Ramlerin tam frekansta çalışması

Faruk Topal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CPU-Z de dram frequency de 933 gösteriyor. Bu ramlerin 1800 MHz de çalıştığını gösteriyor fakat görev yöneticisinde 2400MHz yazıyor. Bios dan düzeltmeyi denedim fakat orada advanced options sekmesi bulunmuyor. Bu sekmeyi aktifleştirebilmek için her şeyi denedim güncellemeler çeşitli tuş kombinasyonları fakat hiçbiri işe yaramadı. Lenovoya mail attım ve ürünümde advanced options sekmesi bulunmadığı söylediler. Bu sorunu çözebilecek var mı acaba ?

Ekli dosyalar

• RAM.PNG
    RAM.PNG
    326.2 KB · Görüntüleme: 190

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,915
2400MHz suan çalişiyor?
CPU-Z de dram frequency de 933 gösteriyor. Bu ramlerin 1800 MHz de çalıştığını gösteriyor fakat görev yöneticisinde 2400MHz yazıyor. Bios dan düzeltmeyi denedim fakat orada advanced options sekmesi bulunmuyor. Bu sekmeyi aktifleştirebilmek için her şeyi denedim güncellemeler çeşitli tuş kombinasyonları fakat hiçbiri işe yaramadı. Lenovoya mail attım ve ürünümde advanced options sekmesi bulunmadığı söylediler. Bu sorunu çözebilecek var mı acaba ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Anakartın o hızda görüyorsa ve biosta müdahale seçeneği yoksa,geriye yapabilecek bi şey kalmıyor,maalesef.
1866 mhz çalışıyor.

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,915
Görev yöneticisi 2400 mhz çalişiyor nemek istiyorum.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Orda ,sanırım ramlerin fabrikasyon değeri yazıyor.

Faruk Topal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartın o hızda görüyorsa ve biosta müdahale seçeneği yoksa,geriye yapabilecek bi şey kalmıyor,maalesef.
1866 mhz çalışıyor.
Peki ben bu durumu kendim düzeltemem anladım. Ya laptopu lenovo ya göndersem onlar bu durumda bir şey yapamazlar mı ? Yapamayacaksalar ram takviyesi yapmam gerekiyor. Apu işlmeci kullandığım için güçlü ve hızlı ramlara ihtiyacım var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki ben bu durumu kendim düzeltemem anladım. Ya laptopu lenovo ya göndersem onlar bu durumda bir şey yapamazlar mı ? Yapamayacaksalar ram takviyesi yapmam gerekiyor. Apu işlemeci kullandığım için güçlü ve hızlı ramlara ihtiyacım var.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Onlarında bi şey yapabileceğini sanmıyorum. Donanımsal bi olay çünkü.

Faruk Topal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onlarında bi şey yapabileceğini sanmıyorum. Donanımsal bi olay çünkü.
Bu site advanced options ayarlarını açmakla alakalı talimatlar veriyor ancak çok fazla bir şey anlamadığım için denemeye korkuyorum.Bu sitedeki talimatlar hakkında görüşleriniz nelerdir ?