elobabavanga
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
1) 50 kişilik bir sınıf için 5 adet proje sorusu hazırlanmıştır. Her öğrenci 1 soru çözecektir.
Bu soruları herbir soru 10’ar öğrenciye gelecek şekilde rastgele dağıtan bir QBasic kodu yazınız
2) Yarılama ve Newton yöntemleri yardımıyla (0,1] aralığında f(x) = x^-1-2^x fonksiyonunun kökünü bulduran bir program yazınız. İki yöntemin yakınsaklık hızlarını program üzerinden karşılaştırınız
bu programları qbasicte yazabilecek var mı acillll
2. soru için
DECLARE FUNCTION fnf(x) = x ^ -1 - 2 ^ x
DECLARE FUNCTION dfnf(x) = 1 / x ^ 2 - (ln2) * 2 ^ x
DEFINT I-N
CONST TOL = 0.001
COLOR 0, 1: CLS
INPUT "X ILK TAHMIN DEGERI"; X2
DO: X1 = X2
N = N + 1
X2 = X1 - fnf(X1) / dfnf(X1)
PRINT N; "X="; X2
LOOP WHILE ABS((X2 - X1) / (X2 + X1)) < TOL AND N < 100
FUNCTION dfnf (x)
dfnf = 1 / x ^ 2 - (ln2) * 2 ^ x
END FUNCTION
FUNCTION fnf (x)
fnf = x ^ -1 - 2 ^ x
END FUNCTION
gibi bir kod olması gerekiyor fakat programı çalıştırğımda xin ilk tahmin değerini giriyorum ve bana sonuçları doğru vermiyor. burada yazdığımız const tol ve color komutu ne işe yarıyor daha düzenli bir şekilde yazar mısınız lütfen acillll
Bu soruları herbir soru 10’ar öğrenciye gelecek şekilde rastgele dağıtan bir QBasic kodu yazınız
2) Yarılama ve Newton yöntemleri yardımıyla (0,1] aralığında f(x) = x^-1-2^x fonksiyonunun kökünü bulduran bir program yazınız. İki yöntemin yakınsaklık hızlarını program üzerinden karşılaştırınız
bu programları qbasicte yazabilecek var mı acillll
2. soru için
DECLARE FUNCTION fnf(x) = x ^ -1 - 2 ^ x
DECLARE FUNCTION dfnf(x) = 1 / x ^ 2 - (ln2) * 2 ^ x
DEFINT I-N
CONST TOL = 0.001
COLOR 0, 1: CLS
INPUT "X ILK TAHMIN DEGERI"; X2
DO: X1 = X2
N = N + 1
X2 = X1 - fnf(X1) / dfnf(X1)
PRINT N; "X="; X2
LOOP WHILE ABS((X2 - X1) / (X2 + X1)) < TOL AND N < 100
FUNCTION dfnf (x)
dfnf = 1 / x ^ 2 - (ln2) * 2 ^ x
END FUNCTION
FUNCTION fnf (x)
fnf = x ^ -1 - 2 ^ x
END FUNCTION
gibi bir kod olması gerekiyor fakat programı çalıştırğımda xin ilk tahmin değerini giriyorum ve bana sonuçları doğru vermiyor. burada yazdığımız const tol ve color komutu ne işe yarıyor daha düzenli bir şekilde yazar mısınız lütfen acillll