynaklı bir sorun. @rise ve @sivasbeyefendisi Poco X3 kullanıyor ve onlardan hiç bunun ekranı soluk gibi bir cümle duymadım. Kamera konusunda oraya genel olarak yazmışım değil mi? Her alanda net daha iyi gibi bir şey demedim. İzlediğim karşılaştırma videolarında gördüklerimden yola çıkarak bu sonuca vardım. Doğruları söylüyorsam neden utanayım?
Sen Poco X3 ün Kamerasını 11 Pro Max ile kıyaslayıp aynı diyebiliyorsan bence akıllı telefon kullanma.Kamerada büyük megapiksel demek daha iyi kalite yada üst düzey kalite demek değil.Megapikselin tek avantajı zoomdur.64mp uzaktaki detayları daha net gösterir ama bu daha iyi fotoğraf çektiği anlamına gelmez.Günümüzde Profesyonel fotoğrafçılar fotoğraflarda 2 tane detaya çok dikkat eder: 1-Renk doğruluğu 2-Hdr şimdi sana soruyorum bu iki detaydan hangisinde Poco X3 11 Pro Max ten daha iyi yada onunla aynı? İkisindede 11 Pro Max bariz üstün iken Poco X3 11 Pro Max kadar iyi diyebiliyorsan demekki sende @Cvnmrt gibi Xiaomi avukatı olmuşsun.Valla ilk çıktığında sipariş ettim herhangi bir sorunu yok, ilk zamanlar yazılımsal aşırı fazla sorunu vardı. Miui büyük güncellemelerinde uygulamalarda uyumsuzluk olup çöküyormuş.
Format attım hiç bir sorunu yok şuan
Pil: 7 saat 14 dakika Pubg Mobile süresi (iPhone 11 Pro maxi olan arkadaşımda bu süre daha kısa)
Hız: İphone 11 pro max kadar hızlı değil ama donma kasma da yok zaten aynı klansman değil.
Ses: 2 stereo hoparlör var efsane ses veriyor bir de arkada boşluk bırakmışlar titreşim oluyor diye şikayet ediliyor ama bu oyunlarda ateş ettiğinde "feedback" olsun diye bilerek yapılmış bişey.
Ram: 6 Gb Ramin çoğu zaman 4 Gb hali boş kalıyor, en düşük 3.2 gördüm
Kamera: 64 Mp olanı iPhone 11 Pro Max' le aynı ben hiç fark göremedim, Mp büyüklüğünden dolayı yakınlaştırınca Poco X3 daha iyi (Kamerasına kimse çamur atamaz Sony Apple' dan daha iyi bir firma adamlar nanit adında nano çip bile üretiyor)
13 Mp olanı ortalama bir kamera
Boyut: Oyun oynayıp video izleyenler için çok iyi ama mesajlaşanlar için biraz ağır ve el yoruyor
Ekran: Gorilla Glass 5, 120 Hz, 240 hz dokunma hızı (üst segment bazı telefonlarda bile yok)
Isınma: Galaxy Note 3 Exynos vardı 85 derece olmuştu kılıfı karardı sıcaklıktan, Lg G6 vardı o da elde hissedilir bir ısınma vardı, bu telefonla dün şarjda 30 Fps ekran videosu çekip Wild Rift oynadım ısısı tahminimce en fazla 35 olmuştur.
İlk zamanlar o yazılımdan dolayı iade etmeyi bile düşünmüştüm ama şuan iyi ki almışım diyorum.
Kusura bakmayın ama adamlar su sıçramalarına toza dayanıklılık bile koymuş 200$ telefona
Realme 7 Gorilla glass 3 var, işlemcisi daha kötü
Snapdragon 732 G oyunlar için bu telefona adapte edilmiş çok güçlü bir işlemci
Ben Pubgyi 90 Fps oynuyorum ek bir klasör yükledim, donma kasma yok
G : Gamingin açılımı, adamlar bence çok güzel mühendislik yapmış lütfen kullanmadan yorum yapmayın.
Bu arada sözüm Cvnmrt sana değil senin yazdığın kişiye ?
Ben oyun oynayan biri değilim bu yüzden dokunma hızı 240hz olmuş 120hz olmuş ya da ekran 90hz ya da 120hz olmuş çok önemli etkenler değil. Sadece uzun süreli kullanmak istiyorum(en azından 2-2.5 yıl). Bu süre içersinde kasma sorunu vb. olmasın ve kamerası biraz iyi çekse yeterli ki ikisinin de zaten kamera olayını sony yapıyor galiba. Bataryası desen 2sinin de neredeyse aynı. Bu dediklerimi de dikkate alarak aradaki 150-200 TL farka değer mi?Valla ilk çıktığında sipariş ettim herhangi bir sorunu yok, ilk zamanlar yazılımsal aşırı fazla sorunu vardı. Miui büyük güncellemelerinde uygulamalarda uyumsuzluk olup çöküyormuş.
