Radeon HD5570 Yerine Ekran Kartı

onur4225

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkese öncelikle merhaba, ben Onur. Ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum ve yerine ne alabileceğimi sistemin eski olması sebebiyle bilmiyorum. Ekran kartını değiştirme sebebim csgo gibi bir oyunda low ayarlarda 20 civarı fps almam. Birkaç sitede işlemci ve ekran kartı darboğaz yaptığı yazıyor. Bütçe olarak 700 800 lira ayırabildim. Yardımcı olursanız sevirinirim.

Anakart: h55h cm
İşlemci: intel core i7 870 2.93ghz 1156LGA
Ekran kartı: AMD radeon hd5570
İşletim sistemi:win10

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

LowEndPc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
İşlemcin ekran kartına göre hızlı doğrudur. Ama ekran kartı driverını güncelleyip Catalyst Control Center'dan ayarlarını düşürebilirsin. Ben CS:GO'yu HD4670'le oynuyorum. Denemediysen eğer tavsiye ederim

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Ekran kartı önermem için önce güç kaynağının kaç watt olduğunu da bilmem gerekir. Bilmeden öneri yaparsam ve güç kaynağın ekran kartına yetersiz gelirse bilgisayar yük altında reset atar.
Ancak güç kaynağının yeterli olduğunu varsayarsak ikinci elde RX 560 tavsiye ederim :)

onur4225

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İşlemcin ekran kartına göre hızlı doğrudur. Ama ekran kartı driverını güncelleyip Catalyst Control Center'dan ayarlarını düşürebilirsin. Ben CS:GO'yu HD4670'le oynuyorum. Denemediysen eğer tavsiye ederim
İndirip deniyorum şimdi.

Ekran kartı önermem için önce güç kaynağının kaç watt olduğunu da bilmem gerekir. Bilmeden öneri yaparsam ve güç kaynağın ekran kartına yetersiz gelirse bilgisayar yük altında reset atar.
Ancak güç kaynağının yeterli olduğunu varsayarsak ikinci elde RX 560 tavsiye ederim :)
Parçalardan pek anlamıyorum o yüzden ikinci ele yanaşmamaya çalışıyorum.

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635

onur4225

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Hangi ayarları düşürmeliyim, yardımcı olur musun?

LowEndPc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Ekran Alıntısı.PNG
İşaretlediğim bölümdeki ayarların hepsini en düşüğe getir (en alttaki Uyumlu Örtüşme Önleme kendisi kapalı zaten, bir de OpenGL var ona da bir şey yapmana gerek yok).

onur4225

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ekli dosyayı görüntüle 93024İşaretlediğim bölümdeki ayarların hepsini en düşüğe getir (en alttaki Uyumlu Örtüşme Önleme kendisi kapalı zaten, bir de OpenGL var ona da bir şey yapmana gerek yok).
Dediklerini yaptıktan sonra fps 20den 60a kadar çıktı. Yardımcı olduğun için teşekkür ederim. Ekran kartını değiştirmek yerine bir süre böyle devam ettikten sonra bütün sistemi yenilemeyi düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim.

LowEndPc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Dediklerini yaptıktan sonra fps 20den 60a kadar çıktı. Yardımcı olduğun için teşekkür ederim. Ekran kartını değiştirmek yerine bir süre böyle devam ettikten sonra bütün sistemi yenilemeyi düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim.
Rica ederim ne demek :)