Ram sorunu

Can Namlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim kasamda 1 adet ddr3 1333mhz cl9 4gb ram vardı ve kasa sorunsuz çalışıyordu. Aynı özelliklerde farklı marka 4gb ram aldım. Kasaya taktım pc power tuşuna bastım 3 sn çalışıyor fanlar filan hemen kapandı. Yeni aldığım ramı söktüm pcyi açtım. Baktım 4gb ram gözüküyor. Kapattım pcyi yeni ramı taktım pc açıldı 8gb ram gözüküyor. Oyunlarda bir kasma yaşamıyorum. Fakat pcyi kapatırsam 1 - 2 saat sonra açarsam yine açılmayacak ve yeni ramı sokup açıcam kapatım yeni ramı tekrar takmam gerekiyor. Oyunlarda hiç kasma yok. Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim sağolun.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Benim kasamda 1 adet ddr3 1333mhz cl9 4gb ram vardı ve kasa sorunsuz çalışıyordu. Aynı özelliklerde farklı marka 4gb ram aldım. Kasaya taktım pc power tuşuna bastım 3 sn çalışıyor fanlar filan hemen kapandı. Yeni aldığım ramı söktüm pcyi açtım. Baktım 4gb ram gözüküyor. Kapattım pcyi yeni ramı taktım pc açıldı 8gb ram gözüküyor. Oyunlarda bir kasma yaşamıyorum. Fakat pcyi kapatırsam 1 - 2 saat sonra açarsam yine açılmayacak ve yeni ramı sokup açıcam kapatım yeni ramı tekrar takmam gerekiyor. Oyunlarda hiç kasma yok. Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim sağolun.

Bu sorunu daha önce çok yaşadım sana bu sorun tamamen ram slotlarının dandikliğinden ve yıpranmış olmasından kaynaklanıyor öncelikle tinerli fırçayla ram slotlarını iyice temizle ve kurut. Eski ramini tinerli fırçayla yıka kurut öyle dene sorunun düzelmesi gerekiyor.Ayrıca ramin hemen bitişiğindeki kapasitörlerden biri veya bir kaçı şişmiş veya patlamış olabilir onları kontrol et. Çünkü kapasitörlerdeki biriken güç rami tetikler eğer kapasitör tamamen boşsa ve şişikse cihaz kapanıp açılırken doğal olarak boşaldığı için tekrar dolması güçleşip bileşenleri beslemede sıkıntı çıkarabiliyor. Biosuda güncelle onunla da alakası olabiliyor. Ram slotlarını değiştirmeyi dene.