PSU ve Kasa önerirmisiniz ?

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,868
mağazadan almam gerekiyor evet ama ikna edebilirsem internet olabilir monitor ile birlikte 6000 i geçmemeli bu yüzen 4500 civarı sistem almam gerekiyo ekran kartı 1650 super ve fan yardımı ile corsair kasa olmaz mı corsair e güveniyorum 80+ serfitika da var bu fiyatlara o uyuyo sanırım
Sistem en amaçlı peki onu da yazsan?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada VS 550W 80+ 2018 modeline güvenmiyorsunuz galiba, bir de isterse 80+ olması onu elektrik dalgasından korumaz.
bu arada o psu'nun korumaları nedir? 2014'te olan bilgiler var ama 2018'de yok sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

Burak Yazıcı

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Arkadaşlar merhaba. INTEL 9400F-MSI GTX1660 SUPER VENTUS XS OC-MSI B365M PRO-VH-CORSAIR 8GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar
Bu pc nin işlemcisini AMD R5 2600 ile değiştirerek almayı düşünüyorum. Bütçe max 4500tl. Ama kasanın rampage olması beni düşündürüyor. Rampage PSU hakkında da pek olumlu yorum yok.
Kasayı bununla değiştirsem olur mu vatan bilgisayar izin veriyor mu veya da kasa önerileriniz varmı ilk defa kasa topluyorum pek bilgim yok yalnız binamızda elektrik gidince jeneratör devreye giriyor sonra tekrar düzeliyor falan derken PSU patlaması ve sisteme zarar vermesi mümkün mü? Şimdiden çok teşekkür ederim.
kasa olarak bu daha şekilli şukullu

HABAR

Asistan
Reaksiyon puanı
454

bu arada o psu'nun korumaları nedir? 2014'te olan bilgiler var ama 2018'de yok sanırım yanlış hatırlamıyorsam.
2018 modeli sorunluydu. 2019 model olanında sorunlar düzeltildi.

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Yanlış yönlendiriyorsunuz o zaman.
Eğer öneri yapacaksanız araştırmadığınız bir ürünü önermeyin o zaman.
Beyler sakin! Kullanmadığım bir ürün hakkında bilgi vermiyorum zaten. Kullanmadığım bir ürünü de internetten araştırıp kopyala yapıştır da yapmıyoruz. Eksik bilgiyi tamamlayın geçin, gömmeye gerek yok insanı.

Burak Yazıcı

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Arkadaşlar merhaba. INTEL 9400F-MSI GTX1660 SUPER VENTUS XS OC-MSI B365M PRO-VH-CORSAIR 8GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar
Bu pc nin işlemcisini AMD R5 2600 ile değiştirerek almayı düşünüyorum. Bütçe max 4500tl. Ama kasanın rampage olması beni düşündürüyor. Rampage PSU hakkında da pek olumlu yorum yok.
Kasayı bununla değiştirsem olur mu vatan bilgisayar izin veriyor mu veya da kasa önerileriniz varmı ilk defa kasa topluyorum pek bilgim yok yalnız binamızda elektrik gidince jeneratör devreye giriyor sonra tekrar düzeliyor falan derken PSU patlaması ve sisteme zarar vermesi mümkün mü? Şimdiden çok teşekkür ederim.
psu olarakta bu güzel

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
@Burak Yazıcı attığınız kasa malzeme kalitesi olarak sınıfta kalır, güç kaynağı yine idare eder ancak RGB fan ve modlamasına uğraşılacak paraya keşke biraz daha kaliteli parça koysalardı. Ben sizin yanlış olan mesajınıza kızgın attım ama benim haklı olduğum ve yardımcı olduğum tüm mesajlara kızgın attınız.

