Race Drıver GRID Araba Kontrolu sorunu

RockyBalboa

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tuşa dokunur dokunmaz araba uçuyor sağa sola kontrol edemiyorum.Gamepad ile denedim yine aynı şekilde bunu ayarlardan düzeltebilme imkanımız var mı çıldırıcam yoksa :D :hammer:

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
grid smilasyon tarzı oyun olduğundan klavye ile oynarsan verim alamazsın :) direksiyon şart. ayarlarda direksiyon ile ilgili bölüm var oradan hasaslık ayarını yapabiliyorsun tekerlek yavaş yavaş dönüyor ama onda da ani manevra yapamıyorsun :D

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
grid smilasyon tarzı oyun olduğundan klavye ile oynarsan verim alamazsın :) direksiyon şart. ayarlarda direksiyon ile ilgili bölüm var oradan hasaslık ayarını yapabiliyorsun tekerlek yavaş yavaş dönüyor ama onda da ani manevra yapamıyorsun :D

katılmıyorum.
klavye ile de gayet iyi oynanabiliyor. hatta direksiyonla hiç oynayamıyorum neredeyse. grid iyi bir simulasyon olduğundan arabaların asfalta tutunuşları gerçekçi yansıtılmış. diğer oyunlar gibi anında dönemiyorsunuz. klavye ufak virajlarda biraz sakinlik gerektiriyor o kadar. u dönüşlerinde ise ciddi rahatlık sağlıyor

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Yeni sildim oyunu. Ben de klavye ile oynuyordum. Oyuna alışmak gerekiyor. İlk seferlerde ben de kontrol edemiyordum ama zamanla alışıyor insan. Menüde hassaslık ayarı var.

OYUN KONTROLLERİ

Direksiyon ve Titreşim ile ilgili bilgiler verelim

Dead Zone

Direksiyon merkezinde duyarsız bölge oluşturmayı sağlar böylece kontrol cihazının hassaslık seviyesi düşer. Eğer direksiyon ani hareketlilik içerisindeyse ve zorlanıyorsanız dead zone ayarını arttırabilirsiniz.Bu ayarın arttırılması kontrolün merkeze otomatik olarak daha çabuk gelmesini sağlıyor.Fakat
linearity ayarının hassaslık üzerinde daha büyük etkisi vardır.

ii) Saturation

Arabanın dönüş seviyesini ayarlamayı sağlar. Çok çabuk döndüğünü düşünüyorsanız bu değeri arttırın. Ya da virajlarda direksiyonu çok çeviriyorsanız değeri düşürün.

iii) Linearity

Bu değer arabanın düz yolda kontrolü ve arabanın kaymasıyla orantılıdır. Düz yolda arabanın tutunmadığını düşünüyorsanız bu değeri arttırın.Numaraları düşürmek hassaslığı arttırır.

Titreşimle ilgili olarak

i) Force Feedback Strength

Genel titreşim seviyesi belirlenir.Bu değerin çok arttırılması gerçekçiliği ve araba kullanım hissiyatını düşürür.

ii) Force Feedback Weight

Bu değerin arttırılması titreşimin daha gergin olmasını sağlar. Tekerlekten doğan titreşim gücünü belirler.Gücün arttırılması titreşimi arttırır ama bir miktar kontrolde inceliği ve yumuşaklığı düşürür.

iii) Effects Strength

Bu değer çarpışmalarda, arabanın fiziksel tepkimelerinde verdiği titreşim değeridir.

Direksiyonla oynayan arkadaşlar deneme yanılmayla doğru değeri bulabilirler. Ben dead zone 5 e linearity 6 ya getiriyorum, force feedback içinse force feedback settings 60 a force feedback weight 70 ve effects strenght 80 e getiriyorum. Deneme yanılmayla uygun ayarlar bulunabilir. Dead Zone u düşürüp linearity yi yükseltmek direksiyonun hassaslığınıda düşürebilir, dead zone direksiyonu merkeze yönlendiriyor ama bence biraz hakimiyeti zorlaştırıyor gibi, bu değeri maksimum 10 yapmak linearity yi yükseltmek daha iyi sonuç verebilir.

Kaynak DH

ii) Saturation ve iii) Linearity ayarlarını kendine göre ayarlamalısın. Ayrıca DonanımHaber'de 67 sayfalık güzel bir konusu var. Orada ayarlardan bahsediyorlar.

RockyBalboa

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Oyunun kurulum dosyası dursun PC'de ilerde direksiyonum olursa kurar oynarım :) Dirt3 akar :D

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım ben direk sana tecrübelerimle anlatayım kendi fikrim klavyede öyle bi sorun mevcut bende logitech momo direksiyon var onunla gayet güzel ve akıcı bi şekilde oynayabiliyorum hatta bazen aldığın zevki 3 e katlıyor.Fakat gel gelelim sakın ateşli duygulara kapılıpda direksiyon alıcam diye gaza gelme derim (eğer çok araba yarışı delisi değilsen),ama eğer araba yarışını seviyorsan ve sık sık oynuyorsan alabilirsin ben 170 lira civarlarında diye biliyorum benimkinin fiyatını.Bir diğer noktada gidip dandik bi marka direksiyon sakın ama sakın alma klavyeden hiç bi farkları olmuyor çünkü.son olarak da logitech g25 di galiba son model direksiyonu var çok pahalı bi alet çok süslü manuel vites kutusu deri direksiyon pistonlu pedallar ama kullanışlımı değermi Bizzat oynadım gördüm hiç ama hiç gerek yok.Tavsiyem alacaksan eğer benimkinden alman çünkü ondaki force feedback özelliğini daha ucuz bi üründen alman çok zor pahalısınada gerek yok kullanışsız.Tekrarlıyorum gerçekten çok araba yarışı oynayan bi adam değilsen bu yazıyı hiç okuma çünkü tavsiyem direksiyon almayı düşünenlere zira benim direksiyonum vitrinin üstünde yatıyor istediğin zaman gel oyna :DDD (Anlatım bozuklukları ve tutarsızlıklar için özür dilerim profesyonel bi yazıcı değilim ama umarım yazım amacına ulaşır)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bu akşam bende ayarlara bakim, 8 ay önce kurdum oyunu silmeyede kıyamadım güzel geldi görüntüleri efekleri falan ama kontrol edemiyordum aracı , eğer başarbilirsem oynarım bende :)