Yardım R7 350 fanı dönüyor fakat ekrana görüntü gelmiyor

RizeliCapkin53

Asistan
5 Şubat 2021
212
89
28
22
Merhaba. Ben FX8350 R7 350 bir sistem topladım. Anakart ASUS M5A97 r2.0 kasada normalde 300W PSU var. Çalıştırdım önce çalışmıştı ekran geldi BIOS falan sonra bir ekran dondu enter bastım bir ses geldi ve kapandı sonra ekrana görüntü gelmiyor. R başka bir anakarttan sadece BIOS pilini o anakarta takmıştım o da zaten öncedendi. PSU 4 pin anakartta 8 pin var o yüzdendir dediler 4 pin to 8 pin kablo aldım yine olmadı ama 250W PSU takınca ekran kartı fanı dönmüyor 300W takınca dönüyor. Ayrıca başka anakarta aynı işlemciyi aynı RAM'i aynı ekran kartını taktığımda gıcır gıcır çalışıyor ama o anakart çalışırken bir anda görüntü gelmemesi değişik.
 

hakanyargici

Profesör
7 Ekim 2022
1,425
6
959
293
22
Sorun ile ilgili net burasında sorun var demek mümkün değil. Mesajınıza göre 300W psu ile kasaya hiç esneme payı bırakmamışsın. Min 400W kullanman lazım böyle bir kasada.

Sorun olarak ASUS M5A97 r2.0 üstündekileri başka bir anakarta aktardığınızda sorun olmuyorsa anakartınızda sorun mevcuttur.
Ofiste AM3+ tabanlı bir sistem kullanıyorum anakart tarafında benzer sorun yaşıyorum. Çevremde AM3+ tabanlı sistemi olan arkadaşlarıma sordum bazıları anakart kaynaklı tek seferde açılmama yada açılmama gibi sorunlarla karşılaşmış. Galiba bazı kartların ömürleri kısa.
 

RizeliCapkin53

Asistan
5 Şubat 2021
212
89
28
22
Sorun ile ilgili net burasında sorun var demek mümkün değil. Mesajınıza göre 300W psu ile kasaya hiç esneme payı bırakmamışsın. Min 400W kullanman lazım böyle bir kasada.

Sorun olarak ASUS M5A97 r2.0 üstündekileri başka bir anakarta aktardığınızda sorun olmuyorsa anakartınızda sorun mevcuttur.
Ofiste AM3+ tabanlı bir sistem kullanıyorum anakart tarafında benzer sorun yaşıyorum. Çevremde AM3+ tabanlı sistemi olan arkadaşlarıma sordum bazıları anakart kaynaklı tek seferde açılmama yada açılmama gibi sorunlarla karşılaşmış. Galiba bazı kartların ömürleri kısa.
bende anakartta sorun olduğunu düşünüyorum ama almadan önce anakartta bir problem yokmuş yani varsada söylenmedi önce çalışıp sonra çıt diye ses gelip birdaha görüntü gelmemesi değişik anakartta onboard giriş de yok deneyemiyorum 400 yada 500w psu ile deniyeceğim
 

hakanyargici

Profesör
7 Ekim 2022
1,425
6
959
293
22
bende anakartta sorun olduğunu düşünüyorum ama almadan önce anakartta bir problem yokmuş yani varsada söylenmedi önce çalışıp sonra çıt diye ses gelip birdaha görüntü gelmemesi değişik anakartta onboard giriş de yok deneyemiyorum 400 yada 500w psu ile deniyeceğim
+400W psu ile denedikten sonra sorun devam ederse muhtemel olarak anakart kaynaklıdır problem. Slotlarda statik elektrik birikmiş olma ihtimaline karşın silgi ile slotların üstünü silmeyi deneyiniz.
 
Üst