Ram sorunu

paşa pirbudak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar , 2 gb + 1 gb olarak toplam 3 gb ram takılı bilgisayarımda, fakat elimde tekli 4 gb ram var, ben 1 gb ramı söküp 4 gb ramı taktım fakat bip diye ötmeye başladı . sorun neyden oluyor yardımcı olabilirmisiniz, 4 gb ram başka bilgisayarda çalışıyor

paşa pirbudak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
buyrun umarım bunlardan biridir

Ekli dosyalar

• Adsız1.png
    Adsız1.png
    31.8 KB · Görüntüleme: 528
  • Adsız.png
    Adsız.png
    68.9 KB · Görüntüleme: 501

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bir çok yerde okuduğuma göre 4gb destekliyor anakart, ddr 3 mü ram onada dikkat et, ramlerin hepsini söküp sadece yeni aldığın rami takıp deneyebilirsin.

paşa pirbudak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hepsini söküp yeni aldıgımı denedim yine ötüyor, hepsi ddr3 ve 1333 ghz

barox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum merhaba, anakartın için diğer forumlarda da araştırma yaptım. Senin anakart 1066 mhz'ye kadar destek veriyor. Daha yüksek taktığın ram'in 1066 da çalışması gerek. Ama başka bir dorumda şunu belirtmişler 2+2 4 yapabilirsin 1333 ile. Tek taktığında sorun yaratabilir. Ötmeye başladı dediğin desteklemediği içindir veya taktığın ramde fabrika çıkışı arızalı olabilir. Bak bu adreste bip sesleri ve anlamları mevcut

http://www.playlaptop.net/bilgisayardan-gelen-bip-sesleri-ve-anlamlari.html

Ram uyum sağlamaz ise bilgisayar doğal olarak görüntü gelmez ve bip sesleri çıkartır.

Bu bilgiler başka bir forumda ki kullanıcıdan alıntıdır. Test etmedim ama vermiş olduğu bilgiler mantıken doğru olabilir.

TurkeyRules

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Mhz Değerlerine Dikkat Etmek Çok Önemli Bir Bilgisayar İçin Tam Araştıramadım Yararlı Bir Yazı Yazan Birisi Olursa Bende Öğrenmiş Olacağım Neyden Olduğuyla İlgili

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Supports 2GB DDR3 DIMMs. Özellikleri arasında yazıyor