Ram test programı var mı ?

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Topladığım xeon işlemcili pc için 2 adet 2x4GB ram aldım aliexpress üzerinden, bu ramler kullanılmış olarak geçiyor performansında bi değişim varmı veya orjinal değerlerine sahipmi (fake olabilir) nasıl anlayabilirim ? mesela işlemci için cpu-z programında test yaptiğinizda referans işlemciler veriyor buna benzer okuma/yazma hızı veya performansı gibi şeyleri test ederek bu RAM'in stabil ve düzgün olduğunuzu söyleyebilecek bi program var mı ? memtest hariç :/

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
.Cpuzdan zaten ramlerinin çalışma hızlarını zamanlama değerlerini ,kaç GB olduklarını falan göreceksin.
Ram testi istersen windowsun gayet iyi bi testi var. Ara' ya
bunu yaz.

MdSched. exe

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10

Yani sonuçta fake olan yada yıpranmış bir ram'de kendine tanımlanan mhz değerini gösterecektir. benim istediğim GPU ya da CPU üzerinde stress testi yapıp sonra bunların nekadar performanslı olduğu söyleyen programlar gibi birşey arıyorum.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
İşte yukarda yazdığım test. CPU ,GPU üzerinden zaten test olmaz. Ram ,kendi başına bağımsızdır.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
İşte yukarda yazdığım test. CPU ,GPU üzerinden zaten test olmaz. Ram ,kendi başına bağımsızdır.

Anladım :) ama bu performans ve işlemcilerle ilgili video izlerken bir programa denk gelmiştim arayüzü tam olarak hatırlamiyorum ama aklımda kaldığı için sordum program okuma yazma gibi şeyleri test ediyordu..

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
aida 64 ü söylüyorsun. Memory okuma /yazma testi vardır. Ama orada ,esas, işlemciyi test eder.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
aida 64 ü söylüyorsun. Memory okuma /yazma testi vardır. Ama orada ,esas, işlemciyi test eder.

Evet olabilir, beni yiyip bitiren soru işaretleri var kafamda ram seri numarası KVR16N11/4 yazıyorum google kingstone kendi sitesinde ramlerin boyutları farklı bendeki daha ufak, orjinal olduğunuda genelde K ibaresi gösteriyormuş bende k ibaresi yok ama kingstone yazıyor K ibaresinin olduğu yerde ramın fake olma ihtimali beni deli ediyor :coldsweat: napıcağımıda tam olarak bilmiyorum.

bendeki ramin resmi:
kingston-4gb-1600mhz-ddr3-ram-kutulu-kvr16n114__0772719345675089.jpg

özellikle bulduğum şu yorum benim içimi yemeye başladı:
9qrdN.png

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Hiç bi şey yok o ramde. Tamam herşeyi.

Bundan çok uzun yıllar önce, kington bu grup bellekleri kalın/geniş çıkarmıştı ilk parti.. Sonra birdenbire inceltiverdi genişliğini. Çok iyi hatırlıyorum olayı. Sitesindeki, eski fotoları.

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Hiç bi şey yok o ramde. Tamam herşeyi.

Bundan çok uzun yıllar önce, kington bu grup bellekleri kalın/geniş çıkarmıştı ilk parti.. Sonra birdenbire inceltiverdi genişliğini. Çok iyi hatırlıyorum olayı. Sitesindeki, eski fotoları.
:):D Ya gerçekten bilgi paylaşmayı seven mükemmel birisin, 2 gündür konu konu site site geziyorum çip resimleri fln bakıyorum zihnimi okadar çok yordumki şu ramler yüzünden artık kafayı sıyırmak üzereydim. Senin sayende bir çok konuya anlam vermeye başladım diğer konularda dahil :D yani forum,website,youtube gezmediğim yer kalmadı. Senin gibi bilgi paylaşmayı seven insanların şerefine bir sigara yakıyorum. :D

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Pc konusu, başta insana çok karışık gelir ,kafa yordurur, ama çözdükçe ,ne kadar basit ve eğlenceli olduğunu anlarsın.Hele bi de overclock ile işlemcini ,uçurunca. :)

frencescos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Pc konusu, başta insana çok karışık gelir ,kafa yordurur, ama çözdükçe ,ne kadar basit ve eğlenceli olduğunu anlarsın.Hele bi de overclock ile işlemcini ,uçurunca. :)

PSU şu lanet olası satıcıdan elime ulaşırsa :D evet sonunda onuda yapmayı planlıyorum, tabi bende böyle konuları düşünmeden 10-20BİN TL'lik PC dizmek isterdim :D. Eğer bir gün ülke durumu düzelirde dolar normal seviyelere inerse bende günümüz güncel sistemlerini kurmayı çok istiyorum ama merak ettiğim konu şu bu xeon işlemcileri 4Ghz üstüne çıkartınca günümüz işlemcilerine yakın bi performans veriyor yanınada besleyebileceği güncel ekran kartı taktığın zaman 6-7 bin TL'lik sistemle aynı FPS'i alıyorum ozaman ndn insanlar bukadar para harciyor bu sistemlere :)

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
İşlemcisi genelde yurt dışı. Herkes yurt dışı alışvaeriş yapamıyor veya yapmak istemiyor. Anakartları ona keza. En önemlisi de overclock olayı. Overclocksuz pek işe yaramıyorlar.Herkes ,overclock yapamıyor. :)