Pil: 7 saat 14 dakika Pubg Mobile süresi (iPhone 11 Pro maxi olan arkadaşımda bu süre daha kısa)
Hız: İphone 11 pro max kadar hızlı değil ama donma kasma da yok zaten aynı klansman değil.
Ses: 2 stereo hoparlör var efsane ses veriyor bir de arkada boşluk bırakmışlar titreşim oluyor diye şikayet ediliyor ama bu oyunlarda ateş ettiğinde "feedback" olsun diye bilerek yapılmış bişey.
Kamera: 64 Mp olanı iPhone 11 Pro Max' le aynı ben hiç fark göremedim, Mp büyüklüğünden dolayı yakınlaştırınca Poco X3 daha iyi (Kamerasına kimse çamur atamaz Sony Apple' dan daha iyi bir firma adamlar nanit adında nano çip bile üretiyor)
Boyut: Oyun oynayıp video izleyenler için çok iyi ama mesajlaşanlar için biraz ağır ve el yoruyor
Ekran: Gorilla Glass 5, 120 Hz, 240 hz dokunma hızı (üst segment bazı telefonlarda bile yok)
Isınma: Galaxy Note 3 Exynos vardı 85 derece olmuştu kılıfı karardı sıcaklıktan, Lg G6 vardı o da elde hissedilir bir ısınma vardı, bu telefonla dün şarjda 30 Fps ekran videosu çekip Wild Rift oynadım ısısı tahminimce en fazla 35 olmuştur.
Youtube kanalım: Wild Rift Jaxparrow girip bakabilirsiniz
İlk zamanlar o yazılımdan dolayı iade etmeyi bile düşünmüştüm ama şuan iyi ki almışım diyorum.
Kusura bakmayın ama adamlar su sıçramalarına toza dayanıklılık bile koymuş 200$ telefona
G : Gamingin açılımı, adamlar bence çok güzel mühendislik yapmış lütfen kullanmadan yorum yapmayın.
Bu arada sözüm Cvnmrt sana değil senin yazdığın kişiye ?
Sen Poco X3 ün Kamerasını 11 Pro Max ile kıyaslayıp aynı diyebiliyorsan bence akıllı telefon kullanma.Kamerada büyük megapiksel demek daha iyi kalite yada üst düzey kalite demek değil.Megapikselin tek avantajı zoomdur.64mp uzaktaki detayları daha net gösterir ama bu daha iyi fotoğraf çektiği anlamına gelmez.Günümüzde Profesyonel fotoğrafçılar fotoğraflarda 2 tane detaya çok dikkat eder: 1-Renk doğruluğu 2-Hdr şimdi sana soruyorum bu iki detaydan hangisinde Poco X3 11 Pro Max ten daha iyi yada onunla aynı? İkisindede 11 Pro Max bariz üstün iken Poco X3 11 Pro Max kadar iyi diyebiliyorsan demekki sende @Cvnmrt gibi Xiaomi avukatı olmuşsun.
Bence şuan en iyi fiyat performans telefonu Poco X3Ben oyun oynayan biri değilim bu yüzden dokunma hızı 240hz olmuş 120hz olmuş ya da ekran 90hz ya da 120hz olmuş çok önemli etkenler değil. Sadece uzun süreli kullanmak istiyorum(en azından 2-2.5 yıl). Bu süre içersinde kasma sorunu vb. olmasın ve kamerası biraz iyi çekse yeterli ki ikisinin de zaten kamera olayını sony yapıyor galiba. Bataryası desen 2sinin de neredeyse aynı. Bu dediklerimi de dikkate alarak aradaki 150-200 TL farka değer mi?
Benim buradaki bahsettiğim Realme 7 pro olan değil düz Realme 7 olan. Burada ekran dayanıklılığından bastemişsin ama gorilla 5 ile gorilla 3 arasında dağlar kadar fark var mı da böyle dayanıklılık önemli değilse realme al demişsin.Kameranın ne demek olduğunu biliyorum, yazılımı da çok çok iyi, 64 Mp olan Sony kamerası çok iyi her anlamda.
13 Mp olan ortalama bir kamera dedim zaten, inceleme videolarına bakarsanız görebilirsiniz
Bence şuan en iyi fiyat performans telefonu Poco X3
Realme 7 pro da iyi gözüküyor ısınma konusunda Pocodan bir tık geride ama Gorilla Glass 3, ekran sağlamlığı önemli değil diyorsan Realme al
Benim buradaki bahsettiğim Realme 7 pro olan değil düz Realme 7 olan. Burada ekran dayanıklılığından bastemişsin ama gorilla 5 ile gorilla 3 arasında dağlar kadar fark var mı da böyle dayanıklılık önemli değilse realme al demişsin.
