RAM cleaner

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar forumda araştırma yaptım ama ram temizlemek için kullanılan bir program bulamadım !!! bildiğiniz program ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim ;)

imageui2.jpg
[size=8pt]pc boşta 740MB ram kullanıyor :( trojan-virüs bulunmamakta[/size]

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hiç bişey yapmadığım zaman ram kullanımı.

Birde Otomatik güncelleştirmeleri kapat.

Şu vereceğim performans ayarlarınıda yaparsan işe yarayacaktır.

XP'de, arka planda birçok gereksiz hizmet çalışır. Aşağıdaki işlemleri uygulayarak PC'nizin farkedilebilir derecede hızlandığına şahit olacaksınız.

İk önce Başlat / Ayarlar / Denetim Masası / Yönetimsel Araçlar / Hizmetler bölümüne gelin ve aşağıda yazdığım hizmetleri hiç çekinmeden Devre Dışı bırakın. Burada hangi hizmet ne işe yarar diye uzun uzun yazmıycam. Çünkü gireceğiniz yerde hizmetlerin ne işe yaradığına dair açıklamaları tek tek mevcuttur.

Kesinlikle gereksiz olan hizmetler şunlardır:
- Bilgisayar Tarayıcısı
- COM+ Olay Sistemi
- COM+ Sistem Uygulaması
- Dağıtılmış Bağlantı İzleme İstemcisi
- Dizin Oluşturma Hizmeti
- Görev Zamanlayıcısı
- Hata Bildirim Hizmeti
- Hızlı Kullanıcı Değiştirme Uyumluluğu (Eğer tek kullanıcı sizseniz kapatabilirsiniz)
- İkincil Oturum (Eğer tek kullanıcı sizseniz kapatabilirsiniz.)
- İnsan Arabirim Aygıt Erişimi
- Kablosuz Sıfır Yapılandırma
- Karşıya Yükleme Yöneticisi
- Kesintisiz Güç Kaynağı (Güç Kaynağı-UPS Kullanmayanlar kapatabilir)
- Messenger
- NetMeeting Remote Desktop Sharing (Uzak masaüstü kullanmayanlar kapatabilir)
- QoS RSVP
- Remote Desktop Help Session Manager (Uzak masaüstü kullanmayanlar kapatabilir)
- Sunucu
- Taşınabilir Ortam Seri No
- Telnet
- Terminal Hizmetleri
- Uyarıcı
- Windows Saati
- Yazdırma Biriktiricisi
- Yönlendirme ve Uzaktan Erişim (Uzak masaüstü kullanmayanlar kapatabilir)

Bu dediklerimi devre dışı bırakırken açıklamalara göz atmanızı öneriyorum. Bu konuda sormak istediğiniz yada anlayamadığınız birşey olursa yazmanız yeterli olacaktır.

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@NecronomicoN yardımın için teşekkürler, 2GB ram kullanıyorum ve analiz ve simulation programlarının [size=7pt]crack[/size]leri ram kullanıyor :* birçok program var ama hangileri işe yarar bilemediğim için tecrübeleride istemiştim :)

@zibi$ özellikle ikinci mesajın çok açıklayıcı, teşekkür ederim !!! pc ye çok sık format atamıyorum. enson format attığımdan bu yana 10ay geçmiştir.[size=7pt] (mesleğim gereği çok fazla ve büyük boyutta programlar kullanıyorum, bunları tekrar kurup default ayarları değiştirmek 2gün sürüyor)[/size]

CCleaner, Autoruns kullanıyorum. ilk mesajında önerdiğin 80_Xp_Performans güvenilir bir yazılım mı ??? enson bu tip bir şey kullandığımda ağ sorunu yaşamıştım.

microsoft'un Autoruns yazılımı ile arkaplanda çalışan tüm yararsız programları kaldırmıştım ama senin dediğin gibi hizmetler kısmına düzenleme yapacağım.

[size=7pt]edit: servicepack3 çıkınca format atmayı düşünüyorum.[/size]

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
80_Xp_Performans çok güvenilir bir program bence çünküü yapacağın ayarı orda belirtiyo hepsi regedit ayarı zaten ben bir sorun yaşamadım bayadırda kullanıyorum ;)

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
imageyv7.jpg

programı kurduktan sonra çalıştırdımda böyle bir hata aldım, neden kaynaklanabilir ???

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
regedit dedi ki:
imageyv7.jpg

programı kurduktan sonra çalıştırdımda böyle bir hata aldım, neden kaynaklanabilir ???
Yaptığın ayarları teker teker geri al mutlaka sorun çözülecektir hangisinden kaynaklandığını bulduğun zaman tekrar öteki ayarları yaparsın..

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Takas dosyası ayarlarını sıfırla

han838

Asistan
Reaksiyon puanı
20
arkadaşlar ram cleaner programlarına itibar etmeyin üstteki arkadaşın yazmış olduğu hizmetlerden bikaçını kapatın yeter..