PUBGM oynarken telefonum aşırı ısınıyor.

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
PUBG oynarken Redmi Note 8 cihazım çok ısınıyor biliyorum oyun ağır o yüzden birde GFX Tool gibi bir program kullanıyorum konunun aslına geleyim ;
Bu ısınma telefona zarar verir mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada oyunu uzun zaman önce oynardım şimdi bir yükleyesim geldi o yüzden soruyorum telefona zarar verir diye oynamıyorum da :)

Reaksiyon puanı
6,380
Isı zarar verir tabii ki. Eğer uzun süre ısınarak oynamaya devam ederseniz throttle yemeye başlar. Tavsiyem her şeyi en düşük ayarlarda oynamanız.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Havalar bu ara çok sıcak. Günlük kullanımda bile ısınıyor cihazlar. PUBG oynarken ısınması çok normal korkmayın. Ama ısıya rağmen uzun süre oynamaya devam ederseniz elbette zararı var.

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
Akıcı + Aşırı oynuyordum zaten bu şekilde ısınıyordu evde 7/24 klima açık diyebilirim bilmiyorum Ultra HD + 90fps oynarsam telefon patlardı heralde :)

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
PUBG oynarken Redmi Note 8 cihazım çok ısınıyor biliyorum oyun ağır o yüzden birde GFX Tool gibi bir program kullanıyorum konunun aslına geleyim ;

Bu arada oyunu uzun zaman önce oynardım şimdi bir yükleyesim geldi o yüzden soruyorum telefona zarar verir diye oynamıyorum da :)
Her cihaz ısınır hatta PUBG gibi ağır oyunlarda daha da ısınır ve evet, ısınma telefona zararlıdır.

ugureryavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
430
Redmi note 8 zaten 60 fps veriyor.Gfx tool cihazı ısındırır.Oynarken arkasına fan koyun ısınma azalıcaktır.Bende ipad prodan oynuyorum cihaz çok ısınıyordu.Arkasına fan aldım cihaz rahatladı.
Eğer kasma varsa ısınma yüzündendir.Çok ısınırsa 1 2 saniye buzluğa atın

Gfx tool kullanmanızı önermem cihazın ömrünü kısaltır.Arkaya fan koyun fan yoksa ısındığında pubgyi kapatmadan ram temizleme uygulmalarıyla ram i temizleyin.Sonra 2 saniye buzlukta dursun
Rahatsınız

Son düzenleme:

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Redmi note 8 zaten 60 fps veriyor.Gfx tool cihazı ısındırır.Oynarken arkasına fan koyun ısınma azalıcaktır.Bende ipad prodan oynuyorum cihaz çok ısınıyordu.Arkasına fan aldım cihaz rahatladı.
Eğer kasma varsa ısınma yüzündendir.Çok ısınırsa 1 2 saniye buzluğa atın

Gfx tool kullanmanızı önermem cihazın ömrünü kısaltır.Arkaya fan koyun fan yoksa ısındığında pubgyi kapatmadan ram temizleme uygulmalarıyla ram i temizleyin.Sonra 2 saniye buzlukta dursun
Rahatsınız
Hayır yüksek kare hızı (30-40) desteklliyor.

Hocam RN8 ile Aşırı kare hızında oynamaya devam ederseniz 2-3 hafta sonra cihazın selasını okumaya başlayabilirsiniz.

Reaksiyon puanı
1,056

Gfx tool kullanıyorsun ve cihazının verdiği grafik kalitesini cihazı aşacacak şekilde kullanıyorsun ve telefon ısınıyor bu normal

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
RISC mimarisine sahip ARM CPU kullandığınız için sorun yok ise cihazda sadece yük altında ısınabilir.

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
Hayır yüksek kare hızı (30-40) desteklliyor.

Hocam RN8 ile Aşırı kare hızında oynamaya devam ederseniz 2-3 hafta sonra cihazın selasını okumaya başlayabilirsiniz.
oynamıyorumki :) dikkatli okuyun yazdıklarımı hocam :)

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Yapacak bir şey yok. 1-2 maç oynadıktan sonra telefona 15 dakika ara verin.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Gfxtool ayarlarına bağlı. Olmasa bile ısınır ama gfxtool ile grafikleri ve/veya fps’i yükseltirsen daha da ısınacaktır.

26¥¥26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,553

Çok aşırı ısınacağını sanmıyorum.Sen öyle hissedebilirsin.Ama çok ısınıyorsa bu normal olmayabilir.Düşük ayarlarda oyna.

Lord3483

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende mi 10 t var 90 FPS oynuyorum telefona zararı varmı

aspet

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
242
Kardeşim gfx tool ile oynuyor ve ısındığını söylüyor ama ben gfx tool olmadan oynarken hiç sorun yoktu hocam ısınma gibi

Dailo000

Doçent
Reaksiyon puanı
819
Gfx tool fps arttırdığından ısınır. Bu arada fps arttırıcı program ile oynadığınız fark edilirse ban yersiniz.