• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

PSU'da Takıldım Kaldım

IncredibleTurk

Öğrenci
Arkadaşlar bi sistem toplamıştım da ben

Intel Core 2 Quad Q9300 2.5 Ghz 1333 Mhz FSB
Gigabyte EP35C-DS3R Mainboard
8 GB Kingston 800 Mhz DDR2 Ram
Zotac Geforce 9800 GTX+
500 GB Seagate SATA 2 HDD
LG DWD RW
Crative Sound Blaster Live!
Cooler Master CM Stacker Full Tower Kasa (Kasada 3 tane 12 cm lik fan aktif durumda)

Arkadaşlar 500W Cooler Master PSU aldım da. Yetmediğini düşünüyorum. Bazı arkadaşlara soruyorum yeter de artar bile diyorlar. Elimdeki PSU 'yu satıp Thermaltake 750W QFan modelini almayı düşünüyorum. Sizler ne diyorsunuz ???

Hız aşırtması (overclock) yapmayacaksan gerek yok...
Ama ileri dönük olarak 750 w olanı alman daha iyi olur..
iyi çalışmalar...

Pasif CPU fanı , ve sessizlik için 2 tane Noctua egzos fanı almayı düşünüyorum. Önümüzdeki 4-5 ay içinde. Seneye de 1 tb HDD almayı düşünüyorum. Zaten boardda SLI desteği yok. İleride de ancak ve ancak CPU'ya overclock yapmayı düşünüyorum. Ama çok ciddi boyutlarda değil.

Bence 500w rahat yeter sistemine

Ayrıca pc nin günde 10 saat açık kaldığını varsayarsak

500w Psu yaklaşık 20TL elektrik tüketir fazla watt psu almak uzun zamanda psu parasının kat kat fazlasına gelir

neden yetmedigni düşünüyorsun

Bende eski bilgisayardan kalma 2. HDD vardı. 160 gb , sapa sağlam çalışırken , diskten ses çıkmaya başladı. Sanki okuma kafası sürtüyordu ve çok iğrenç sesler çıkarıyordu. Zaten bir süre sonra içindeki dosyaların bir kısmı da silindi. Bad sector olmuştu. Nette biraz araştırdım da , bunun güç yokluğundan kaynaklandığı yazıyordu. Ondan ötürü yetmediğini düşünüyorum

Bende eski bilgisayardan kalma 2. HDD vardı. 160 gb , sapa sağlam çalışırken , diskten ses çıkmaya başladı. Sanki okuma kafası sürtüyordu ve çok iğrenç sesler çıkarıyordu. Zaten bir süre sonra içindeki dosyaların bir kısmı da silindi. Bad sector olmuştu. Nette biraz araştırdım da , bunun güç yokluğundan kaynaklandığı yazıyordu. Ondan ötürü yetmediğini düşünüyorum

hdd ler çok fazla güç harcamazlar(25w civarı)
bad setor olma sebebi farklıdır

Cooler Master PSU'da öyle bir durum var ki , PSU zorlanmadığı sürece çıkardığı sesin duyulması imkansız neredeyse. Hiçbir bileşen takılı değilken çalıştırdığımda PSU'yu kulağıma dayadım anca fan sesi çıkıyordu. Fakat kabloları taktığımda ilk önce felaket bir ses geldi. Sanki Cd-ROM'un cd okurken çıkardığı ses gibi. Daha sonra tepedeki en ufak fanı çıkardığımda ses biraz daha indi şimdi ise normal düzeyde ses çıkartıyor. O yüzden fazla 750W alsam sessizlik yaratabilir miyim diye düşünüyorum bir yandan da. Çünkü bu sessizliğe katkı sağlamak için 2 adet 12cm Noctua fan ile Pasif CPU fanı almayı düşünüyorum.