RAM hakkında..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uma350
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Arkadaşlar bilgisayarlarda kullanılan ramlerin kapasiteleri hakkında,örneğin benim bilgisyarımda 3 gb ddr3 ram var ancak baktığımda 1 gb ın biraz altında veya biraz üstünde bir ram kullanımı görüyorum.Yaklaşık 2 gb kadarı çoğunlukla boş kalıyor.Günümüzde 4 gb,16 gb.. vs. belleklerin olduğunu biliyoruz.Peki 1 gb kadarını kullandığım halde 16 gb ram bulunmasının benim için bir avantajı varmı? Yani bu boş alanın bile benim bilgisayarım artı bir etkisi var mı? Bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim hep merak ettiğim bir konudur da..Saygılarımla..

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
16 GB ramin gereksiz oldugunu ve hicbir avantajinin olmadigini düsünüyorum cünkü, o kadar ram kullanilmaz.
ideal olan ram 4 GB'dir 4 GB ile 6 GB arasinda sadece yüzde beslik bir fark vardir.

samedo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
normal masaüstü pclerde 16 gb ram tabikide gereksiz ama server mantığıyla düşünürseniz 16 ve daha üstü ram kapasitesinin gerekli olduğu durumlar söz konusudur.masaüstünüzde eger xp kullanıyorsanız 4 taksanız bile 3 gb olarak görür yeni işletim sistemlerinde 4 ve üzeridir alırken bunuda göz önünde bulundurun.

tolga özx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer 64 bit bir işletim sistemi kurarsan 3 gb ve üstü ramleri görüp kullanabilirsin.ancak 32 bitlik işletim sistemleri anca 3 gb ram kullanabiliyor