Yardım R5 5600 ve RTX 4060'lı sistem 2025'te kaç yıl götürür?

nouchitr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 1080p ayarlarında düşük ya da orta ayarlarda oyunlar oynamak için böyle bir sistem düşünüyorum. Hem bütçe dostu hem de fiyat performans bir sistem. Ekran kartı illa ki NVİDİA olmak zorunda değil. Örneğin RX 6750 XT 12GB daha iyi deniliyor. Başka önerilerde de bulursanız sevinirim.
Oynayacağım oyunlar ise:

Minecraft -->16 Chunk-Hızlı grafik-Düşük güç isteyen shader'lar(shader'ı her zaman kullanmasam da olur.)
Valorant --> Düşük-Orta ayarlar-FXAA
Fortnite --> Performans Modu
Battlefield 1 --> Düşük-Orta ayarlar

Bunlardan başka oyunlarda oynamayacağım. Günde maksimum 5-6 oyun oynayacağımı var sayarak diyorum ki bu sistem beni kaç yıl götürür? 8 GB VRAM yeterli mi? 16 GB RAM yeterli mi?

Üniversiteye de hazırlanıyorum ve kazanırsam da her gün oynamayabilirim. Kardeşim oynar ve o da sadece Valorant ve Minecraft oynuyor. Ne olur bana bir yardım edin çünkü 1 aydır sistem bakmaktan sınava olan odağım birazda olsa dağıldı.

Ekstra olarak AM5 sistemde mantıklı geliyor. Ryzen 5 7500F'li bir sistemde olabilir. Ekran kartının illaki NVİDİA olmasına gerek yok. Öneride bulunabilirseniz çok ama çok makbule geçer.

Şuan ki bütçem 23K-26K arası (5 5600 ve RTX 4060'lı sistem için.) 26K'yı en fazla 1K geçebilirim. Geri kalan monitör vs. sonra da toplarım. İyi günler.

Sefa Akbudak

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
12
gta6 için net birşey söyleyemeyiz ama 4060 ryzen 5 5600 stres altında iyi performans veriyor. ekran kartı olarak dah uygun ve performanslı bir seçenek olarak intel b580 düşünebilirsin. Ayrıca oynadığınız oyunlar için 8 vram yeterlidir.

nouchitr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gta6 için net birşey söyleyemeyiz ama 4060 ryzen 5 5600 stres altında iyi performans veriyor. ekran kartı olarak dah uygun ve performanslı bir seçenek olarak intel b580 düşünebilirsin. Ayrıca oynadığınız oyunlar için 8 vram yeterlidir.
Hocam zaten GTA6 oynamayı düşünmüyorum bu dediğim oyunları oynarsam beni kaç yıl götürür onu öğrenmek istiyorum. Saygılar.

Sefa Akbudak

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
12
Hocam zaten GTA6 oynamayı düşünmüyorum bu dediğim oyunları oynarsam beni kaç yıl götürür onu öğrenmek istiyorum. Saygılar.
Hocam sistemin kendi parçalarının bozulmasını dışarda tutarsak minmum 2 yıl götürür.

hasanmerkit

Asistan
Reaksiyon puanı
500
Ben şahsen bu ekran kartının GTA 6'yı açacağını düşünüyorum.

İstenen oyunları uzun bir süre götürür. Tahminim 5 yıl.

Valorant'da 300 civarı FPS alırsın. Ben 4050 ve 4060'da bu değeri alıyorum. Gerçi işlemci oyunu olduğunu söylüyorlar. İşlemcilerim AMD Ryzen 5 7535HS ile i7-12700H. Ve iki cihazda da aynı değerleri alıyorum. Ancak tahminimce Valorant, bu sene yada seneye bizi Windows 11'e geçiş için zorlayabilir.

Fortnite, gördüğüm cihazlarda oyun ilk kurulduğunda nedense hafif kasılıyor. Sonra da düzeliyor. Bu oyunun da 5 yıl (belki daha fazla) çalışacağını düşünüyorum.

Minecraft için cihazın ömrü bitene kadar çalışacağını düşünüyorum. Tabi kesinlikle Sodium veya Optifine gibi oyunu optimize eden modları kur.

Battlefield1'e hakim değilim. Oynamadım. Onun hakkında bir şey diyemem. Ama ona da sistem gereksinimlerinin artacağı bir güncelleme geleceğini sanmam.