Ram'den Ekran Kartına Aktarma?

by_Korsan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda daha önce ekran kartı yoktu ve bazı oyunları oynayabiliyordum. Ramim 1GB. Daha sonra 512'lik bir ekran kartı aldım ama 1-2 sene sonra bozuldu ve şimdi bende onu çıkarttım. Ama eskiden oynayabildiğim oyunları şimdi oynayamıyorum. Onun için de Ram'dan ekran kartına aktarmak istiyorum. Bu mümkün müdür veya eski oyunları açmak için ne yapmam gerekli?

Acil yardımları bekliyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler :).

kilicaslan24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladığım kadarıyla şu anda onboard ekran kartını kullanıyorsun.Muhtemelen onboard ekran kartı paylaşımlıdır. Senin yapacağın bios ayarlarından vga ram veya buna benzer bir bölüm olması lazım.Buradan tabi ram miktarın yüksekse bu ayardan yükseltmek. Ekran kartına palaşım vermiş olacaksın ekran kartının hafızası yükselir ama oyunlarda sana ne kadar fayda sağlar onu bilemem.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Aktarma mümkün ama sınırlı oranda. Zaten hiç bir faydası olmaz sana oyunlarda. Harici ekran kartı hep zaman çok daha iyidir içe gömülü ekran kartından.

pcyardım

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet sınırlı oluyo benim onboard hem 32 hem 64 mb ama yeni bi ekran kartı al bence zaten 128 mb 20 tl civardında

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim anakartımın markası foxconn, buna göre anlatım yapacağım, diğer anakartların bios yapısında da pek fark olmayacağını düşünüyorum, yani genel olarak aynıdır.

Anlatıma geçmeden önce şunu belirtmeliyim ki eğer Ram'den ekran kartına takviye yapmak istiyorsanız Ram'inizin 1 GB (1024 MB) veya üzeri olması bilgisayarınızın sağlığı açısından daha iyi olacaktır. Çünkü ekran kartı kadar ram'de önemlidir. Hatta ram ekran kartından daha önemlidir de denilebilir. Neyse....

Benim ekran kartım onboard yani entegre ekran kartı ve bilgisayarın orjinal hali 512 MB Ram, 64 MB'da Ekran kartıydı. Ancak ekran kartı, ram'den yediği için 448 MB ram kalıyordu. Ben de sistemimi yükseltmeyi düşündüm ve hem ram alıp hemde ekran kartına para vereceğime sadece Ram alır, Ram'den de ekran kartına takviye yapar keyfime bakarım diye düşündüm. Saolsun bir arkadaşım kendi anakartına uymayan 1 GB'lık Ram'ini bana verdi bende bu ram'i kullanarak 512 mb'lık ram'imi 1536 mb'a çıkardım ve sıra geldi, ekran kartına takviye yapmaya....

Söylediğim gibi benim ekran kartım onboard, harici yani daha sonradan takılan ekran kartlarında takviye işleminin uygulanıp-uygulanamayacağı konusunda bilgim yok.

Şimdi bios işlemine geçelim;
Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve ilk bölümde Del tuşuna basarak Bios menüsüne girin.(Diğer Ankartlarda Farklılık Gösterebilir)
Bios menüsünde, aşağıda birinci bölümde gösterdiğim gibi, Advanced Chipset Features seçeneğinin üzerine gelin ve enterlayın.
Karşınıza ikinci bölümdeki görüntü gelecek buradan AGP & P2P Bridge Control'e enter'a basarak girin.
Karşınıza üçüncü bölümdeki görüntü gelecek, VGA Share Memory Share seçeneğinin karşısında gördüğünüz gibi onboard ekran kartım 64 mb. Şimdi bu seçeneğin üzerine gelin ve enterlayın.
Şimdi dördüncü bölümde gördüğünüz gibi küçük bir pencere açılacak buradan ekran kartınız için ayırmak istediğiniz bellek miktarını seçin. (Ben 256 mb'ı seçtim)

Evet, biosta yapacağımız işlem bu kadar şimdi F10'a basın ve ayarları kayderek çıkın. Bilgisayarınız yeniden başlayacak ve sonuç ;

Bellek (Ram): 1278 Mb
Ekran Kartı: 256 MB

Kolay Gelsin.

byfaruk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim laptobumun ekran kartıda onboard ona harici takılırmı ki acaba ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:crying:kardeşim pc hakkında pek bir bilgim yok ekran kartım intel 1024 gb ram var ekran kartım 251 mb bunu 500 yapmak istiyorum olurmu acaba