• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

RAM Problemi 4 slot dolunca hata

omerbali

Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba,

bugün 2gb ddr2 800mhz iki adet ram aldım. daha öncedendekasada 2 gb 800 ddr2 2 adet takılıydı.
anakart olarak GB nin EP41-UD3L modelini kullanıyorum . iki sarı iki kırmızı slot var. ram ler sağlam. slotlarda .. nerden bilyorum iki ram takınca prblem yok 4 ram yada 3 ramı aynı anda takınca makine ötmeye başlıyor ve açılmıyor. b,raz önce GB nin sitesin [MENTION=40417]bios[/MENTION] indirerek update bios tıklayarak update de yaptım ama çözüm olmadı ? sizde nerde sorun var.

ramlerin üzernin Kvr800D2N6/2gb bu yazıyor hepsinde. yardımlarınız için teşekkürler.

önerilen bios pilini çıkarmayı denedim olmadı. farklı kombinasyonlar ile ramleri takmayıda denedim.

normalde 8 gbta kadar desteği var ! ama S K S K (sarı S) (kırmızı K)sarılara 4 gb DDR2 800 mhz 2 adet ram takarsan o desteği alırsınız onun dışında ramlerin hepsi aynı marka olmalı ,kırmızı olan slotlara daha düşük frekansta 667 mhz te ram takarsan ve sisteminde başka bir sorun yoksa çalışması gerekli eğer buşekil takıp kullanırsan tüm ramlerin 667mhzde çalışacaktır(800 mhzler dahil)