Yardım Pyhton indirme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KoFiHoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KoFiHoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kod çalışmıyor. Pyhton dilinde kod. transformes modülü yok diyor ama indirdim. Aşağıda kodları görebilirsiniz:

Çalıştırma hatası:
Traceback (most recent call last):
File "c:\Users\fkere\Desktop\from transformers import T5Tokenizer, T5.py", line 1, in <module>
from transformers import T5Tokenizer, T5ForCausalLM
ModuleNotFoundError: No module named 'transformers'

Kod:
# Load the T5 model
model = T5ForCausalLM.from_pretrained('t5-base')
tokenizer = T5Tokenizer.from_pretrained('t5-base')
# Encode the input text
input_text = "Merhaba, nasıl gidiyor?"
input_ids = tokenizer.encode(input_text, return_tensors='pt')
# Generate a response
outputs = model.generate(input_ids)
response = tokenizer.decode(outputs[0], skip_special_tokens=True)
print(response)

Ben Visual Studio Code Kullanıyorum.
Ayrıca Pyhton indirdiğim halde cmd'ye pyhton yazdığımda aşağıdakini diyor.
'Pyhton' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

Ama sıkıntı şu ki pyhton çalışıyor. Print yaptığımda oluyordu.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Python'u öncelikle Path'e eklemen lazım. python'u tekrar kur başta setupta PATH yazan bir kutucuk olacak onu tikle bu sefer sonra yeniden başlat bi dene cmd'den python'u çalıştırabiliyor musun diye. Olmazsa manuel Path'e eklemen gerekecek.

KoFiHoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Python'u öncelikle Path'e eklemen lazım. python'u tekrar kur başta setupta PATH yazan bir kutucuk olacak onu tikle bu sefer sonra yeniden başlat bi dene cmd'den python'u çalıştırabiliyor musun diye. Olmazsa manuel Path'e eklemen gerekecek.
bu mesajı atmadan önce İlk başta eski pyhton kullanıyordum. Bende ondan kaynaklıdır diye tekrar yükledim son sürümü. Sonra olmayınca sildim. Tekrar yüklerken path'ı görünce onu tikleyip indirdim. Yani zaten path tiklemiştim, olmuyor.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
bu mesajı atmadan önce İlk başta eski pyhton kullanıyordum. Bende ondan kaynaklıdır diye tekrar yükledim son sürümü. Sonra olmayınca sildim. Tekrar yüklerken path'ı görünce onu tikleyip indirdim. Yani zaten path tiklemiştim, olmuyor.

O zaman kendiniz path'e eklemeniz lazım. Windows'ta arama kısmına "ortam değişkenleri" yazın sistem değişkenleri düzenle gibi bir şey çıkacak onu açın. Gelişmiş sekmesinde aşağıda ortam değişkenleri yazan bir buton olacak ona tıklayın. Açılan yerde satırlarda path yazan bir satır olacak onu seçip düzenleye basın. Açılan yerde boş bir satıra Python'un kurulu olduğu tam dizini yazıp kaydedin her şeyi sonra yeniden başlatıp deneyin cmd'de çalıştırmayı. cmd'ye doğru python'u yazdığınızdan emin olun ama mesela python3.6,python3 vb. gibi değişebilir kurduğunuz python.

KoFiHoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
pyhton'un kurulu olduğu yeri bilmiyorum. Ben path açmıştım ama sadece system variables kısmına bakmıştım burada user variables for (Kullanıcı adım) yazıyor. Burada path'da python'un kurulu yeri var gailba. Bunu kopyalayıp system variables kısmına mı atayım? Ayrıca her şeyi yeniden başlatmak derken bilgisayardan mı bahsediyorsun?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
pyhton'un kurulu olduğu yeri bilmiyorum. Ben path açmıştım ama sadece system variables kısmına bakmıştım burada user variables for (Kullanıcı adım) yazıyor. Burada path'da python'un kurulu yeri var gailba. Bunu kopyalayıp system variables kısmına mı atayım? Ayrıca her şeyi yeniden başlatmak derken bilgisayardan mı bahsediyorsun?

Python aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi bir konumdadır setup ile de açıp görebilirsin nere kurduğunu.
1673972033240.png

User variables'ta varsa yeterli olması lazım. Yeniden başlat derken evet bilgisayarı yeniden başlatmanızdan bahsediyorum. cmd'ye
where pyth* yazıp sonucunu atabilir misiniz?

KoFiHoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
yeterli derken şimdi hemen yeniden mi başltayım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Acaba python yerine pyhton yazdığınız için olmasın o?
cmd'ye yazınca oldu.
Python 3.6.8 (tags/v3.6.8:3c6b436a57, Dec 24 2018, 00:16:47) [MSC v.1916 64 bit (AMD64)] on win32
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.

Yukarıdaki yazdı ama kod nasıl olacak?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
yeterli derken şimdi hemen yeniden mi başltayım?

cmd'ye yazınca oldu.
Python 3.6.8 (tags/v3.6.8:3c6b436a57, Dec 24 2018, 00:16:47) [MSC v.1916 64 bit (AMD64)] on win32
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.

Yukarıdaki yazdı ama kod nasıl olacak?

