PSU sorunu...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0b3lix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

0b3lix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle her kese merhabalar... 1 ay kadar once yeni bir sistem topladim. Problem guc kaynagi su cogu kisinin yasadigi asus anti surge hatasini aliyorum... Cogunlukla oyun oynarken 10-15 dk sonra bilgisayar kendiliginden reset atiyor ve bu hatayi veriyor ... Yardim ve onerileriniz icin simdiden tesekkurler..

sistemim:
Asus z97-a anakart
intel i7 4790k cpu
corsair 2*4 gb ram
msi gtx 960 ekran karti
550 w thermaltake psu

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Bios'u varsayılan ayarlara alıp uyarıyı geçmeyi denedin mi?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Konuyla alakasız bişi sorucam, i7 yerine i5 alıp artan parayla 970 yada 980 alsaydınız keşke. Böyle bir sisteme 960 olmaz bence.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Konuyla alakasız bişi sorucam, i7 yerine i5 alıp artan parayla 970 yada 980 alsaydınız keşke. Böyle bir sisteme 960 olmaz bence.
980'e kadar çıkamazdı o artan parayla. 970'te Vram sorunu var dersek GTX 780 alabilirdi bence :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
980'e kadar çıkamazdı o artan parayla. 970'te Vram sorunu var dersek GTX 780 alabilirdi bence :)

Vram elbette önemlide o kadar önemli değil. Yanlış bilmiyorsam 970, 780'den daha performanslı bir kart. 3.5Vram ilede idare edebilirdi.

Vram olayı shadow of mordor gibi oyunlarda kendini belli ederdi ama o kadar fark olucağını sanmıyorum, yinede alınabilinir bir kart bana göre.

980 ile arada 10 fps falan var o farkıda oc yaparak biraz düşürebiliriz, 1500 çekirdek hızına çıkartabiliyormuşuz :)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Vram elbette önemlide o kadar önemli değil. Yanlış bilmiyorsam 970, 780'den daha performanslı bir kart. 3.5Vram ilede idare edebilirdi.

Vram olayı shadow of mordor gibi oyunlarda kendini belli ederdi ama o kadar fark olucağını sanmıyorum, yinede alınabilinir bir kart bana göre.

980 ile arada 10 fps falan var o farkıda oc yaparak biraz düşürebiliriz, 1500 çekirdek hızına çıkartabiliyormuşuz :)

GTX 780ti alalım o zaman :D Neyse fazla dağılmasın :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
GTX 780ti alalım o zaman :D Neyse fazla dağılmasın :)

Ti'de 1900 civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam :D 1900'e 980 var msi'in internete özeldi kampanya bitmiş olabilir ama :D neyse dağıtmayalım aga.

Konuya dönücek olursak [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] ve [MENTION=422784]apotampkin[/MENTION] bu konulara hakimler.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu sisteme powersupply'nin yetmesi lazım ama ne yaptın işlemciye overclocku sonuna kadar mı dayadın ? Power supply surges detected during the previous power on Asus Anti-Surge wastriggered to protect system from unstable gibi mi hata alıyorsun ? Powersupply değişmen gerekebilir. Ayrıca o işlemciyi neden oyun bilgisayarı için aldın anlamış değilim.

0b3lix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayir hic denemedim onu da denicem simdi insALLAH hall olur

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sadece oyun degil render aliyorum o yuzden islemciden maksimum performans almak istedim.. Butce kisitli oldugu icin rami biraz daha artiramadim

Para oldukca daha sistemi gelistiricem bence bu sistem beni simdilik idare eder

OverClock yapmadim hic.. Cunki cokta bir bilgim yok .. evet aynen o hatayi aliyorum.. Sadece oyun bilgisayari degil render de aliyorum 3Ds Max ta da calisiroum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynı Sorun Bendede Vardı. Cooler Master 750w 80Plus Gold PSU vardı. Durduk Yere Pc Kendi Kendine Kapanıyor Yada Reset Atıyordu. Herşeyi Denememe Rağmen Bir Sonuç Bulamadım. En Sonunda PSU yu garantiye Gönderdim Son Çare Olarak Sıkıntının PSUdan Kaynaklandığını ve Yeni PSU ile Değiştirileceği Telefonunu Aldım Bence Senin Sorununda PSU dan Kaynaklı Bence Garantiye Göndermeyi Dene.

0b3lix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynn tek care o kaliyo artik bakalim ne yapicaz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
buyuk bir ihtimal PSU arizali ya da rail olarak tabir edilen kanallardan yeterli akimi saglayamiyor. PSU da sadece guc degil ozellikle ekran kartinin bagli oldugu kanalin verebilecegi akim degeri de onemlidir. Yani guc kaynaginin yetersiz olmasi da mumkun. Bu degerleri yazarsaniz daha kesin bir sey soyleriz.

0b3lix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Deger derken kutusunu attigim icin tam modeli bulamadim bilgisayarin icini acip psu uzerinden ogrenip yazarim buraya oneriniz icin de tesekkurler

Reaksiyon puanı
16,128
kutu atma da yeni çıktı garantide kutuya takarlar değişm gerek çünkü...