Raid0 kurdum sistem hata veriyor? 0 Cevap16 Görüntüleme

Hikmeti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaşlar, iki gündür bu raid0 i kurmaya çalışıyorum fakat malesef
olmuyor, herşeyi normal yapıyorum, önce biostan raid modu seçiyorum, sonra ssd
leri birleştiryorum, sistemde görünüyor, hatta windowsuda kuruyorum, fakat
kurulduktan sonra windowsun ilk açılışında mavi ekran hızlıca geçiyor, ondan
sonraki işler tekrarlıyor, acaba eksik bıraktığım bi ayar mı var? sistem
oluşturduğum ssdleri tek disk halinde görüyor, windows yüklemede herhangi bir
sorun yok, fakat sistem açılmıyor, yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

netpisiko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows normal olarak başlamıyormu? Anlamadım ben şimdi sorununu tekrar detaylı bir şekilde anlatırmısın?

Hikmeti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başlamıyor, normal formatlıyorum raidli ssdleri, sistemi kuruyor, kurduktan sonraki ilk açılışta mavi ekran çok hızlı bir şekilde geçiyor, sonra gelişmiş ekran ayarına geliyor, ordan onar falan diyorum hiçbiri olmuyor, sinir oldum iki gündür, yapamadım malesef. acaba bu biostan raid oluşturma yeri var ya ordan ayarlarımı yapamıyorum, raid 0 oluşturuyorum iki ssd ile, oluşturduğum raid normal olarak görünüyor biostada. bios ayarlarında yapmam gereken başka bir ayar olabilir mi?

netpisiko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş kesin kurulumda hata yapmışsındır.
Windows'un hangi sürümünü kurmaya çalıştın?

Hikmeti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 yükledim. aslında windows 8.1 kurucaktım, CD den boot etmedi bir türlü, sonra win 7 nin cd sini takınca onu kurdum, ama olmadı. sonra kurduğum raid0 ı tekrar sildim, bu işlemi kaç defa yaptım aslında gece boyunca, uykusuz kaldım bu mevzu yüzünden, ana kartım Asus M5A97 EVO R2.0

netpisiko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bak kardeş büyük ihtimal eğer CD orjinal değilse sen ya CD yanlış yazdırmışsın yada Kalıp dosyası bozuktur.Sistemde bir hata olduğuna pek inanmıyorum benimde başıma geldi bu olayın aynısı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bak benim sistemde orjinal windows 7 ultimate var onu indir CD ye yazdır(cdye kalıp yazdırma programıda sitemde bulursun) sonra tekrar kur bakalım

LİNK:http://netlen.weebly.com/windows-7-ultimate-full-tuumlrkccedile-304ndir.html

Hikmeti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ama sonra kurduğum raidi bozdum ve win 7 yi sorunsuzca yükleyip açılıyor, hatta sonrada kurduğum win 7 üstüne win 8 i kurdum, meğerse o ilk format atamadığım win 8 i o şekilde kuracakmışım, cahillik zor iş. malesef cdler orjinal değil tabiki. walla hiçbişey anlamadım, zaten şu raidi istedim ama ikinci ssd yi de aldım, ama yapamadım malesef :mad:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

orjinal olup olmaması raid 0 ın çalışmasını engeller mi diyorsun? teşekkürler hocam ilgilendiğin için, birde öyle deneyeyim bakalım.

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Anakartın raid sürücüsünü indirip flash belleğe kaydedeceksin.Kurulum esnasında raid sürücüsü isteyecek flash bellekten sürücüyü göstereceksin

Hikmeti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam dün bunu kurulum yaparken izlediğim videoların birinde görmüştüm, deneyeyim dedim ama karışık gibi geldi sanki bana, sonra ise raid e win 7 yüklerken herhangi bir raid sürücüsü falan istemiyor, bu sürücüyü biosa kurulum yapmadan kendimiz mi yükleyeceğiz acaba?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kurulum ekranında seçtiğin hdd birimine yani C'ye yüklemeden önce sürücüleri var deyip, önceden yüklediğin raid driver dosyası olan usb ni göster sonra yükle. Aynı olay başıma geldi