Tamam PATH'te bir sorun yok o zaman. CMD'yi, çalıştıracağınız python dosyasının olduğu konumda açın sonra "python dosya.py" komutu ile çalıştırın. transformers modülü bulanamadı derse "python -m pip install transformers" komutunu çalıştırıp tekrar python dosyasını çalıştırmayı deneyin.

1234456

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Kod çalışmıyor. Pyhton dilinde kod. transformes modülü yok diyor ama indirdim. Aşağıda kodları görebilirsiniz: Çalıştırma hatası: Traceback (most recent call last): File "c:\Users\fkere\Desktop\from transformers import T5Tokenizer, T5.py", line 1, in from transformers import T5Tokenizer, T5ForCausalLM ModuleNotFoundError: No module named 'transformers' Kod: from transformers import T5Tokenizer, T5ForCausalLM # Load the T5 model model = T5ForCausalLM.from_pretrained('t5-base') tokenizer = T5Tokenizer.from_pretrained('t5-base') # Encode the input text input_text = "Merhaba, nasıl gidiyor?" input_ids = tokenizer.encode(input_text, return_tensors='pt') # Generate a response outputs = model.generate(input_ids) response = tokenizer.decode(outputs[0], skip_special_tokens=True) print(response) Ben Visual Studio Code Kullanıyorum. Ayrıca Pyhton indirdiğim halde cmd'ye pyhton yazdığımda aşağıdakini diyor. 'Pyhton' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. Ama sıkıntı şu ki pyhton çalışıyor. Print yaptığımda oluyordu.
Kod çalışmıyor. Pyhton dilinde kod. transformes modülü yok diyor ama indirdim. Aşağıda kodları görebilirsiniz:

Çalıştırma hatası:
File "c:\Users\fkere\Desktop\from transformers import T5Tokenizer, T5.py", line 1, in <module>
ModuleNotFoundError: No module named 'transformers'

Kod:
# Load the T5 model
model = T5ForCausalLM.from_pretrained('t5-base')
tokenizer = T5Tokenizer.from_pretrained('t5-base')
# Encode the input text
input_text = "Merhaba, nasıl gidiyor?"
input_ids = tokenizer.encode(input_text, return_tensors='pt')
# Generate a response
outputs = model.generate(input_ids)
response = tokenizer.decode(outputs[0], skip_special_tokens=True)
print(response)

Ben Visual Studio Code Kullanıyorum.
Ayrıca Pyhton indirdiğim halde cmd'ye pyhton yazdığımda aşağıdakini diyor.
'Pyhton' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

Ama sıkıntı şu ki pyhton çalışıyor. Print yaptığımda oluyordu.
bence en mantıklı yöntem python ı microsoft store dan indirmek sorun çözülmezse deneyebilirsiniz.

KoFiHoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Tamam PATH'te bir sorun yok o zaman. CMD'yi, çalıştıracağınız python dosyasının olduğu konumda açın sonra "python dosya.py" komutu ile çalıştırın. transformers modülü bulanamadı derse "python -m pip install transformers" komutunu çalıştırıp tekrar python dosyasını çalıştırmayı deneyin.
CMD'yi çalıştıracağınız python dosyasının olduğu konumda açın sonra "python dosca.py" komutu ile çalıştırın derken ne demek istediğinizi anlamadım. Ama dediğini visual studio code'da yazdım. transfer modülü zaten yüklü diyor.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
CMD'yi çalıştıracağınız python dosyasının olduğu konumda açın sonra "python dosca.py" komutu ile çalıştırın derken ne demek istediğinizi anlamadım. Ama dediğini visual studio code'da yazdım. transfer modülü zaten yüklü diyor.

Visual Studio Code üzerinde düzenlediğiniz bir .py uzantılı dosya varya cmd yi o dosyanın bulunduğu dizinde açıp söylediğim kodları çalıştırmanızı istedim. Şöyle yapabilirsiniz cmd'yi açın "cd C:\falanca\dizin" şeklinde cmd ile o dizine gelebilirsiniz. Sonra "python dosyaadi.py" olarak komut çalıştıracaksınız.

KoFiHoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
cd C:/falanca/dizin yazdığımda The system cannot **** the path specified. diyor.

Yanlış anlama falanca dizin yazmadım adresini verdim py dosyasının

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
cd C:/falanca/dizin yazdığımda The system cannot **** the path specified. diyor.

Yanlış anlama falanca dizin yazmadım adresini verdim py dosyasının

O zaman yanlış yazmışsındır. normal file explorer ile o dizine gelip yukarıdan kopyalamayı dene dizin adresini.

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
Cmd de "pip show transform" çıktısı alabiliyor musun?

• Beğen
Reactions: bud

KoFiHoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İlk yazdığımda bir pencere açıldı. Yazı yazmıyordu sonra yazılar gelmeye başladı ve kapandı. Elim tuşa değmiş olabilir. sonra tekrar yazdım. Aşağıdaki şeyi dedi.

None of PyTorch, TensorFlow >= 2.0, or Flax have been found. Models won't be available and only tokenizers, configuration and file/data utilities can be used.
File "C:\Users\fkere\Desktop\uz.py", line 1, in <module>
ImportError: cannot import name 'T5ForCausalLM' from 'transformers' (C:\Users\fkere\AppData\Local\Programs\Python\Python311\Lib\site-packages\transformers\__init__.py)

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
"pip install transformers[torch]==4.3"

Denermisiniz?