Ram'in tamamını kullanamıyorum

Hakkı K.01

Asistan
Reaksiyon puanı
54
Sistem özellikleri;
AMD A6 3.6ghz Black Edition
4+2 Kingston 1333 MHz ram
Sapphire HD 4350 1gb
Toshiba 320 GB HDD
Asus A55BM-E anakart
Sistem özelliklerine girince 6gb ram i görüyor ama kullanılabilir 3gb yazıyor nasıl tamamını kullanabilirim

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Sistem özellikleri;
Sapphire HD 4350 1gb
Toshiba 320 GB HDD
Asus A55BM-E anakart
Sistem özelliklerine girince 6gb ram i görüyor ama kullanılabilir 3gb yazıyor nasıl tamamını kullanabilirim
Bios ne diyor

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
686
Sistem özellikleri;
Sapphire HD 4350 1gb
Toshiba 320 GB HDD
Asus A55BM-E anakart
Muhtemelen sisteminiz Windows 10.Bazenleri işletim sistemi coşup Ram'in 3 GB'sine kadar kullanabiliyor.

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
686
Benim ki win 7 32 bit 8gb ramin 2.92 gb kullanıyor bana yardımcı olabilir misiniz?
Windows 7'de o kadar ram kullanımı anormal görünüyor.
Çalıştır'a "msconfig" yazıp başlangıçta kullanmadığımız uygulamaları kaldırın.Aynı şeyi Denetim masasında da yapın,kullanılmayan uygulamalar bazen sisteme yük bindirebiliyor

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Bilgisayar özelliklerine girip RAM bilmemne GB baktın mı Görev yöneticisinde anlık kullanım durumunu görüntülemiş olabilirsin.

Bilgisayar özelliklerinde RAM miktarının altında bir değer var ise

CTRL + R > msconfig.exe

MSCONFİG :

önyükleme / gelişmiş seçenekler / bellek üst sınırı tik işaretini kaldırıp tamam'a basıp daha sonra Bilgisayarı yeniden başlat sorun çözülecektir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çalıştır'a "msconfig" yazıp başlangıçta kullanmadığımız uygulamaları kaldırın.Aynı şeyi Denetim masasında da yapın,kullanılmayan uygulamalar bazen sisteme yük bindirebiliyor

önyükleme / gelişmiş seçenekler / bellek üst sınırı tik işaretini kaldırıp tamam'a basıp daha sonra Bilgisayarı yeniden başlat sorun

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Dediklerinizin hepsini çoktan yaptım hala etkisi yok baska öneriniz var mi sizi yoruyorum ama

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Dediklerinizin hepsini çoktan yaptım hala etkisi yok baska öneriniz var mi sizi yoruyorum ama
Bilgisayar özelliklerine girip RAM bilmemne GB baktın mı Görev yöneticisinde anlık kullanım durumunu görüntülemiş olabilirsin.

CTRL + R > msconfig.exe

MSCONFİG :

önyükleme / gelişmiş seçenekler / bellek üst sınırı tik işaretini kaldırıp tamam'a basıp daha sonra Bilgisayarı yeniden başlat sorun çözülecektir

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935

CTRL + R > msconfig.exe

MSCONFİG :

Onu da cok önceden yaptım msconfigtem bellek üst sınırını kaldırıyorum restart ediyorum yine tikliyor

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
686
Soruyu soran arkadaş da Android Baba'da kullanılan Ram miktarından muzdarip sanırsam.Bunu düzeltmenin birkaç yolu var ancak şu an pek müsait durumda değilim.Aklıma gelen en hızlı çözüm yolu format ve SSD alımı

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Anakart yetiyor mu
Vallah anakart işini hic anlamıyorum babam 8 sene once aldı laptopu o zaman kucuktum ondan bilmiyorum

Soruyu soran arkadaş da Android Baba'da kullanılan Ram miktarından muzdarip sanırsam.Bunu düzeltmenin birkaç yolu var ancak şu an pek müsait durumda değilim.Aklıma gelen en hızlı çözüm yolu format ve SSD alımı
Zamaniniz olursa eger sorunu çözemezsem tekrar konuşuruz sizi tutmuyayim

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
Benim ki win 7 32 bit 8gb ramin 2.92 gb kullanıyor bana yardımcı olabilir misiniz?
32 bit işletim sistemi 4 gb den fazla rami görmez..

sistemine format atıp 64 bit sistem kurmalısın.

diğer arkadaşlara önerim ise şu: biostan ayarı değiştireceksiniz. bilgisayarıma sağ klikleyip özellikler e tıklayıp baksınlar. eğer 'kullanılabilen ram miktarı' gibi birşey yazıyorsa bunu biostan değiştmelisiniz. windowsun içinden değil.

biosta memory remapping i disabled yada enabled yapmalısın.. en sağlıklı çözüm budur.

edit: bilmediğiniz birşeyi değiştirmeyin, bilgisayarınız açılmayabilir. sadece dediğim yeri bulup değiştirin. eğer bulamıyorsanız biraz netten araştırın, videolar mevcut bu konu hakkında.. 32 bit 4 gb ın çaresi format atıp 64 bite geçmek.

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Anakart yetiyor mu
Laptopun modeli Casper nirvana a15 he anakartın modeli pegatron mu öyle bisey ama tam anlamadim

32 bit işletim sistemi 4 gb den fazla rami görmez..

sistemine format atıp 64 bit sistem kurmalısın.

diğer arkadaşlara önerim ise şu: biostan ayarı değiştireceksiniz. bilgisayarıma sağ klikleyip özellikler e tıklayıp baksınlar. eğer 'kullanılabilen ram miktarı' gibi birşey yazıyorsa bunu biostan değiştmelisiniz. windowsun içinden değil.

biosta memory remapping i disabled yada enabled yapmalısın.. en sağlıklı çözüm budur.
Benim biosta öyle bisey yok

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
Laptopun modeli Casper nirvana a15 he anakartın modeli pegatron mu öyle bisey ama tam anlamadim

Benim biosta öyle bisey yok
'windows kullanılan ram miktarını artırma' diye arat. çeşitli videolar var. belki adı başka şekildedir biosunda..

Hakkı K.01

Asistan
Reaksiyon puanı
54

CTRL + R > msconfig.exe

MSCONFİG :

Zaten tık işaretli degil

Hakkı K.01

Asistan
Reaksiyon puanı
54

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-10-21-17-36-28-826_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2020-10-21-17-36-28-826_com.miui.gallery.jpg
    33.9 KB · Görüntüleme: 87

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
64 bit Windows kurman lazım.

Bios sadece 4 GB olanı görüyor ama Windows da 6gb ve 6gb'ın tamamını yine kullanamıyorum Windows'u da yeniden yükledim
Kaç bit Windows? UEFI olarak Windows kurmayı dener misin?

Hakkı K.01

Asistan
Reaksiyon puanı
54

Hakkı K.01

Asistan
Reaksiyon puanı
54
Ne yapsam düzelir

Sistem özellikleri;
Sapphire HD 4350 1gb
Toshiba 320 GB HDD
Asus A55BM-E anakart
Bunlar