ReactOS

qwerty1_1_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[quote author=Vikipedi]ReactOS, Microsoft Windows işletim sisteminin çalıştırdığı program ve sürücüleri çalıştırmayı ve ücretsiz bir Windows işletim sistemi alternatifi olmayı amaçlamış GNU/GPL lisanslı ve açık kaynaklı bir işletim sistemidir. Kurulumu basit ve sadedir ve bir çok Windows uygulamasını sorunsuz olarak çalıştırabilmektedir. iso dosyası halinde indirilebilen CD ile kurulum yapabildiği gibi web sitesinden Live CD ve VMware formatlarında da indirilebilir. Şimdilik Türkçe dil desteğine sahip değildir.[/quote]

Microsoft'a artık dur demenin zamanının geldiğini düşünen bir grup yazılım mühendisi tarafından geliştirilmektedir. En büyük özelliği ücretsiz olması ve windows, mac, linux ve unix uygulamalarını sorunsuz bir şekilde çalıştırabilmesidir. Şunu da belirtmek isterim, ReactOS linux tabanlı bir işletim sistemi değildir. NT çekirdeğinin geliştirilmesiyle oluşturulmuş işletim sistemidir. Şu an için Windows XP'nin arayüzünü anımsatsa da ileride özgün bir tasarıma sahip olacağını düşünüyorum. Fazla sistem kaynağı gerektirmeye bu işletim sistemini eski bilgisayarlarınıza kurarak onlara hayat verebilirsiniz. İşte birkaç ekran görüntüsü:

ros_034_oo2_1.jpg

ros_033_firefox_1.png

ros_034_vb5.jpg

ros_034_remote_3.jpg

Resmi web sitesi: http://www.reactos.org/

Download sayfası: http://www.reactos.org/en/download.html

idtemplatejt6.png

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İndirip deneyelim bakalım , ubuntu veya pardus gibi cdden başlat özelliğ mevcutmuş ; yanımızda bulundurmamız gereken bir cd diyorum . Bu arada yazının sonundaki üstat software developer da güzel olmuş hani :)

Paylaşım için teşekkürler

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
teşekkürler üstat .. çok iyi bi bilgi...
evet alttakini güzel yapmışsın ..

paleokastro

Doçent
Reaksiyon puanı
1
arayüzü özelleştirmeye niye öncelik vermemişler acaba. şöyle çekici bir arayüz olsa daha çok rağbet görürdü.
imza da muhteşem olmuş. o binalar yerine İstanbul'u anımsatacak bir silüet kullansaydın keşke :)

qwerty1_1_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim arkadaşlar. sanırım herkes imzayı beğenmiş. .psd dosyasını paylaşabilirim belki...

paleokastro

Doçent
Reaksiyon puanı
1
hah işte leb demeden leblebiyi de anladın :D
şaka bir yana iyi olur paylaşırsan.

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
dostum paylaşırsan sevinirim.. çok işime yarar.. zaten aynısını kullanmam sadece layerları alıp başka tasarım yapıcam..

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
teşekkürler üstat .. bakıyorum konuya .. :)

aLTuu

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Güzel birşeye benziyor ama 30mb'a nasıl işletim sistemi oluyor, ben anlamadım? Driverları tanıyormu? Kardeşimin eski bir bilgisayarı var. Ona kurmayı düşündüm aslında ama kardeşimin kullandığı programları çalıştırırmı acaba? Kullanan varsa yardımcı olabilirmi?

Kardeşimin kullandığı programlar ;

Mozilla Firefox
Picasa
Foobar2000 veya Winamp
Windows Live Messenger / MSN

Birde Java çalışırmı acaba? Arada babam Mynet'ten Okey oynuyor, o yüzden Javanında çalışması lazım.

Eğer bunları çalıştırıyorsa kardeşimin bilgisayarına kurarım bu işletim sistemini...

qwerty1_1_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mozilla Firefox
Picasa
Foobar2000 veya Winamp
Windows Live Messenger / MSN

bunları çok rahat çalıştırabilirsin. zaten ekran görüntülerinde var.

aLTuu

Asistan
Reaksiyon puanı
5
MSN ve Java'yı göremedim ekran görüntülerinde ama ?

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Konunun bir kısmı alıntıda olsa kaynak linkini yazınız ;)

sevindi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
driver ile baya bir sorunu var bu işletim sisteminin ama yinede sorunları giderirseniz internet müzik dinleme film izleme gibi işleri iyi bir şekilde yaparsınız

kuyuduzu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yaa ben bunu birkaç ay önceleri denemiştim. Sanal işletim sistemi olarak. Sürekli kitlenip kalıyordu. İki farklı xp vardı sanalda, onlar sorunsuzdu. Ama reactos kitleniyordu bir şey kurarken ya da kurduktan sonra. Sinirlenip kaldırdım bende. :(
Teşekkürler...