Puta tapma devam ediyor

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[video=youtube;iLqbwiuuFgw]http://www.youtube.com/watch?v=iLqbwiuuFgw[/video]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
almanya ne den bu adamları barındırıyor sizce, özgürlükten mi yoksa ileride tr ye karşı kullanmak için mi?

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
almanya ne den bu adamları barındırıyor sizce, özgürlükten mi yoksa ileride tr ye karşı kullanmak için mi?

valla ben kimin kime karsi kullanildigina bakmiyorum bu adamin kim oldugunu da tam bilmiyorum ama
dedikleri dogru . aslinda dediklerinin asıl kanitini da paylasmak isterdim ama forum karismasin :D

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Genel olarak aydınlanmak istiyorsanız the arrivals türkçe yada gelenler'i izleyin google'e yazınca çıkıyor videoları 50 bölüm 10 dakkalık amerikadaki müslümanlar yapmış deccal'in gelişi üzerine.

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Genel olarak aydınlanmak istiyorsanız the arrivals türkçe yada gelenler'i izleyin google'e yazınca çıkıyor videoları 50 bölüm 10 dakkalık amerikadaki müslümanlar yapmış deccal'in gelişi üzerine.

hoca dediğin the arrivals i anlatmıyor :D Dolaylı şekilde ülkemizde olan putculuğu anlatıyo. Ben öyle anladım.

sonicar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"saygı duyma" ile "tapınmayı" birbirine karıştırırsan aklından geçen herşey put olur.

cosmosfb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[video=youtube;fJGqBkvGmxg]http://www.youtube.com/watch?v=fJGqBkvGmxg[/video]

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Mesela televizyona namazdan çok vakit ayırıyorsan ona tapıyorsun demek aynı şey.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Mesela televizyona namazdan çok vakit ayırıyorsan ona tapıyorsun demek aynı şey.
tapmak ayrı şeydir. başka şeye taptığın anda mürtedsindir ki mürted meselesi uzun. mürted kısaca dini terk eden demek ve bazı sonuçları olan bişey. ağır bir laftır. eksikleri ve hatasıyla şunu diyebilirim ki, namazı inkar etmiyorsan, eda ediyorsan, dini vecibelerini yerine getiriyorsan mübah şeyleri yapmanda bir problem yoktur. ama mübahlık meselesine de gelirsek tv izlemek kimine göre mübahtır ki kimi şeyleri izlediğine göre değişir. açarsın haberlere bakarsın, sana fayda sağlayacak şeylere bakarsın tamam fakat tutup gereksiz dizi program vs izlersen ki bu senin vaktini zayi ettiğin için mübah sayılmaz. mekruhtur haram da diyenler var. ama yine de tapıyorsun denemez.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Saygi duyma bir kisinin mezari basinda saygi durusunda durmak mi ve mezarina celenk koymak mi oluyor
bir fatiha okumak, hayır dua da bulunmak dışında ha saygı duruşu ha çelenk...

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
adam direkt gunumuzdeki putculugu anlatmiyor dikkat ederseniz putculuk anlayisini yani putculuga yaklastiran sebeblerin oldugunu anlatiyor.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
adam direkt gunumuzdeki putculugu anlatmiyor dikkat ederseniz putculuk anlayisini yani putculuga yaklastiran sebeblerin oldugunu anlatiyor.
günümüzde putçuluk anlayışı diyor. bu adamı biraz vahhabi meyilli olarak biliyorum.

farkında mısınız sadece Allah diyor, peki Hz. Peygamber nerde?

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
puta saygı duyup putperest değilim diyenlerde var....

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
günümüzde putçuluk anlayışı diyor. bu adamı biraz vahhabi meyilli olarak biliyorum.

farkında mısınız sadece Allah diyor, peki Hz. Peygamber nerde?

kardes zaten peygamberin izinde gitmek allahin izinde gitmek demek.

cosmosfb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şahsileştirmek doğru olmıcaktır ama ben puta saygı duyuyorum diyebilirim. Çok saçma buluyorum hatta akla mantığa sığacak hiçbir tarafı yok ama insanların bir kesimi o puta inanıyor olabilir. İnsanların değer yargılarını sen hangi hakka sahip olarak aşağılayabilirsin ki?

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
şahsileştirmek doğru olmıcaktır ama ben puta saygı duyuyorum diyebilirim. Çok saçma buluyorum hatta akla mantığa sığacak hiçbir tarafı yok ama insanların bir kesimi o puta inanıyor olabilir. İnsanların değer yargılarını sen hangi hakka sahip olarak aşağılayabilirsin ki?
valla ne demeye çalıştığını tam anlamadığım için bişey demiyorum :)

serhat_1379

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hacı abi bende biliyorum fakat mesele bazen sadece Allah ve Kuran etrafında döndürülüyor.

Bu konuda peygamberi dile getirmemek bi eksiklik olmaz bence cunku putculugun konusu ilahlik anlayisi. putculuga dogru iten yanlis seyler.

valla bende anlamadim desem yeridir. :D

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Bu konuda peygamberi dile getirmemek bi eksiklik olmaz bence cunku putculugun konusu ilahlik anlayisi. putculuga dogru iten yanlis seyler.
evet öyle. o konuda hemfikiriz. Yanlış şeyler var. haklı zaten de üslup önemlidir. örneklerle anlatmak iyidir. teorik olarak şöyle şöyledir demek işi sıkıntıya sokar.

Reaksiyon puanı
10,315
kıymetli arkadaşlar,
put kavramı dinimizde en nâzik, en hassas konuların başında gelir. konuyu çok fazla uzatmadan, teknik detay sunmadan ve kısa yoldan anlatmağa çalışacağım.

Öncelikle şu hususun bilinmesinde fayda mülahaza ederim. bütün mesele kalptedir. insanın bütün uzuvları, varlığı kendinindir, ama kalbin tek hakimi, varlığı öncelikle Allah Tealaya ait olması gerektir. başka şeylere ilgimiz, sevgimiz tamamen onun izin verdiği kadar olması beklenir. beşeri varlıkları -bu Allah'dan başka her ne varsa- hayatın bir amacı, gayesi haline getirecek ölçüde sevmeye kalktığınızda işte bunun adına şirk diyoruz. bu nokta çok önemli.

mesela, biri ya sevdiği bir kadını, yahut bir futbolcuyu, veya dünyevi bir nesneyi, -ev, araba, para-pul vs.- hayatının yegâne amacı haline getirip, gece gündüz onu düşünmesi, aklını, beynini sürekli onunla iştigal etmesi demek kalb dediğimiz gönül dünyasından yaratıcı olan Rabbini kovup bu gibi nesneleri oraya koyması demektir. bu biraz da şuna benzer. birinin sizin kendi alınterinizle alıp sahip olduğunuz kendi evinizden kovup oraya başka birilerini yerleştirmesine benzer. ki, bu yüzden şirk en büyük zulüm olarak telakki edilmiştir yüce kitabımızda. "Şirk en büyük zulümdür" (lokman, 13) diye buyurarak.

özetle put, kişinin Allah’ın dışında hayatının amacı kıldığı maddî-mânevî her şeydir ve putları bu yönleriyle hayatın amacı kılmak da şirktir. Put sadece tapılan bir takım nesneler değildir. Eğer hayatın amacı haline gelir ve insanı Allah’a isyana sevkederse, yerine göre makam, para, kadın veya insanlar için değerli herhangi bir şey insanlar için put olabilir.

“İnsanlar arasında Allah'ı bırakıp da ona ortak koşanlar vardır. Onları Allah’ı severcesine severler. Iman edenler ise, en çok Allah’ı severler...”
(2/165)

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
abi güzel açıklama olmuş. emeğine sağlık.

sonicar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
saygı duymanında dozu var justin bieber için ağlıyan kız tapıyor işte

o kız justin e manevi olarak tapmıyor madde olarak hayranlık duyuyor, hayranlık meselesini biraz abartmış ve ağlıyor. ayrıca justin in karekteri, huyu, kişiliği o kızı ilgilendirmiyor. dış görünüşüne bakıyor, baby face tipli, çok ünlü ve kendisini eğlendiren şarkıları var, milyonlarca hayranı var ve justin tarafından seçilip ayrıcalıklı olma hayalleri kuruyor... kızın bu hisleri doğru mu? değil. ama gönül işte ne yapsın kızcağız...

bu videodaki adamın kimi kastettiğini hepimiz biliyoruz. manevi şahsına saygı duymak, tapmak anlamına gelmez.

