Yardım RAM Uyumu

Ali_Kurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocamlar ben şimdi 4gb RAM'li sistemime ek olarak 4gb RAM sipariş ettim, fakat bu iki RAM'in çip sayısı birbirinden farklı (birisi 8 birisi 16) iki RAM farklı olmasına rağmen sorunsuz veya sorunlu bi şekilde kullanabilirmiyim bunları ? cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

Mehmet Ali Ertunç

mehmetaliertunc.com
Yönetici
Reaksiyon puanı
63
RAM'in üzerindeki yapıdan ziyade kullandığı teknoloji (DDR3, DDR4, DDR5 vs) önemli. Bunu anlamanın en kolay yolu anakart modelini bizimle paylaşmanız.

Eğer hali hazırda takılı olan RAM ile aynı özelliklerde bir RAM sipariş verdiyseniz, herhangi bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.

Ali_Kurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
RAM'in üzerindeki yapıdan ziyade kullandığı teknoloji (DDR3, DDR4, DDR5 vs) önemli. Bunu anlamanın en kolay yolu anakart modelini bizimle paylaşmanız.

Eğer hali hazırda takılı olan RAM ile aynı özelliklerde bir RAM sipariş verdiyseniz, herhangi bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.
hocam dediğim gibi iki RAM'de farklı pek sorun teşkil etmeyeceğini bende biliyorum fakat iki RAM'inde çip sayısının farklı olmasından sorun çıkacağını düşünüyorum sizin görüşünüz nedir ?

Mehmet Ali Ertunç

mehmetaliertunc.com
Yönetici
Reaksiyon puanı
63
hocam dediğim gibi iki RAM'de farklı pek sorun teşkil etmeyeceğini bende biliyorum fakat iki RAM'inde çip sayısının farklı olmasından sorun çıkacağını düşünüyorum sizin görüşünüz nedir ?
Hayır hocam bu konuda problem yaşamazsınız.

Çözüm