QX9770 mi? Core i5 mi?

RoMeOoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu konuda bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum...

iyi forumlar.

RoMeOoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://shiftdelete.net/intel-qx9770-e-karsi-core-i7-6913.html

bu çeşit bi araştırmaya bakmanı öneririm qx9770 ile dier hangi işlemciyi düşünüosan onu karşılaştır sonucta qx9770 extreme işlemci

öncelikle yorumun için teşekkürler karşılaştırmayı daha önceden de incelemiş ve öyle konuyu açmıştım burda da kafayı karıştırın i5'in performansı... QX9770 'i övende çok keşke i5 alsaydım diyende. Bu konuda ki asıl amaç bu iki işlemci kullanıcısını karşılaştırmak ve en iyi olanı bulmak. Sınıf atlayacağız diyede boşa para vermenin anlamı yok :)

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Bu forumda ilk mesajını selam yerine soru sorana genellikle yardımcı olunmuyor diye biliyorum.:glare:(Kişisel olarak)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bende eskiden i7 920 işlemci vardı emin olki i5 hem daha ucuz hem çok yakın performans veriyor.

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bu forumda ilk mesajını selam yerine soru sorana genellikle yardımcı olunmuyor diye biliyorum.:glare:(Kişisel olarak)

bende ilk mesajımı selam vererek açmadım ve bana ilk yardım eden editörlerden Berkin'di. insanları selam verdi yada vermedi die yardım edip yada etmemek anlamsız. sonucta siz o kişinin sorununa yanıt bulursanız, aynı sorunu olan kişilerde bundan faydalanacaktır buda daha fazla insanın ilgisini çekicektir eğer bir gün sizinde yardıma ihtiyacınız olursa o insanlardan biri size yardım etcek kişi olabilir. Bir slm vermek bu kadar mı zor diceksin, bir selam vermek belki zor değil ancak yardım almak içinde ''zorunlu'' olduğunu düşünmüorum.

ilerisini düşünüorum diosan hiç düşünme core i5 al sonuçta biri 775 dieri 1156

RoMeOoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende eskiden i7 920 işlemci vardı emin olki i5 hem daha ucuz hem çok yakın performans veriyor.

Evet sana katılıyorum eğer bu iki işlemci arasında ikilemde kalsaydın ne yapardın? İ7 tartışmasız performans olarak bir çok alanda üstün her iki işlemciden ama i5?

benimde gönlümden geçen bu bakalım ne olacak :)

------
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Evet sana katılıyorum eğer bu iki işlemci arasında ikilemde kalsaydın ne yapardın? İ7 tartışmasız performans olarak bir çok alanda üstün her iki işlemciden ama i5?
i7 her alanda üstün birçok alanda değil:D
Ben eski sistemi sattım i7 920,Gtx 295,6 GB Ocz bana 5 e mal olmuştu ancak 4 e sattım:D Gittim sonra i5,HD 5870,yine 6 Gb OCz aldım geldim 3 e mal oldu :D 1000 TL de cepte 600 de bir yerlerden geldi:D Laptop aldım beleşten hem DX 11 hemde Laptop sahibi oldum:D

Bu ikilmein arasında kalsaydım yine i5 alırdım :D

i5 gerçekten fiyat/performans oranında en iyi işlemci

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
core i5'in threadı yetio demişinde i5de 4thread var i7 de 8thread:D
thread olayını qx9770 için diosan haklısın.
bende de sattım dediğin sistemin aynısı var alalı 1sene olcak gayet mutluyum açıkcası dx11 için daha 1-2sene gerek yok gbi, birde ii güzel i5 almışın ancak yeni çıkan işlemciler için herşei deiştirmek zorunda kalcaksın yine:) 1366da o sorunun olmazdı yanılıomuyum;)

RoMeOoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
haklısınız galiba zira intel socket 775 'leri bitirmek üzere diye duydum after effect'de bir uncompress render yapmak bana işkence gibi geliyor artık :) heralde fazla ince elemeye gerek yok performans açısını bir kenara koyarak bakacak olursak bir sonraki nesile geçiş için i5 şart :) tabii performans önemli değil demiyorum :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
core i5'in threadı yetio demişinde i5de 4thread var i7 de 8thread:D
thread olayını qx9770 için diosan haklısın.
bende de sattım dediğin sistemin aynısı var alalı 1sene olcak gayet mutluyum açıkcası dx11 için daha 1-2sene gerek yok gbi, birde ii güzel i5 almışın ancak yeni çıkan işlemciler için herşei deiştirmek zorunda kalcaksın yine:) 1366da o sorunun olmazdı yanılıomuyum;)
Theread olayını ben pek sevmedğim için yazdım çünkü performansa bir etkisi olmuyor gibi(neredeyse):D

Ve sen yeni işlemciler için uyumlu olmaz demişsin tam tersi i5 uyumlu olur(daha doğrusu anakartı) QX9770 ise eski(i5'e göre) bir yapı kullanıyor hatırlatırım

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
ben senin i7 vardı sattım i5 aldım sözüne demiştim onu sonucta yeni çıkcak olan 6çekirdekliler muhtemelen 1366soket tipinde gelcek i5ler gbi 1156da deil snde yeni bi işlemci alcaksan en az anakartı+işlemciyi değiştirmek zorunda kalcaksın ona uyumlu olmaz yazdım:)