Burak Yazıcı

Asistan
Reaksiyon puanı
58
@Burak Yazıcı attığınız kasa malzeme kalitesi olarak sınıfta kalır, güç kaynağı yine idare eder ancak RGB fan ve modlamasına uğraşılacak paraya keşke biraz daha kaliteli parça koysalardı. Ben sizin yanlış olan mesajınıza kızgın attım ama benim haklı olduğum ve yardımcı olduğum tüm mesajlara kızgın attınız.
intikam

Sironic

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Bu arada VS 550W 80+ 2018 modeline güvenmiyorsunuz galiba, bir de isterse 80+ olması onu elektrik dalgasından korumaz. @Sironic elbette Corsair kasa olur, arkadaş biraz iyi sallamış ama tutturamamış. İçerisinde gelen güç kaynağı da kasa da güzel, alabilirsiniz. Elektrik dalgalanmaları için de PSU içerisinde korumalar barındırıyor, kalitesi değil zaten.

oyun ve kod yazmak için istiyorum. corsair bana güven veriyor ve sanırım fan yardımı yaparsam bu kasa iyi olacak elektrik dalgalanması jeneratör devreye girince fazla oluyor biraz o yüzden korktum ama direnç varsa güzel beni bi 4 yıl götürürse iyi ,çok teşekkür ederim ayrıca önerdiğiniz psu yuda değerlendireceğim arasından seçim yapacağım thermaltake daha önce görmedim ama iyi ye benziyor

~ KaanCK ~

Profesör
Reaksiyon puanı
1,591
O sistem kötü!
İtopya, İnchesap, İtopya, Sinerji, GameGaraj Vs. Vs. yerlerden alabilirsiniz.
İlla vatandan alacağım diyorsanız, bence; AMD R5 2600-ASUS GTX1660 SUPER EVO-PRIME B450M-K-CRUCIAL 480GB SSD-8 GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Diğer güvenilir sitelerden;
Diğer güvenilir ve özelleştirme yapabileceğinix siteler; sinerji, itopya.

129TL Geçmek şartıyla;
İşlemciyi Ryzen 5 1600 Yap, Ramide 2 adet.

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
oyun ve kod yazmak için istiyorum. corsair bana güven veriyor ve sanırım fan yardımı yaparsam bu kasa iyi olacak elektrik dalgalanması jeneratör devreye girince fazla oluyor biraz o yüzden korktum ama direnç varsa güzel beni bi 4 yıl götürürse iyi ,çok teşekkür ederim ayrıca önerdiğiniz psu yuda değerlendireceğim arasından seçim yapacağım thermaltake daha önce görmedim ama iyi ye benziyor
Thermaltake giriş seviye güç kaynaklarında tercih etmenizi önermem. Diğer güç kaynaklarından tek artısı RGB Fan, gerisinde ünite olarak bile geri kalıyor.

~ KaanCK ~

Profesör
Reaksiyon puanı
1,591
VS550 Var bunda. Rahatlıkla alabilirsin.

--
Bunuda alabilirsiniz.

~ KaanCK ~

Profesör
Reaksiyon puanı
1,591
O kasada önünde fan olmasa bile sorun olmaz. Fana vereceğiniz parayı Mouse, Klavye gibi çevre birimlerine verebilirsiniz. Şimdilik o kadar önemli değil. İlerde Ekstradan fan alabilirsin.
Hatta biraz para biriktir ilerde Kasa ile başka bileşeni daha upgrade et.
birde fan önerirseniz çok sevinirim rgb olmasına gerek yok :)

Sironic

Asistan
Reaksiyon puanı
19
1 tane egzoz 1 veya 2 tane normal toplam 150 -200 tl civarı olursa iyi olur klayve ve mouse işini çözdüm tavsiyeniz için teşekkür ederim bu kasada sanırım 1 önde 1 de arkada egzoz fanı var yeterli olmaz diye düşündüm olursa 1 fan bile yeterli

~ KaanCK ~

Profesör
Reaksiyon puanı
1,591
Evet şuanlık 1 Egzoz yeterlidir.
1 tane egzoz 1 veya 2 tane normal toplam 150 -200 tl civarı olursa iyi olur klayve ve mouse işini çözdüm tavsiyeniz için teşekkür ederim bu kasada sanırım 1 önde 1 de arkada egzoz fanı var yeterli olmaz diye düşündüm olursa 1 fan bile yeterli
İlerde daha iyi bir kasa alırsın(fanlı) Öyle kullanırsın en mantıklısı bu bana göre.

Benim önerdiğim sistemi alsaydın keşke neyse.
r5 1600 ve 1650 super corsair spec 05 e karar verdim monitör ile birlikte 5800 oluyor

Sironic

Asistan
Reaksiyon puanı
19

İlerde daha iyi bir kasa alırsın(fanlı) Öyle kullanırsın en mantıklısı bu bana göre.

evt 3 yıla felan upgrade yapacağım sanırım dark fanlar iyi fiyatlarıda ucuz

hangisi ?

~ KaanCK ~

Profesör
Reaksiyon puanı
1,591
Dark fan almanı önermem. Daha kaliteli fanlar var. İlerde bakarız fanlara.
Alacam diyiyorsan;
Bunlar dark'dan daha kaliteli.
evt 3 yıla felan upgrade yapacağım sanırım dark fanlar iyi fiyatlarıda ucuz

hangisi ?

Dolar yükseldi. @ThorJ 'e 6000-7000TL civarına zar zor 1660Tİ topladık.
Monitör ne merak ettim ayrı ayrı alabiliyor musun? 4500 TL gibi bir fiyata 1660 super alabilmen lazım.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Alacam diyiyorsan;

Evet ya, fiyatlar uçmuş.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,868

Sironic

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Alacam diyiyorsan;

Monitör ne merak ettim ayrı ayrı alabiliyor musun? 4500 TL gibi bir fiyata 1660 super alabilmen lazım.
vatan da bi tane var 4800 e 1660 super ama kasa rampage ve ram 8gb ve youtube dan izlediğim videolarda 1660 super ile 1650 super arasında max13 fps fark var ekran kartını bir tık düşürerek kalite ve ram yükseltmeyi düşündüm birde r5 1600 , 1650 supere darboğaz yapar mı daha almadım

~ KaanCK ~

Profesör
Reaksiyon puanı
1,591
R5 1600 RTX2060'a biraz darboğaz yapar, ama hissetmezsin. 1650SUPER Leblebi gibi gelir. Ama 13FPS'de az değil.

Sironic

Asistan
Reaksiyon puanı
19
R5 1600 RTX2060'a biraz darboğaz yapar, ama hissetmezsin. 1650SUPER Leblebi gibi gelir. Ama 13FPS'de az değil.
örneğin rainbow da ultrada 150 diğeride 140 bu profesyonel oyuncu olmadığım için çok etkilemez psu patlarsa sistemin bi anlamı kalmaz diye düşündüm monitörden kısmak istemiyorum 1650 super yeterli bana sanırım 610m den geçiyorum :) cs yi zor oynatan laptop kartı bu arada bana zaman ayırıp bu kadar yardım ettiğiniz için çook teşekkür ederim

örneğin rainbow da ultrada 150 diğeride 140 bu profesyonel oyuncu olmadığım için çok etkilemez psu patlarsa sistemin bi anlamı kalmaz diye düşündüm monitörden kısmak istemiyorum 1650 super yeterli bana sanırım 610m den geçiyorum :) cs yi zor oynatan laptop kartı bu arada bana zaman ayırıp bu kadar yardım ettiğiniz için çook teşekkür ederim
saten max 13 fps 5 fps e kadar inebiliyo

Hüseyin Serhat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Merhaba PSU olarak bence :https://shrinkme.io/aHMBFj sana fazla gelebilir ama ilerde eğer sistem yenilerden PSU aynı kalır . Bu markanın modelleri ucuz genelde .
Kasa olarak da ucuz istiyorsan : https://shrinkme.io/AZ1LOWub bu olabilir .