ram 3000 mhz cektigimde pc kapanip aciliyor

davut541

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle iyi günler. benim bilgisayarımda sorun mu var yoksa normal mi bilmiyorum .öncelikle donanımı olarak yazmak gerekirse ;
asus rog maximus formula x anakart
msi 2080 ti rtx gamıng x trio ek kartı
i7 8700 k işlemci
32(8×4) gskill 3000mhz ram
360 lik corsair sıvı soğutma
1200 plantium coloor master psu
vs...
Sorunum şu ben bilgisayarı ilk açıp biosa girdikten sonra 2133 olan ram hızını xmp yi aktif ederek 3000 mhz ye çıkartıyorum (ram ve anakart bu hızı destekliyor sıkıntı yok )ve biosdan çıkıyorum nihayetinde windows ekranına geliyorum pc normal bir şekilde çalışıyor .işim bittikten sonra pc kapatıyorum birde power yani güç kaynağının dugmesinden de kapatıyorum ve sorun burdan sonra başlıyor power yani güç kaynağını n anahtarını açıp bilgisayar açma tuşuna bastıktan sonra pc açılıp 1 sn sonra kapanıp 2 sn sonra tekrar açılıyor ve işlemlerine devam edebiliyorum...ramleri 2133 çektiğimde böyle bir sorunla karşılaşmıyorum bu bir sorun mu sorunsa çözümü nedir fikirlerinizi bekliyorum

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Boot etikten sonra mı yeniden başlıyor yoksa kasa fanları çalışıyor duruyor yeniden mi çalışıyor ?

davut541

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
power düğmesini açıyorum sonra kasanın ön taraftaki açma tuşuna basıyorum açılıyor hemen geri kapanıp 2 sn sonra tekrar açılıyor geri kapanmıyor .sorun sadece açılıp kapanıp tekrar açılması

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Asus anakartlarda boot bildirim ışığı var hangi renk yandığında yeniden başlıyor söyler misiniz ?

davut541

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu dediğim olay saliselik oluyor tam dikkat edemedim aslında eve gittiğimde tekrar bakarım acaba neyden kaynaklanbilirki .ramleri 2133 mhz ye çektiğimde powerden de kapatıp açsam hiç bir şekilde pc rest çekmiyor ilk açılışta

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Boot ışığına bakarak söylerseniz daha iyi bilgi verebiliriz.

davut541

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
boot ışığı dediğin 24 pinlik kablonun bağlı olduğu yerdeki ilk mi sonra mi bilmiyorumda beyaz ve sarı yanan minik ışık mi?

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Beyaz, turuncu, sarı, kırmızı.

davut541

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet değişiyor renkleri akşam ben burdan yazarım bilgilendiririm abicim sizi
Mesaj otomatik birleştirildi:

şunu söylemeyi unutttum ilk güç kaynağını açtıktan sonra pc ninde açma tuşuna bastıktan sonra fanlar çalışıyor kapanıyor geri tekrardan pc le beraber açılıyor zaten ...
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam boot lambası yeşil yanıp tekrar sönüyor reset atıp açıldıktan sonra

Son düzenleme: