serhat_1379
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
[video=youtube;iLqbwiuuFgw]http://www.youtube.com/watch?v=iLqbwiuuFgw[/video]
almanya ne den bu adamları barındırıyor sizce, özgürlükten mi yoksa ileride tr ye karşı kullanmak için mi?
Genel olarak aydınlanmak istiyorsanız the arrivals türkçe yada gelenler'i izleyin google'e yazınca çıkıyor videoları 50 bölüm 10 dakkalık amerikadaki müslümanlar yapmış deccal'in gelişi üzerine.
"saygı duyma" ile "tapınmayı" birbirine karıştırırsan aklından geçen herşey put olur.
tam öyle değil. neye olduğuna göre herşey değişir."saygı duyma" ile "tapınmayı" birbirine karıştırırsan aklından geçen herşey put olur.
"saygı duyma" ile "tapınmayı" birbirine karıştırırsan aklından geçen herşey put olur.
tapmak ayrı şeydir. başka şeye taptığın anda mürtedsindir ki mürted meselesi uzun. mürted kısaca dini terk eden demek ve bazı sonuçları olan bişey. ağır bir laftır. eksikleri ve hatasıyla şunu diyebilirim ki, namazı inkar etmiyorsan, eda ediyorsan, dini vecibelerini yerine getiriyorsan mübah şeyleri yapmanda bir problem yoktur. ama mübahlık meselesine de gelirsek tv izlemek kimine göre mübahtır ki kimi şeyleri izlediğine göre değişir. açarsın haberlere bakarsın, sana fayda sağlayacak şeylere bakarsın tamam fakat tutup gereksiz dizi program vs izlersen ki bu senin vaktini zayi ettiğin için mübah sayılmaz. mekruhtur haram da diyenler var. ama yine de tapıyorsun denemez.Mesela televizyona namazdan çok vakit ayırıyorsan ona tapıyorsun demek aynı şey.
bir fatiha okumak, hayır dua da bulunmak dışında ha saygı duruşu ha çelenk...Saygi duyma bir kisinin mezari basinda saygi durusunda durmak mi ve mezarina celenk koymak mi oluyor
günümüzde putçuluk anlayışı diyor. bu adamı biraz vahhabi meyilli olarak biliyorum.adam direkt gunumuzdeki putculugu anlatmiyor dikkat ederseniz putculuk anlayisini yani putculuga yaklastiran sebeblerin oldugunu anlatiyor.
mesela?puta saygı duyup putperest değilim diyenlerde var....
günümüzde putçuluk anlayışı diyor. bu adamı biraz vahhabi meyilli olarak biliyorum.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
farkında mısınız sadece Allah diyor, peki Hz. Peygamber nerde?
Hacı abi bende biliyorum fakat mesele bazen sadece Allah ve Kuran etrafında döndürülüyor.kardes zaten peygamberin izinde gitmek allahin izinde gitmek demek.
şahsileştirmek doğru olmıcaktır ama ben puta saygı duyuyorum diyebilirim. Çok saçma buluyorum hatta akla mantığa sığacak hiçbir tarafı yok ama insanların bir kesimi o puta inanıyor olabilir. İnsanların değer yargılarını sen hangi hakka sahip olarak aşağılayabilirsin ki?mesela?
valla ne demeye çalıştığını tam anlamadığım için bişey demiyorumşahsileştirmek doğru olmıcaktır ama ben puta saygı duyuyorum diyebilirim. Çok saçma buluyorum hatta akla mantığa sığacak hiçbir tarafı yok ama insanların bir kesimi o puta inanıyor olabilir. İnsanların değer yargılarını sen hangi hakka sahip olarak aşağılayabilirsin ki?
Hacı abi bende biliyorum fakat mesele bazen sadece Allah ve Kuran etrafında döndürülüyor.
şahsileştirmek doğru olmıcaktır ama ben puta saygı duyuyorum diyebilirim. Çok saçma buluyorum hatta akla mantığa sığacak hiçbir tarafı yok ama insanların bir kesimi o puta inanıyor olabilir. İnsanların değer yargılarını sen hangi hakka sahip olarak aşağılayabilirsin ki?
evet öyle. o konuda hemfikiriz. Yanlış şeyler var. haklı zaten de üslup önemlidir. örneklerle anlatmak iyidir. teorik olarak şöyle şöyledir demek işi sıkıntıya sokar.Bu konuda peygamberi dile getirmemek bi eksiklik olmaz bence cunku putculugun konusu ilahlik anlayisi. putculuga dogru iten yanlis seyler.
saygı duymanında dozu var justin bieber için ağlıyan kız tapıyor işte
Saygi duyma bir kisinin mezari basinda saygi durusunda durmak mi ve mezarina celenk koymak mi oluyor
tapmak ayrı şeydir. başka şeye taptığın anda mürtedsindir ki mürted meselesi uzun. mürted kısaca dini terk eden demek ve bazı sonuçları olan bişey. ağır bir laftır. eksikleri ve hatasıyla şunu diyebilirim ki, namazı inkar etmiyorsan, eda ediyorsan, dini vecibelerini yerine getiriyorsan mübah şeyleri yapmanda bir problem yoktur. ama mübahlık meselesine de gelirsek tv izlemek kimine göre mübahtır ki kimi şeyleri izlediğine göre değişir. açarsın haberlere bakarsın, sana fayda sağlayacak şeylere bakarsın tamam fakat tutup gereksiz dizi program vs izlersen ki bu senin vaktini zayi ettiğin için mübah sayılmaz. mekruhtur haram da diyenler var. ama yine de tapıyorsun denemez.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
bir fatiha okumak, hayır dua da bulunmak dışında ha saygı duruşu ha çelenk...
Hergün okulda atatürk büstünün karşısında saygı duruşunda durup andımızı mı okumayı bahsediyorsunSaygi duyma bir kisinin mezari basinda saygi durusunda durmak mi ve mezarina celenk koymak mi oluyor
Hergün okulda atatürk büstünün karşısında saygı duruşunda durup andımızı mı okumayı bahsediyorsun![]()
Bu ülkedeki demokrasiden selamlar .
- Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
Yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.- Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumî veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır.
Birinci maddenin ikinci fikrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.- Bu Kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.
- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
- Bu Kanunu Adalet Bakanı yürütür.
- Bu kanunun internet ortamında takibini yapmak için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı altında İnternet Bilgi İhbar Merkezi görevlendirilmiştir.