Quaresma Beşiktaş'ta

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
gp600141.jpg

Beşiktaş, Ricardo Quaresma ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Beşiktaş, uzun süredir peşinde olduğu Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma anlaşmaya vardığını açıkladı.

Daha önce Beşiktaş'ın Quaresma transferinden istediği sonucu alamadığı ve Portekizli oyuncunun Türkiye'ye gelmek istemediği belirtilmişti.

Cristiano Ronaldo'yla birlikte Portekiz futbolunun en büyük yıldızı olarak nitelendirilen 27 yaşındaki oyuncu, Porto'daki çıkışının ardından İtalya'da istediği çizgiyi yakalayamadı.

QUARESMA KİMDİR?
5 yaşında futbol oynamaya başlayan Portekizli yıldız, 11 yaşında Sporting Lisbon altyapısına girdi. Yeteneğiyle bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Quaresma, 17 yaşında Porto ile oynanan lig maçında ilk kez a takım formasıyla sahaya çıktı.

O dönem Sporting Lisbon’u çalıştıran Laszlo Boloni tarafından sürekli oynatılan Quaresma, Ronaldo'yu yedek bırakarak adından daha da fazla söz ettirmeye başladı. Hatta İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Manchester United Menajeri Alex Ferguson'ın listesinde, Cristiano Ronaldo'dan önce Quaresma yer alıyordu. Sporting Lisbon'un 2003 yılında Manchester United'la oynadığı hazırlık maçı ise Quaresma için dönüm noktası oldu. Bu maçta üstün bir performans sergileyen Ronaldo, Ferguson'ın dikkatini çekmeyi başardı ve İngiltere bileti almaya hak kazandı.

Ronaldo'nun ayrılışından sonra Quaresma da yuvada kalmadı. Barcelona 6 milyon euro karşılığında genç futbolcuyu renklerine bağladı. Herkesin beklentisi büyük olsa da, Quaresma Barça formasıyla sadece 1 gol atabildi. “Rijkaard'ın olduğu yerde ben oynamam" demecinin sonrasında ise Deco ile takas edildi ve Porto'ya transfer oldu.

Porto'da yeniden kendini gösteren ve takımın liderliğine soyunan Quaresma, bu kez Inter'in dikkatini çekti. 2008'in Ağustos'unda 18 milyon euro karşılığında Milano ekibine transfer olan yetenekli futbolcu, "Portekiz'in Pele'si" sıfatıyla medyaya tanıtıldı.

Ancak, tıpkı Barcelona'da olduğu gibi, İtalya'da da işler yolunda gitmedi. Jose Mourinho, Quaresma'nın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu, ancak taktik disiplinsizliği nedeniyle bu takımda forma giyemeyeceğini açıkladı.

Bir sezonda 13 maçta görev yapan Portekizli futbolcu, Şampiyonlar Ligi listesine alınmayınca, Inter defterini kapattı. Şubat 2009'da herkes onun Tottenham'a gitmesini beklerken, transferin son gününde yeni adresi Chelsea oldu. Ülkesi dışında, hiç bir varlık gösteremeyen Quaresma, Chelsea'de de değişmez oyuncu olmayı başaramadı.

Kiralık sözleşmesi sona erdiğinde, Chelsea tarafından takımda tutulmadı. Jose Mourinho, son bir şans verdiği futbolcuya Figo'nun 7 numaralı formasını emanet etti. Buna karşın, işler yine istenildiği gibi gitmedi.

Bu sezon 13 maçta sahaya çıkabilen Quaresma, Inter formasıyla kariyerinde sadece 1 kez gol sevinci yaşayabildi.

Milli takım kariyerinde de iniş-çıkışlar yaşayan yıldız futbolcu, 2010 Dünya Kupası kadrosuna alınmadı.

Ayrıntılar az sonra...

KAYNAK

Beşiktaş'ın uzun süredir peşinde olduğu Quaresma ile sözleşme imzaladığı belirtildi. 3 yıllık sözleşme imzalayan Q7'nin Beşiktaş'ta olmaktan çok mutlu olduğu belirtildi. Quaresma'nın yıllık 3.5 milyon Euro alacağı belirtildi.

KAYNAK

------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------

RESMI HABER

Bir süredir transfer görüşmeleri yaptığımız İnter'in Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma'yı Siyah-Beyazlı renklerimize bağladık.
Quaresma artık KARTAL...

Beşiktaş Jimnastik Klubü

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
hayırlı olsun
da
dünya kupasında oynamıyomuydu , çarşamba Türkiyeye gelecekmiş?

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Hayırlısı olsun :)

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Hadi hayırlı olsun. Başarılı olsun, bizde keyifle izleyelim...

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Türk futboluna ve Beşiktaşa hayırlı olsun :)

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Haberi resmi sitede gördüm. Tıklamamla resmi sitenin çökmesi bir oldu :D

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
ben göremedim ya hiç biyere giremiyorm:D

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Gördüm ben gördüm meraklanmayın :D

eserdaldal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Türkiye'ye böyle kaliteli ve yaşı çok ilerlememiş olan bir futbolcunun gelmesi kesinlikle ligimizin kalitesini arttıracak. Bir Galatasaray'lı olarak Beşiktaş'ı tebrik ediyorum.
Galatasaray'ın da transferlerini bekliyoruz.
Başarılar...

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
kaskosunu yaptırsınlar aman çizerler filan Q7 yi daha zor bulur bjk

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Uğraştınız didindiniz sonunda aldınız.Hadi hayrını görün :D

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Hayılrı olsun ama daha öncesine bakarak, Beşiktaşta bu tip oyuncular hiç tutmadı.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Açıkçası hiç ihtimal vermiyordum Beşiktaşın alacağına.

Umarım tek bununla kalmaz kaliteli isimleri almaya devam edersiniz..

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Açıkçası hiç ihtimal vermiyorum Beşiktaşın alacağına.

Umarım tek bununla kalmaz kaliteli isimleri almaya devam edersiniz..

Sağol Fenerbahçeli kardeşim. İnşallah siz daha iyi futbolcular alırsınız. Gönülden isterim bunu.

Yeterki kavga ortamı olmasın.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Hayırlı olsun Beşiktaş'a. :) Ligimize bu tür oyuncuların gelmesi kaliteyi artırıyor.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Sonunda aldılar adamı,hayırlı olsun.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Kedi olalı bi fare tuttular sonunda :D Hayırlı olsun diyelim

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Les Ferdinand'dan sonraki en büyük transfer oldu BeşiktAŞK'ım adına :) Türkiye'ye gelmiş en iyi oyunculardan biri :) Helal olsun BeşiktAŞK'ım :)

Ligin kalitesi yükselmeli artık. Fenerbahçe ve Galatasaray'da böyle transferler yaparsa Türkiye'ye gelmeye oyuncular daha sıcak bakar :)

Herkese sevgiler saygılar :)