Ram mi, Anakart mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alchemy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alchemy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar yine başıma talihsiz bir olay geldi dün doğum günümdü arkadaşım ddr2 2gb RAM hediye etti sağolsun ama şöyle bir sorun varki benim anakart ddr3 önce slotuma ddr2 yi takmaya çalıştım olmadı sonra slottamı sıkıntı var deyip diğer slota taktım oda olmadı sonra anladım ddr3 olduğunu bilgisayar yan yatıktı ddr2 Rami çıkardım kullandığım Rami eski slotuna taktım işte sorun burada başlıyor tam takamamışım Rami ters takmışım bilgisayarı açarken duman attı birden 1 sn geçmeden hemen powersuply nin fişini çektim şimdi Rami takıyorum PC çalışıyor fan falan dönüyor fakat ekran gelmiyor Rami taktım çıkardım ekran hiç gelmiyor acaba rammi yandı yoksa anakartta Ramin slotlarınamı bişey oldu anakart siyah olduğu için yanık fln gözükmüyor ama RAM yanık kokuyor çok fazla RAM in yandıgını düşünüorum siz ne düşünüyosunuz konu hakkında bilgisi olan yazsın lütfen

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Diğer slotta denedinmi.

Alchemy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Denedim yine aynı fan falan çalışıyor ama kasanın önde ışığı vardı o yanmıyor ekranda siyah açılmıyor hiç
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnş anakart yanmamıştır ya anakart yanarsa fan fln çalışırmıki acaba

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Yanan bileşenlere göre değişir.Bence ramin bozuldu.

Alchemy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Emin olmak için anakartı söktüm anakart siyah olduğu için yanık göremedim ama RAM slotlarının altı fena yanık kokuyordu büyük ihtimalle anakart yandı