tonymontana53
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 7
Biostan ayar yapmanıza gerek yok yerine takmanız yeterli şu an 8 gb gözüküyor eğer doğru ise güle güle kullanın.Arkadaşlar yeni DDR 3 1600 MHz RAM aldım BIOS ayarını nasıl yapacağım söyler misiniz?
HP h-alvorıx RS880-uatx P6710F PC 620887-001 anakart
hocam cihazı yeniden başlatıyor sorun oluştu hatası veriyorBiostan ayar yapmanıza gerek yok yerine takmanız yeterli şu an 8 gb gözüküyor eğer doğru ise güle güle kullanın.
hocam cihazı yeniden başlatıyor sorun oluştu hatası veriyorDirek sorunsuz başlamıyor mu?
Bıosdan ayrı ayar yapmana gerek yok ta eski raminle aynı mhz de demi o şöyle yap 1-3 e takmışsın doğru zaten 2-4 olarak deneArkadaşlar yeni DDR 3 1600 MHz RAM aldım BIOS ayarını nasıl yapacağım söyler misiniz?
HP h-alvorıx RS880-uatx P6710F PC 620887-001 anakart
tamam hocam deniyorum hemenBıosdan ayrı ayar yapmana gerek yok ta eski raminle aynı mhz de demi o şöyle yap 1-3 e takmışsın doğru zaten 2-4 olarak dene
olmazsa eski ramin zaten çalışıyordu koy kenara onu yeni aldığın rami tek bir slota koyup öyle çalıştırmayı dene yeni ram le alakalı sıkıntımı var onu görmüş olursun
Sanmıyorum hocam , normalde direk açması lazım olmadı frekans ayarlarına bakarız.Ramler birbiri ile uyumsuz olabilir, bazen bu tarz problemler çıkartabiliyor.
Farklı kombinasyonları deneyin olmazsa başka bir Ram ile değiştirmeniz gerekir.
Ancak Biosunuzda ayar yapamazsınız.
Hocam çok teşekkür ediyorum dediğinizi uyguladım oldu teşekkürler çokBıosdan ayrı ayar yapmana gerek yok ta eski raminle aynı mhz de demi o şöyle yap 1-3 e takmışsın doğru zaten 2-4 olarak dene
olmazsa eski ramin zaten çalışıyordu koy kenara onu yeni aldığın rami tek bir slota koyup öyle çalıştırmayı dene yeni ram le alakalı sıkıntımı var onu görmüş olursun
Hallettim hocam teşekkürlerRamler birbiri ile uyumsuz olabilir, bazen bu tarz problemler çıkartabiliyor.
Farklı kombinasyonları deneyin olmazsa başka bir Ram ile değiştirmeniz gerekir.
Ancak Biosunuzda ayar yapamazsınız, (RAM ayarı yapılabilecek bir alan gözükmüyor)
Bir de ramleri test etmenizi öneririm açılışta test yapan linux dağıtımları var. HirensbootCD de işinizi görür.
Düşük bir ihtimal de olsa aldığınız ram arızalı da olabilir.
Hocam hallettim teşekkürlerSanmıyorum hocam , normalde direk açması lazım olmadı frekans ayarlarına bakarız.
Rica ederim sevindim güle güle kullanınHocam çok teşekkür ediyorum dediğinizi uyguladım oldu teşekkürler çok
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hallettim hocam teşekkürler
Sizin adınıza çok sevindim ! , Sorunsuz kullanımlar dilerim , İyi forumlar.Hocam çok teşekkür ediyorum dediğinizi uyguladım oldu teşekkürler çok
Hallettim hocam teşekkürler
Hocam hallettim teşekkürler