kimileri de bazılarına dokunmak peygambere dokunmak gibidir diyebiliyor.

kimisi o kişinin doğduğu şehir(ler!) mübarektir diyebiliyor (bir insan kaç şehirde doğabilir?, reenkarnasyondan mı bahsediyor, kuantum fiziğinden mi bahsediyor bilemedim)

Saygi duyma bir kisinin mezari basinda saygi durusunda durmak mi ve mezarina celenk koymak mi oluyor

mezar başında saygı duruşunda bulun, fatiha oku, üzül, ağla, çiçek koy... bunlar tapmak değildir hocam. ama kim nereden bakmak istiyorsa o açı kendisine göre en doğrudur.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
tapmak ayrı şeydir. başka şeye taptığın anda mürtedsindir ki mürted meselesi uzun. mürted kısaca dini terk eden demek ve bazı sonuçları olan bişey. ağır bir laftır. eksikleri ve hatasıyla şunu diyebilirim ki, namazı inkar etmiyorsan, eda ediyorsan, dini vecibelerini yerine getiriyorsan mübah şeyleri yapmanda bir problem yoktur. ama mübahlık meselesine de gelirsek tv izlemek kimine göre mübahtır ki kimi şeyleri izlediğine göre değişir. açarsın haberlere bakarsın, sana fayda sağlayacak şeylere bakarsın tamam fakat tutup gereksiz dizi program vs izlersen ki bu senin vaktini zayi ettiğin için mübah sayılmaz. mekruhtur haram da diyenler var. ama yine de tapıyorsun denemez.

bir fatiha okumak, hayır dua da bulunmak dışında ha saygı duruşu ha çelenk...

Ukbet´ubnu Emir el-Cuheni (r.a) şöyle der:

"Üç saat vardır ki Resulullah (s.a.v.) bizleri onlarda namaz kılmaktan, ölülerimizi kabre koymaktan nehyetti. Güneş doğmaya başladığından yükselene kadar, istivada (güneş tam ortada) iken ayakta duranın doğu*sunda ve batısında hiçbir gölge kalmadığı vakitten itibaren güneş meyle-dinceye kadar ve güneş batmaya meylettiği vakitten itibaren batıncaya kadar geçen zaman.´[1]
Güneşe tapanlar, ´Güneş bizim rabbımızdır´ diyerek bu vakitlerde hep saygı duruşuna geçmişlerdi. Yani;

Sabah namazından sonra "doğacaktır"

Güneş doğduğu zaman da "doğmuştur"

Güneş istivada iken "dünyanın ortasına gelmiştir"

İkindiden sonra da "batıyor" ve

Batarken de "batmıştır" diye, büyük bir cehaletle asıl yaratan Allah´ı unutup yaratık olan Güneş´e saygı duruşu yaparlardı.

Müslümanların da bu vakitlerde onlara muhalefet olsun diye sebebi ol*mayan namazları kılmamaları gerekir.
Namaz kılarken bile bu kadar putlara dikkat etmemiz gerekirken televizyon izlerken namazı unutanların vay haline demek istemiştim.

Hergün okulda atatürk büstünün karşısında saygı duruşunda durup andımızı mı okumayı bahsediyorsun :)

akrepzeus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hergün okulda atatürk büstünün karşısında saygı duruşunda durup andımızı mı okumayı bahsediyorsun :)

1. Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
    Yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
  2. Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumî veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır.
    Birinci maddenin ikinci fikrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
  3. Bu Kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.
  4. Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
  5. Bu Kanunu Adalet Bakanı yürütür.
  6. Bu kanunun internet ortamında takibini yapmak için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı altında İnternet Bilgi İhbar Merkezi görevlendirilmiştir.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
  1. Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
    Yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
  2. Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumî veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır.
    Birinci maddenin ikinci fikrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
  3. Bu Kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.
  4. Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
  5. Bu Kanunu Adalet Bakanı yürütür.
  6. Bu kanunun internet ortamında takibini yapmak için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı altında İnternet Bilgi İhbar Merkezi görevlendirilmiştir.
Bu ülkedeki demokrasiden selamlar .

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
bizim yorum yayınlanmamış sanırım.Tekrar yazayım.
Bu halkın %50'si putperest o halde.