Radeon HD 6850 nasıl?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hp envy 17 3D almayı düşünüyorum ama iki sorun var almama mani olan.. birisi ısı problemi diğeri ekran kartının yeterliliği.. nasıl bu hd 6850? son çıkan oyunlar ve eylül-ekim gibi çıkıcak olan battlefield3 ve CoD mw3 gibi oyunları en son ayarlada takılmadan oynayabilir miyim? ısı problemi soğutuyla falan azıltılabilir eğer çok artarsa ama şuan kafama takılan en önemli sorun ekran kartı.. asusun g73sw-3de modelini alıcam eğer hpnin bu modelindeki ekran kartı yetersizse.. asusunki gtx460.. ayrıca son bi soru, bu fps tam olarak ne oluyo, ultra ayarlara doğru gittikçe azalan fps değeri ultra ayarlarda takılmadan oynayabilmek için en az kaç olmalı?

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Şimdi dostum öncelikle hd 6850'yi önermem sana. Bilgisayarının işlemcisi İntel ise Nvidia bir ekran kartı almalısın 460ti gtx buna uygundur... İkinci sorun ise FPS oyunlar.. Ben online olarak cod4 oynuyorum ekran kartım 6970 3D, Bu FPS dereceleri oyundan oyuna değişir. Mesela cs'de en fazla fps 100'dür. Cod2 ve Cod4'te 1000'dir.. Gerçi fps'yi sadece sistem etkilemez internetlede alakalıdır bu. Bağlantı hızın ne kadar yüksekse o kadar çok FPS ile oynarsın. FPS oyundaki verimini artırır mesela silahın pek fazla sekmez vs vs.. 6850 alma derim. Ya 460Tİ al yada biraz para biriktirip 6950 al..

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
hd 6850? son çıkan oyunlar ve eylül-ekim gibi çıkıcak olan battlefield3 ve CoD mw3 gibi oyunları en son ayarlada takılmadan oynayabilir miyim?
Yüksek ayarda oynatır o oyunları.
FPS ekrana yansıyan saniye başına kare sayısı.
Oyunu akıcı bir şekilde oynayabilmek için saniyede minimum 30 fps olması gerektiği söyleniyor.

Bağlantı hızın ne kadar yüksekse o kadar çok FPS ile oynarsın.
Ping ile karıştırdınız sanırım.

FPS oyundaki verimini artırır mesela silahın pek fazla sekmez vs vs..

Oyundaki verimi arttırır da silahın sekmesine etki etmez..

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
FPS Sadece sisteme bakmaz hocam, bağlantıyada bakar.. Pingi çok yüksek olan bir adam sabit fps alamaz mesela.. Silahın sekmez demeklede genellemek istedim yani verimini artırır..

elber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de şaşırdım fpsyle bağlantı hızı olayına.. arkadaş pingle karıştırmış heralde, doğru söylüyosun.. söylediğim oyunlarda sorun olmıycaksa envyi tercih ederim.. ama arkadaşın intelse nvidia almalısın yorumuna takıldım.. alcağım modelin işlemcisi i7 2630qm olucak..

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Benim birşey karıştırdığım yok online oyunu sürekli oynuyorum ve başıma gelen bişey bu. Neyse birkac yorumda daha bekleyelim.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayarının işlemcisi İntel ise Nvidia bir ekran kartı almalısın 460ti gtx buna uygundur...

Bunu size kimin söylediğini çok merak ettim. İntel ise Nvidia, AMD ise AMD(Ati) diye birşey yok. Bunlar söylentiden öteye geçemeyen ve hiçbir geçerli gerekçesi olmayan sözler.

@elber ; 6850 gayet güzel bir ekran kartıdır, özellikle bütçeniz kısıtlıysa f/p olarak çok iyi bir karttır.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Fps değeri arttıkça akıcılık oranıda artar. vladislav sanırım bunu anlatmak istemiş.. vede doğru bir şeye değinmiş. sonuç olarak internet üzerinden oynanan bir oyun olduğundan net hızınız ne kadar güzel olur ise fps değeriniz daha akıcılık kazanır.

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bunu size kimin söylediğini çok merak ettim. İntel ise Nvidia, AMD ise AMD(Ati) diye birşey yok. Bunlar söylentiden öteye geçemeyen ve hiçbir geçerli gerekçesi olmayan sözler.

