Real Madrid'de Ancelotti dönemi sona erdi

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Real Madrid Başkanı Florentino Perez, düzenlenen basın toplantısıyla Carlo Ancelotti ile yolların ayrıldığını resmen duyurdu.

carlo-ancelotti-3-atletico-madrid-real-madrid-champions-league-14042015_18bi4kue7pcj51uosygnfyowua.jpg


Real Madrid'de Carlo Ancelotti dönemi resmen sona erdi. Kulüp Başkanı Florentino Perez, düzenlenen basın toplantısında İtalyan teknik adamla yola devam etmeyeceklerini resmen duyurdu.

Santiago Bernabeu Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında alınan kararı duyran Perez, "Yönetimimiz Carlo Ancelotti ile yolları ayırma kararı almıştır. Zor bir karardı ancak Real Madrid kolay kararlarla yönetilmiyor. En iyisi olduğuna inandığımız kararları alıyoruz. Ancelotti'ye iki yıl içindeki emekleri nedeniyle teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Bu sezonki başarısızlık için herhangi bir suçlu aranmaması gerektiğine de değinen Perez, "Son yıllarda Barcelona, Bayern Münih, Chelsea ve Atletico Madrid'in yaptığı teknik direktör değişikliklerine bakın... Oyuncuların teknik direktörümüzü destekliyor olmaları doğrudur. Real Madrid'den biri ayrıldığında bu herkesi etkiler. Özellikle burada teknik direktörlük yapmak hiç kolay değil. Mourinho burada üç yıl kaldı. En uzun süreli teknik direktörlerden birisiydi... Bu kulübün tarihinde birçok hoca değişimi yaşandı." ifadelerini kullandı.

Real Madrid'e 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Kral Kupası'nı kazandıran Ancelotti, İspanyol kulübünün bu sezon başında da Avrupa Süper Kupası ile Dünya Kulüpler Şampiyonası kupasını kazanmasını sağlamıştı.

La Liga'yı bu sezon ligi 2. sırada tamamlan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde Juventus'a, Kral Kupası çeyrek finalinde de Atletico Madrid'e elenmişti.

Real Madrid'te yeni teknik direktör olarak en güçlü adayın Rafael Benitez olduğu iddia ediliyor.

KAYNAK
 
Üst