Raid yapmalımıyım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ''T6C
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

''T6C

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Selamun Aleyküm
Arkadaşlar biosdan inteolrapid storageyı acmam icin AHCI olan modu raid yapmam gerekiyor Nasıl raid yaparım?(detaylıca)
1tblik hdd ve sdd im var raid yaparsam sıfırlanırmı içindeki veriler ?ve raid kaçı seçmeliyim (1234 var)lütfen yardım ediniz saygılar

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Selamun Aleyküm
Arkadaşlar biosdan inteolrapid storageyı acmam icin AHCI olan modu raid yapmam gerekiyor Nasıl raid yaparım?(detaylıca)
1tblik hdd ve sdd im var raid yaparsam sıfırlanırmı içindeki veriler ?ve raid kaçı seçmeliyim (1234 var)lütfen yardım ediniz saygılar
Benim bildiğim RAID aynı SLI ve Crossfire gibi aynı HDD ya da SSD olması lazım diye biliyorum.

''T6C

Asistan
Reaksiyon puanı
16
SSD yi hdd ye raidle bağlamak biraz ilginç geldi (=
Ferrariyi lpgli yapmak gibi bir şey ((=
bağlamak derken sadece yazılımsal bir olay değilmi kablo ile birbirine bağlamak mı gerekiyor ?sence raid yapmalımıyım?

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
2 ssd veya 2 hdd için ideal ama 1 ssd 1hdd yani gerekir mi?

''T6C

Asistan
Reaksiyon puanı
16
tamam teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

bi şey daha sorucaktım
bnm bazı oyunlqrda anlık kasma oluyor sistemim gayet iyi i7 4790k gtx1070 ama anakart ddr3 yardım eder misin? kasma neden olabilir biosda önerebileceğin bi ayar var mı?
Monitörden kaynaklanabilir mi? Monitorü hdmı ile bağlayınca full hd de çok kötü gösteriyor full hdde olmuyor ama ama dvi ile bağlayınca full hd oluyor ve gayet net oluyor ve monitörum 60 hz monitor kasmaya sebeb olurmu teşekkürler

Son düzenleme:

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
tamam teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

bi şey daha sorucaktım
bnm bazı oyunlqrda anlık kasma oluyor sistemim gayet iyi i7 4790k gtx1070 ama anakart ddr3 yardım eder misin? kasma neden olabilir biosda önerebileceğin bi ayar var mı?
Monitörden kaynaklanabilir mi? Monitorü hdmı ile bağlayınca full hd de çok kötü gösteriyor full hdde olmuyor ama ama dvi ile bağlayınca full hd oluyor ve gayet net oluyor ve monitörum 60 hz monitor kasmaya sebeb olurmu teşekkürler
büyük ihtimal monitör kaynaklı diye düşünüyorum ,tabi bunun için aslında başka konu açsan aslında daha iyi olur ,daha çok konu erbabı çıkacaktır (=