@elber ; 6850 gayet güzel bir ekran kartıdır, özellikle bütçeniz kısıtlıysa f/p olarak çok iyi bir karttır.

Sayın arkadasım, ben öyle bir teori olduğunu söylemedim. Benim kanaatim budur. Ben Amd tabanlı bir sisteme ati ekran kartını uygun görüyorum ve intel tabanlı bilgisayara ise nvidia ekran kartını uygun görüyorum..

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Sayın arkadasım, ben öyle bir teori olduğunu söylemedim. Benim kanaatim budur. Ben Amd tabanlı bir sisteme ati ekran kartını uygun görüyorum ve intel tabanlı bilgisayara ise nvidia ekran kartını uygun görüyorum..

Ben de merak ediyorum, lütfen söyleyin nasıl bu görüşe vardınız? Geçerli bir sebep olmadan böyle şeyler söylediğiniz zaman konu hakkında yeterli malumata sahip olmayan insanların aklı karışır. Böyle birşeyi yapmak da istemeyiz değil mi? cidden merak ettim İntel işlemci ile AMD ekran kartı kullandınız da oyun mu oynayamadınız? Fps mi düşüktü? Sahi neydi problem?

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ati-Amd aynı firmadan çıkıyor.. Ati ekran kartlarında çip var ve amd işlemciye takıldığı zaman daha yüksek performans veriyor.. Bu neden oldukça tatmin edicidir umarım.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ati-Amd aynı firmadan çıkıyor.. Ati ekran kartlarında çip var ve amd işlemciye takıldığı zaman daha yüksek performans veriyor.. Bu neden oldukça tatmin edicidir umarım.

Eee ne olmuş peki aynı firmadan çıkınca? AMD benim de ekran kartı departmanım var, Nvidia'ya yeterli bilgi sağlamayayım da ekran kartları işlemcilerimle uyumsuz çalışsın mı demişdir sizce? Bu arada İntel ile Nvidia aynı firma değiller. O zaman onlar da madem AMD'nin ekran kartı departmanı var biz de ortak olup onları geçelim mi demişlerdir?

Ayrıca ATI (hem artık ATI değil AMD oldu) ekran kartlarında çip var derken neyi kastettiğinizi anlayamadım. Bahsettiğiniz "çip" GPU ise o zaten hepsinde Nvidia'da da var. Onsuz ekran kartı olur mu?

Amacım sizi eleştirmek değil sadece bildiğim konularda insanlara yanlış bilgi verilip akıllarının karışmasını önlemek hususunda yardımcı olmak.

elber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

öncelikle teşekkürler cevap için, amerikadan getirticem laptopu.. asus G73SWnin 3Dmodeliyle envy 17 3D arasında kaldım.. envyi ekran kartı yeterli olursa daha çok istiyorum dizaynı çok güzel.. aklıma 6850nin yeterliliği takıldı onun için açtım konuyu.. iki laptop da 1900dolar civarında.. f/p oranı önemli değil, aynı fiyata asus gibi daha iyi ekran kartına(gtx460) sahip bi laptop da alabilirim ama benim için önemli olan f/p oranının iyi olması değil.. sadece 6850 yeni oyunlar ve 1yıl içinde çıkacak oyunları son grafik ayarlarında çalıştırabilir mi onu merak ediyorum..

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bakın benim kanaatim budur. Burada isteyen istediğini söyler sonucta konuyu açan arkadas tavsiye istiyor.. Oyun için amd tabanlı bir sistem almasını öneririm hepsi bu. O ona olmaz oda ona olmaz diye bişey söylemiyorum. 2.el pazarlarına bakın ben coğunluk olarak amd parcaları görüyorum insanlar sürekli satıp yenilerini almanın peşinde.. Eüer sizinde öneriniz varsa buyurun yapın.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
öncelikle teşekkürler cevap için, amerikadan getirticem laptopu.. asus G73SWnin 3Dmodeliyle envy 17 3D arasında kaldım.. envyi ekran kartı yeterli olursa daha çok istiyorum dizaynı çok güzel.. aklıma 6850nin yeterliliği takıldı onun için açtım konuyu.. iki laptop da 1900dolar civarında.. f/p oranı önemli değil, aynı fiyata asus gibi daha iyi ekran kartına(gtx460) sahip bi laptop da alabilirim ama benim için önemli olan f/p oranının iyi olması değil.. sadece 6850 yeni oyunlar ve 1yıl içinde çıkacak oyunları son grafik ayarlarında çalıştırabilir mi onu merak ediyorum..

