realme 6 pro mu yoksa xiaomi note 10 lite mı? neden?

serdar_m6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
realme 6 pro mu yoksa xiaomi note 10 lite mı? neden? lütfen açıklayarak.

Boyga TV

Doçent
Reaksiyon puanı
275
Realme amoled ekran olsaydı direk onu seçecektim ama, ben de ikisi arasında kaldım. Cevapları ben de bekliyorum.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
İkisi arasında Realme 6 Pro.Niye Realme 6 Pro: 1-90 Hz ekran hızı 2-Daha sade, daha akıcı bir arayüz 3-Arka ve ön kamerada daha iyi fotoğraflar çekebilmesi 4- Daha iyi batarya performansı

Boyga TV

Doçent
Reaksiyon puanı
275
Shifdelete YouTube kanalında Mi Note 10 Lite inceleme videosu yayımlandı dün ve kesin kararım Mi Note 10 Lite oldu. İzlemenizi tavsiye ederim.

serdar_m6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Shifdelete YouTube kanalında Mi Note 10 Lite inceleme videosu yayımlandı dün ve kesin kararım Mi Note 10 Lite oldu. İzlemenizi tavsiye ederim.

bende videoyu izledim ama yinede karar veremedim neden sence note 10 liteı seçmeliyim açıklarsan sevinirim

Boyga TV

Doçent
Reaksiyon puanı
275
bende videoyu izledim ama yinede karar veremedim neden sence note 10 liteı seçmeliyim açıklarsan sevinirim

Amoled ekran ve batarya çok iyi. Tasarım kişisel tercih ona lafım yok ama, tasarım da bence çok güzel. Beni en çok arada bırakan kamera performansının nasıl olacağıydı o da bahsi geçen videoda detaylıca incelenmiş ve iyi olduğu kanıtlanmış. Sonuna kadar izlediysen eğer, videonun sonunda da bir kaç telefon ismi geçiyor ve onlara kıyasla çok daha iyi olduğu söyleniyor. Bence detaylı bir inceleme olmuş ve dediğim gibi bir kamerada şüphem vardı o da kayboldu. Mi Note 10 Lite alacağım ben de, mor rengini düşünüyorum.

bir_türk

Asistan
Reaksiyon puanı
105
knk AMOLED ekran ve NFC senin için önemliyse note 10 lite ama ekran takıntın yoksa realme 6 pro çünkü xiaomi telefona bir güncelleme getiriyor bataryası%30 düşüyor note 10 lite'nın kasa yapısından dolayı az da ısınsa hemen ele veriyor ama kaliteli sağlam,plastik kasa ısınınca ele fazla vermiyor tasarım kişiden kişiye değişir iki telefonunda TASARIMı güzel ama realme 6 pro BENİM için bi tık daha üstün arada çok fazla fark olmasada note 10 lite daha kalın ve daha ağır KAMERA da her iki telefonda tatmin edeci güzel sonuçlar çıkarıyor note 10 lite'nın ekranı amoled olduğu için fotoğraflar daha güzel ve gerçekçi gözükebiliyor ve sony sensörden dolayı bi tık daha iyi gibi ama ön kamerada realme 6 pro daha üstün gibi BATARYA iki telefonda yeterli ama note 10 lite daha üstün ama batarya performansı realme 6 pro da daha iyi gibi İŞLEMCİleri arasında anlayamıyack kadar bir fark olsada realme 6 pro daha üstün daha verimli EKRAN da note 10 lite AMOLED realme 6 pro 90Hz amoledinde kendine göre eksi yanları var ips lcd gibi mesela amoled renkleri daha canlı ve gerçekçi gösteriyor ama kırılınca vs ekran parası baya bir fazla sararma olabiliyor hayalet dokunuş olabilir..90hz farkı evet var ama bataryayıda etkiliyor bunuda unutmamak lazım ARAYÜZ olarak her iki arayüzüde beğendim güzel ama realme'nın arayüzü daha güzel sade ve daha sade bazı özelleiştirmeler vs yapabiliyorsun en çok ekran görüntüsünü beğendim onun dışında +2GB RAM ve suya dayanıklılığı olduğu iddia ediyor firma,mi note 10 lite' ın kızılötesi özelliği var her iki telefonda da ois yok ama realme'nin kendi geliştirdiği ois gibi bi şey var ois kadar etkili olmasada etkisi oluyor yine mi note 10 lite li-po pil kullanıyor realme 6 pro da li-on burda herkes ayrı bi şey diyor bazıları li-po daha bazıları li-on daha iyi diyor..mi note 10 lite 430 nit e kadarçıkıyor realme ise 480 not ama note 10 lite amoled olduğu için pek sıkıntı olmuyor bu durum...

DETAYLICA İKİ TELEFONUDA İNCELEMEYE ÇALIŞTIM BENCE iki telefonda süper karar senin dostum şahsen kendim realme 6 pro almaya karar verdim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aga realme 6 pro ya karar verdim de mi note 10 lite da aklımda da :) realme'yi arkadaki tasarım ve öndeki tasarımdan dolayı seçtim çok hoşuma gitti bana göre realme 6 pro'nun eksileri
-NFC(şuanki telefonumda var ama hiç kullanmadım ve büyük ihtimal uzun süre daha kullanmıyacağım)
-EKRAN(telefon güneş ışığında zaten yeterince gözüküyor sadece renkler amoled'e göre daha kötü kalıyor ama FHD+ olduğu için iki ekranı yan yana koymayacağımız sürece eksiklik fazla hissetmiyiz bence)
Kızılötesi kullanmıyorum ama olabilirdi
Söylediğim gibi istediğini alabilirsin iki telefondanda pişman olmazsın

Son düzenleme:

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
İkisi arasında Realme 6 Pro.Niye Realme 6 Pro: 1-90 Hz ekran hızı 2-Daha sade, daha akıcı bir arayüz 3-Arka ve ön kamerada daha iyi fotoğraflar çekebilmesi 4- Daha iyi batarya performansı
3 sene sonra Mİ9T'den Realme'ye gecmek istiyorum arayüzünü deneyimlemek istiyorum

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
3 sene sonra Mİ9T'den Realme'ye gecmek istiyorum arayüzünü deneyimlemek istiyorum
Realme arayüzü videolardan gördüğüm kadarıyla sade bir arayüz.Arayüzün akıcılığı hoşuma gitti birde Huaweinin Emui arayüzündeki batarya performansı bundada var.Realmeye uzun vadede geçmek bence mantıklı.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Realme arayüzü videolardan gördüğüm kadarıyla sade bir arayüz.Arayüzün akıcılığı hoşuma gitti birde Huaweinin Emui arayüzündeki batarya performansı bundada var.Realmeye uzun vadede geçmek bence mantıklı.
en sevdiğim özelliği ise alt bardaki google arama çubuğunu kaldırmayı kullanıcıya bırakıyor Android One gibi sabit durmuyor cidden alt barda google arama çubuğu sabit olması göz zevkimi bozuyor ben arama çubuğunu en üste koymayı tercih ediyorum
Realme UI deneyimlemek istiyorum ama en çok Oxygen OS deneyimlemek isterdim