Realme 7 al geç yazılımı daha iyi
Bana göre poco X3 nfcnin tasarımı çok kötü tabi bu kişisel görüş xiaominin yazılımı çok kötü demiyorum ama bir marka bir türlü pil optimizasyonu yapamazmı ya
Mesela ben mi Note 10 Lite kullanıyorum wifi, Bluetooth, konum falan herşey kapalı parlaklık en kısıkta geceden sabaha %7 şarj tüketiyor ama herşey açıkken (wifi, bl, konum vs.) Ve parlaklık otomatikte geceden sabaha %3 şarjı gitti bana çok saçma geldi bana göre tam tersi olması lazımdı sizce normal mi bu
Realme 7 al geç yazılımı daha iyi
Bana göre poco X3 nfcnin tasarımı çok kötü tabi bu kişisel görüş xiaominin yazılımı çok kötü demiyorum ama bir marka bir türlü pil optimizasyonu yapamazmı ya
Mesela ben mi Note 10 Lite kullanıyorum wifi, Bluetooth, konum falan herşey kapalı parlaklık en kısıkta geceden sabaha %7 şarj tüketiyor ama herşey açıkken (wifi, bl, konum vs.) Ve parlaklık otomatikte geceden sabaha %3 şarjı gitti bana çok saçma geldi bana göre tam tersi olması lazımdı sizce normal mi bu
Bende sadece o sorunda yok wifi sorunuda var onu en yakın zamanda kullanıcı deneyimimi atyığım zaman belirticem bus orun poco X3 de yok hem tanıdık bir arkadaş kullanıyor hemde deneyimleme fırsatım oldu pocoyuBuna katılıyorum,
Güç tararrufunda %5
Normal halde %3 şarjı gidiyor benimkinde de
Bu samsung' da da vardı ama bence sırf bu yüzden de daha kötü bir telefon almak mantıklı değil.
Sonuçta göstergeden düşüyor pilin gerçek değerinden düşmüyor
Bilmiyorum kendisi bilir hangisi ucuzsa onu alsın bence, ikisi de güzel telefon
He ben Xiaomi avukatıyım öyle mi? Araştırarak nedenleriyle üstün olduğu noktaları söylüyorum. Şu anki fiyatıyla Poco X3 almak daha mantıklı. İkisi arasında seçim yapacak kişi az daha koyarım stereo hoparlörlü, daha akıcı ekranlı, daha verimli işlemcili, genel olarak daha iyi kameralı, NFC ve kızılötesine sahip bir cihaz alırım diye düşünür doğal olarak ve bak gör yakında Realme 7'nin fiyatının düştüğünü görürüz çünkü Poco X3 fiyatıyla Realme 7'nin önünü kesiyor.Sen Poco X3 ün Kamerasını 11 Pro Max ile kıyaslayıp aynı diyebiliyorsan bence akıllı telefon kullanma.Kamerada büyük megapiksel demek daha iyi kalite yada üst düzey kalite demek değil.Megapikselin tek avantajı zoomdur.64mp uzaktaki detayları daha net gösterir ama bu daha iyi fotoğraf çektiği anlamına gelmez.Günümüzde Profesyonel fotoğrafçılar fotoğraflarda 2 tane detaya çok dikkat eder: 1-Renk doğruluğu 2-Hdr şimdi sana soruyorum bu iki detaydan hangisinde Poco X3 11 Pro Max ten daha iyi yada onunla aynı? İkisindede 11 Pro Max bariz üstün iken Poco X3 11 Pro Max kadar iyi diyebiliyorsan demekki sende @Cvnmrt gibi Xiaomi avukatı olmuşsun.
Poco X3 o leş gibi ekranı ve berbat yazılımı ile Realme 7 nin tırnağı olamaz.Kağıt üzerindeki verilere bakıp düz mantık kuruyorsun.Mi 10t de 144 Hz var,865 var ama video da M51 den tokat yiyebiliyor.Donanım ve teknolojiler ne kadar iyi olursa olsun yazılım iyi olmadıktan sonra bir anlamı yok.Sana Xiaomi avukatı demekle yerden göğe kadar haklıyım.Bu forumda ve diğer forumlarda Xiaomiden ciddi derecede şikayetler varken hala Xiaomi önerip bide utanmadan sıkılmadan savunabiliyorsun.Poco X3'ü iPhone 11 Pro Max ile kıyaslamak saçma olur. Kamerada iPhone 11 Pro Max çok çok daha iyi.
He ben Xiaomi avukatıyım öyle mi? Araştırarak nedenleriyle üstün olduğu noktaları söylüyorum. Şu anki fiyatıyla Poco X3 almak daha mantıklı. İkisi arasında seçim yapacak kişi az daha koyarım stereo hoparlörlü, daha akıcı ekranlı, daha verimli işlemcili, genel olarak daha iyi kameralı, NFC ve kızılötesine sahip bir cihaz alırım diye düşünür doğal olarak ve bak gör yakında Realme 7'nin fiyatının düştüğünü görürüz çünkü Poco X3 fiyatıyla Realme 7'nin önünü kesiyor.
Savunmuyorum doğru yönlendirmeye çalışıyorum açın izleyin karşılaştırmaları 7 Pro'dan değil 7'den bahsediyoruz.Poco X3 o leş gibi ekranı ve berbat yazılımı ile Realme 7 nin tırnağı olamaz.Kağıt üzerindeki verilere bakıp düz mantık kuruyorsun.Mi 10t de 144 Hz var,865 var ama video da M51 den tokat yiyebiliyor.Donanım ve teknolojiler ne kadar iyi olursa olsun yazılım iyi olmadıktan sonra bir anlamı yok.Sana Xiaomi avukatı demekle yerden göğe kadar haklıyım.Bu forumda ve diğer forumlarda Xiaomiden ciddi derecede şikayetler varken hala Xiaomi önerip bide utanmadan sıkılmadan savunabiliyorsun.
Bu çok sağlıksız bir karşılaştırma. Çoğu orta segment cihaz gibi Poco X3 de bir amiral gemisi ile karşılaştırılamaz. Kamera olarak aynı olması imkansız. Sürekli olarak bir Sony vurgusu yapmışsınız ama Apple'ın da kameralarını üreten firma Sony. Burada önemli olan üretici firma değil yazılımdır. Ki bir MIUI kamera yazılımı Apple'ın yanından dahi geçemez.Valla ilk çıktığında sipariş ettim herhangi bir sorunu yok, ilk zamanlar yazılımsal aşırı fazla sorunu vardı. Miui büyük güncellemelerinde uygulamalarda uyumsuzluk olup çöküyormuş.
Savunmuyorum doğru yönlendirmeye çalışıyorum açın izleyin karşılaştırmaları 7 Pro'dan değil 7'den bahsediyoruz.
Arkadaşın da dediği gibi burada Realme 7 Pro'dan değil, Realme 7'den bahsediyoruz. Ona göre yorum yapabilirseniz güzel olur.Poco X3 o leş gibi ekranı ve berbat yazılımı ile Realme 7 nin tırnağı olamaz.Kağıt üzerindeki verilere bakıp düz mantık kuruyorsun.Mi 10t de 144 Hz var,865 var ama video da M51 den tokat yiyebiliyor.Donanım ve teknolojiler ne kadar iyi olursa olsun yazılım iyi olmadıktan sonra bir anlamı yok.Sana Xiaomi avukatı demekle yerden göğe kadar haklıyım.Bu forumda ve diğer forumlarda Xiaomiden ciddi derecede şikayetler varken hala Xiaomi önerip bide utanmadan sıkılmadan savunabiliyorsun.
Yan yana koyup denemiş biri olarak söylüyorum kör değilim iyi iş çıkarmışlarBu çok sağlıksız bir karşılaştırma. Çoğu orta segment cihaz gibi Poco X3 de bir amiral gemisi ile karşılaştırılamaz. Kamera olarak aynı olması imkansız. Sürekli olarak bir Sony vurgusu yapmışsınız ama Apple'ın da kameralarını üreten firma Sony. Burada önemli olan üretici firma değil yazılımdır. Ki bir MIUI kamera yazılımı Apple'ın yanından dahi geçemez.
Buna kör bile inanmaz emin olunYan yana koyup denemiş biri olarak söylüyorum kör değilim iyi iş çıkarmışlar
Buna kör bile inanmaz emin olun![]()
Telefon piyasası her geçen gün yükseliyor fiyatlar artıyor. Bence almış iken 500 TL daha ekleyip PRO modellerinden orta üst segment bir telefon almalısın. Hem daha iyi bir telefon almış olursun hemde bu 2 modele göre fazladan 1 yıl götürecektir seni.
Realme 7 pro veya Oppo Reno 4 modelleine yönelmeni öneririm. Xiaomi ye hiç bulaşma derim bu ikisi arasında illaha alacam dersende kağıt üstünde güzelde dursa günlük kullanımda Xiaomi iyi değil gibi.
Bu mesajı Xiaomi Poco X3 ile yapıyorum, herhangi bir problemi yoktur. Saygılar...
videoda belli oluyor poconun kamerası daha üstün
Kamera karşılaştırma videosu
videoda belli oluyor poconun kamerası daha üstün