RAM'mi İŞLEMCİ'mi?

UserCP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar..

• XPSP3 İşletim Sistemli
  • Pentium 4 3.20 GHZ İşlemcili
  • 1,00 GB RAM'li
Bir Bilgisyarım Var. Hızı Bana Göre yeterli değil.
Birazcık Daha Hız Kazanması İçin, Sizce Ram'mi Takviye Etmeliyim, Yoksa, Yeni Bir Core Duo İşlemcimi Almalıyım??
Yada Daha Başka Ne Yapmalıyım?
Önerilirinizi Bekliyorum Arkadaşlar...

geceyürüyen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer işlemciyi değişeyim dersen anakartını da değişmek zorunda kalırsın.P4 anakartlar core duo işlemcileri desteklemez.

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ram yeterli değilse hız sorunu olabilir ama ram xp için yeterli bence tabi standart bi kullanıcı isen

çift çekirdek tabi ki hız getirir

ikiside farklı konu ihtiyacına göre değişkenlik gösterir

bende p4 3.06 kullanıyorum öyle yavaş değil bence o kadar
Eğer işlemciyi değişeyim dersen anakartını da değişmek zorunda kalırsın.P4 anakartlar core duo işlemcileri desteklemez.

P 4 die anakart mı var demek istediğin p4 işlemci takılan anakart destkelemez diosan yanlış diyosun
p4 kulanan bazı anakartlar çift çekirdekli bazı işlemcileri destekliyor

anakartınıda yazarsan söleriz

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Sistem sana yavaş gelmeye başladıysa sıra ile herşeyi değiştirmeye başlayacaksın demektir. Onun için işlemci mi ram mi diye kıvranmaya pek gerek yok aslında yanıt C şıkkı hepsi:)

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Sistem niye yavaşladı buda bi soru
ilk kurduğundada böyle yavaşmıydı şimdimi yavaşladı

avusor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ram takviyesi yapmak biraz daha hızandırır bilgisayarını, ama yok ben daha da hızlanmasını istiyorum diyorsan, anakart, işlemci, ram değikliği yapabilirsin.

UserCP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Tabiki ilk başlarda mükemmeldi( 2 Sene Evvel)
Şimdilerde Bayağı Bir Yavaşlama var.

O zaman senin sorunun çift çekirdek değil

Bilgisayara format mı atarsın onu bilemem ama sistem kararsızlaşmış yani uzun süreden beri kullanınca böyle yavaşlamalar olur.

Temiz bi windows yükleyebilirsin o zaman hızlanır
Ayrıca arka planda çalışan uygulamalarıda azalt gereksizleri kapat

UserCP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman senin sorunun çift çekirdek değil

Bilgisayara format mı atarsın onu bilemem ama sistem kararsızlaşmış yani uzun süreden beri kullanınca böyle yavaşlamalar olur.

Temiz bi windows yükleyebilirsin o zaman hızlanır
Ayrıca arka planda çalışan uygulamalarıda azalt gereksizleri kapat

Aldığım Günden İtibaren, 6 Format, 2 BİOS sıfırlama ve Güncelleme yaptım.
Bunlarla Alakası Yok,
Lütfen Daha Uzmanca Öneriler varsa Bekliyorum. Yoksa Ben Teknosa'ya Ram Almaya Gidiyorum:D

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Aldığım Günden İtibaren, 6 Format, 2 BİOS sıfırlama ve Güncelleme yaptım.
Bunlarla Alakası Yok,
Lütfen Daha Uzmanca Öneriler varsa Bekliyorum. Yoksa Ben Teknosa'ya Ram Almaya Gidiyorum:D

Valla o kadar bilgisayarla uraşırsan çalışması bile mucize şükret

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Nnetmaniaa 6 kere çok degil ki ben yaklaşık 45 kere(gerçek) format attım ve benimde şu an sistemim p4 3,2 1gb(2*512)

UserCP p5pl2 gördüğüm kadarıyla dual core(çift çekirdek) destekliyo
hız istiyosanız işlemciyi degiştirmeniz lazım mesela E5400 işlmeci güzel bi seçenek olur ;)

ram pc yi hızlandırmaz :
mesela bi 2 gidişli bi 4 gidişli yol var 2 ve 4 tane şekilinde arabalar aynı hızda gidiyo diyelim işte burda hız artmış olmaz işlevsellik artmış olur

pc dede böyledir, daha stabil ve daha az kasılmalar olur

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Nnetmaniaa 6 kere çok degil ki ben yaklaşık 45 kere(gerçek) format attım ve benimde şu an sistemim p4 3,2 1gb(2*512)
Valla ben format atmadığımdan uzun süredir bana çok geldi :D
Ama biosla fazla oynaması iyi değil hadi bi kere biosu güncellersin anladık da 2 kere bios sıfırlama ne ?

Boşuna ram almaya gitti :D

ben 512 ram le sorunsuz kullanıyom hemde baya hızlı

Bence Usercb arkadaşım seni 2 değil 4 çekirdek ancak keser :D

UserCP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla ben format atmadığımdan uzun süredir bana çok geldi :D
Ama biosla fazla oynaması iyi değil hadi bi kere biosu güncellersin anladık da 2 kere bios sıfırlama ne ?

