Gecenlerde okudugum buraylada baglantili olan chip.com.tr nin bi makalesini okudum. Su siralar ucuz olan donanımlardan Ram alarak bilgisayarinizi ucuz yoldan hizlandiracagimi söyleyen bi makaledi bu. Takiben gittim bugün bi magazaya ve everestte okuttugum ram modelimin ayninsini 2 gb olarak aldim. yanina ne olur ne olmaz die 1 gb. lik olanıda aldım. evdede vardi 512 mb. cokta ucuzdu hemde. satici 1 gb. ligini hemen internet üzerinden hesapladi ve 24 tl oldugunu söyledi bende 20 tl verebilecegimi söyledim ve kabul etti. aksam eve geldim ve azda olsa iyi anladigim donanım ve yazılım konusuna yabanci kalmadan taktim. ve bilgisayarim hizlandi. ama nedense 1 gb. lik rami taktigimda yaninda eskisi 512 mb. lik la birlikte pc yi actigimda ram hadi uyumsuzluk veya performans eksikligi diyelim 1.5 gb yerine 1.2-3 gösterecegi yerde 896 mb. gösteriyo tam olarak anlam veremedim. sizce sorun ne olabilir. ama bir sey söylemek istiroyum bence gidin cok ucuza eski olan pcnizi hizlandirin. (512 MB DDR 533 RAM + 1 GB+2GB)
Merak edenlere Chip.Com.tr nin makalesi (Okumak icin tiklayin)
Merak edenlere Chip.Com.tr nin makalesi (Okumak icin tiklayin)