Öncelikle 460 'ın öyle aman aman bir üstünlüğü yok 6850'den. Yakın performansı verirler. 1 yıl içerisinde çıkacak oyunları son grafik ayarında çalıştırabilir veya çalıştırmayabilir ama 460 ille de çalıştırır diye de bir şey sözkonusu değil. Eğer öyle olsaydı kimse 480 veya 6970 almazdı. Kolaygelsin.

elber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle 460 'ın öyle aman aman bir üstünlüğü yok 6850'den. Yakın performansı verirler. 1 yıl içerisinde çıkacak oyunları son grafik ayarında çalıştırabilir veya çalıştırmayabilir ama 460 ille de çalıştırır diye de bir şey sözkonusu değil. Eğer öyle olsaydı kimse 480 veya 6970 almazdı. Kolaygelsin.

başka bi forumda da yazdım hd6850yle ilgili aynı soruyu orda da gtx460la aynı seviyede dediler.. ama notebookcheck.net'te gtx460 nerdeyse ikiye katlıyo 6850yi.. sayfaların aşağısında bazı oyunların fps değerleri gözüküyo.. verdiğim linklerdeki sayfalara bakıp bi yorum yaparsanız sevinirim..

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-460M.33612.0.html

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6850M.43079.0.html

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
başka bi forumda da yazdım hd6850yle ilgili aynı soruyu orda da gtx460la aynı seviyede dediler.. ama notebookcheck.net'te gtx460 nerdeyse ikiye katlıyo 6850yi.. sayfaların aşağısında bazı oyunların fps değerleri gözüküyo.. verdiğim linklerdeki sayfalara bakıp bi yorum yaparsanız sevinirim..

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-460M.33612.0.html

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6850M.43079.0.html

Sentetik testler yanıltıcı olabilir, önemli olan insanların karttan aldığı performans.İki kartı da kullanmıyorum ama kullananların söylediklerinden çıkardığım çok da bir farkları olmadığı.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben yıllardır intel işlemci ile ati (amd) ekran kartı kullanıyorum. sıkıntım yok.

yalnız şöyle bir mantık olabilir. amd/ati genelde fiyat/performans ürünleriyle öne çıkar. intel ise yüksek fiyatlı performans ürünlerinde rakipsizdir. nvidia da benzer şekildedir. giriş seviyesi kartları pek tercih edilmez. bu yüzden fiyat performans ürünleri alacaklara amd/ati ikilisi önerilirken, yüksek bütçeli sistem kuranlara intel/nvidia ikilisine yönelmeleri tavsiye edilir. yoksa amd ekran kartları da intel ekran karları da her işlemciyle uyumludur.

6850 ekran kartı da gtx 460 ile aynı sevideyede bir karttır. fiyatları da aynı seviyedir. performansları ise oyundan oyuna değişir. bazı oyunlar nvidia destekli piyasaya sürülürler. içlernde nvidiaya özel physx, cuda gibi teknolojiler vardır. physx oyunlara ekstra efektler katıyor. amd ekran kartları bu teknolojileri desteklemez. dolayısıyla bu oyunlarda nvidia kartlar öne çıkar. bazı oyunlarda da amd kartlar nvidiaya göre daha iyidir.

fps (frame per second/saniyedeki kare sayısı) ise sadece ekran kartına bağlı değilidir. işlemci ve ram performansı da önemlidir. arkadaş online oyunlardan bahsetmiş. ama online oynamayacaksan bu senin için mühim değil. seçtiğin laptoplardan hangisinin işlemcisi ve rami daha iyise onu al. ekran kartları aynı seviye çünkü.

eğer 3D laptop alacaksan nvidia tercihi daha iyi olabilir. bildiğim kadarıyla nvidia 3D işinda amd den daha iyi. ancak laptop da 3D oyun hem de 6850/460 türü bir kartla ne kadar tatmin edici bir performans verir bilemiyorum. nvidia oyunlarda physx efektini açınca bile fps sayısı nerdeyse yarıya düşüyor. tercih senin. umarım yardımcı olabilmişimdir.