Boşuna ram almaya gitti :D

ben 512 ram le sorunsuz kullanıyom hemde baya hızlı

Bence Usercb arkadaşım seni 2 değil 4 çekirdek ancak keser :D

bd53147.jpg

:D İşte Bu Ram'i aldım fakat pek değişiklik olmadı.

BİOS sıfırlamaya gelincede; Bunun birçok Sebebi vardır. Benim sorun ise veri kopyalamadaydı...

UserCP p5pl2 gördüğüm kadarıyla dual core(çift çekirdek) destekliyo
hız istiyosanız işlemciyi degiştirmeniz lazım mesela E5400 işlmeci güzel bi seçenek olur ;)

ram pc yi hızlandırmaz :
mesela bi 2 gidişli bi 4 gidişli yol var 2 ve 4 tane şekilinde arabalar aynı hızda gidiyo diyelim işte burda hız artmış olmaz işlevsellik artmış olur

pc dede böyledir, daha stabil ve daha az kasılmalar olur

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Gayet mantıklı örnekler vermişsiniz:)

E5400'i inceledim gerçekten süper bir beyin. Sanırım Bunu alacağım :D

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İşlemci Pcde Beyin görevi görür Ram ise Akışı hızlandırır Vücuttaki Damar yollarını ve aynı vücuttaki tüm organların işleyişini düzenleyen Beynimizi düşün anlarsın Xp için Ramini arttırmanı tavsiye ederim..
işlemci arttırmanın masrafı cok olur..arkadaşların dediği gibi Anakartıda değiştirmen gerekir..

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
İşlemci Pcde Beyin görevi görür Ram ise Akışı hızlandırır Vücuttaki Damar yollarını ve aynı vücuttaki tüm organların işleyişini düzenleyen Beynimizi düşün anlarsın Xp için Ramini arttırmanı tavsiye ederim..
biliyorumda o anda öyle yazmış görünce biraz komik geldi

yoksa bilmesek tavsiyede yapamazdık ;)

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Türkçe kullanıma özen gösterdiği için arkadaşı kutlarım

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Sistemin yavaşlığında hdd'nin de payı var. Eğer eskimişse ondan da yavaşlayabilir.

GİGABYTE2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
abartmaya gerek yok mayk bunlar reklam kokan hareketler.

C D

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi, bu soruna benzer konfigürasyonu olan biri olarak şöyle yanıt verelim. Öncelikle bilmemiz gereken bir şey var: Sistem hangi durumlarda size yetmiyor. Mesela oyunlarda sorun yaşanıyorsa, ekran kartının yetersiz olması RAM'e ve işlemciye yüklenmeye sebep olur, o zaman yanıt C şıkkı (Ekran kartı. Bu şıkkı daha önce kullanan arkadaştan özür diliyorum.) Eğer güncellemelerden sonra (SP2-SP3) veya vista kurduktan sonra sorun yaşadıysan, sorun RAM'dedir (Bu sorunu ben de yaşamıştım, RD Ramli bir bilgisayarım var ve 128 MB'tan 380 MB'a terfi edince makine uçtu :D:D:D)
Farklı bir ihtimal ise HardDiskin aşırı dolu olmasıdır. Windows, veya farklı bir yol kullansa da Linux, RAM yetmezliğinde HardDisk kullanır. Eğer HardDiskin aşırı doluysa, daha büyük, ve mümkünse daha büyük cacheli bir Harddisk alman da bir nebze sorunu çözer(Bu çözüm de tecrübeyle sabit.)
İşlemcin şu andaki pek çok uygulama için yeterli.Onu değiştirmek ciddi bir sorun olur, çünkü anakartı da değiştirmen gerekecek.
Sanırım yeterli bir cevap olmuştur.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Beni o bilgisayara alın :D İletişim sistemini hızlı bir iletişim sistemiyle değiştir yada diskleri birleştir.Yeni bir sabit disk al ve dyi oraya al ve xpyi büyüt.Xp istersen microXP alabilirsin.

UserCP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi, bu soruna benzer konfigürasyonu olan biri olarak şöyle yanıt verelim. Öncelikle bilmemiz gereken bir şey var: Sistem hangi durumlarda size yetmiyor. Mesela oyunlarda sorun yaşanıyorsa, ekran kartının yetersiz olması RAM'e ve işlemciye yüklenmeye sebep olur, o zaman yanıt C şıkkı (Ekran kartı. Bu şıkkı daha önce kullanan arkadaştan özür diliyorum.) Eğer güncellemelerden sonra (SP2-SP3) veya vista kurduktan sonra sorun yaşadıysan, sorun RAM'dedir (Bu sorunu ben de yaşamıştım, RD Ramli bir bilgisayarım var ve 128 MB'tan 380 MB'a terfi edince makine uçtu :D:D:D)
Farklı bir ihtimal ise HardDiskin aşırı dolu olmasıdır. Windows, veya farklı bir yol kullansa da Linux, RAM yetmezliğinde HardDisk kullanır. Eğer HardDiskin aşırı doluysa, daha büyük, ve mümkünse daha büyük cacheli bir Harddisk alman da bir nebze sorunu çözer(Bu çözüm de tecrübeyle sabit.)
İşlemcin şu andaki pek çok uygulama için yeterli.Onu değiştirmek ciddi bir sorun olur, çünkü anakartı da değiştirmen gerekecek.
Sanırım yeterli bir cevap olmuştur.

Yaşanan Tecrübelerle çok iyi bilgiler edinmişsiniz, teşekkürler sağolun:happy: